В Етрополе съм, кабелната е Оптиспринт. А декодерите са ми необходими, защото телевизорите са ми стари. Иначе, специално ги попитах за телевизорите с вграден цифров тунер и ми казаха, че за тях не е необходимо да плащам за нов тунер или допълнителна такса. До септември има време, но казаха че срока за подписване на договорите и взимане на декодерите е до края на януари. Предполагам, че и след това ще предлагат, но на по-висока цена вече.
Виж сега както ти обясни колегата в горния пост цифровизация-та няма нищо общо с твоята кабелна.Ти гледаш аналогова кабелна и след септември тя пак ще си е такава.Не знам какви са ти телевизорите ,но ако са 14 инчови кинескопи -тунера вярно ще е по скъп от самия телевизор.Приемници си заслужава да си купиш само ,ако си със стар модел лсд и искаш да гледаш HD каналите предлагани от твоя оператор.Така или иначе той пак ще предлага пакет от аналогова телевизия.Не знам и каква цена ти искат от там за приемника,моят оператор ми иска 80лв за HD приемник.Няма как да ги получи при положение ,че на пазара има по ниски цени.Виж при някой познат какво получава с този декодер от твоята кабелна и така си прецени дали ти трябва.
granity, в сайта за цифровизацията пише същото, което казва и Lupus - че промяната не би трябвало да засегне хората, гледащи кабелна телевизия. При това положение вероятно наистина съм се объркал. А и съм се заблудил, понеже кабелната телевизия предлага и цифров пакет.
Аз, разбира се, не искам цифров пакет и ще продължа да гледам както до сега. Благодаря ви за уточненията и за помощта!
@grid,
Можеш ли да свалиш капака на това TV и да направиш няколко снимки без капак за да се види вътре разположението и къде е стояла буксата? Имам една идея.
Занесох телевизора на един майстор и за двайсетина минути запои буксата. Сега отново предава. Явно проблемът е бил лесно решим. Благодаря ви за съветите, иначе телевизорът щеше да си стой повреден и да събира прах.
Досега не съм се опитвал да отварям телевизор и за да не повредя нещо, избягвам да пипам.