Здравейте,
Имам едно питане. В коя марка телевизори, субтитрите във вградените плеъри са най-добре, имам предвид по-скоро размера, да не са малки. Трябва да избера телевизор за хора които не виждат много добре и ми се иска субтитрите да бъдат по-големи. При мен (Панасоник) още като го купувах ме прдепредиха, че субтитрите са много малки и това е един от основните минуси на Панасониците. Аз не мислех, че някога ще ползвам този плеър и не обърнах внимание. Всъщност са малки, но телевизора е достатъчно голям и аз не гледам от далеч, т. е. проблеми няма. Също така, тези малки субтитри не са задължителни, ако във филма има вградени субтитри (да кажем idx) и при търсенето на твоите (текстови) с дистанционното, първо минеш през другите субтитри (които са по големи) то гледаш с големи субтитри. Явно плеъра помни първия размер на субтитрите които пуснеш и после разпъва всички следващи в запаметения размер (вероятно тук има значение резолюцията на филма, колкото е по-малка, то по-големи са субтитрите). Та с Панасоник ми е ясно. Самсунг четох тук че имало 3 степени на размер на субтитрите, но и на най-големия размер пак били доста малкидали е така, моля пишете.
Втора молба - телевизора, който, избирам ми се ще да е 42 инча с бюджет около 1000 лв. (+- 100-150 лв.) колкото и да гледам, окото ми се спира на PANASONIC TX-L42ET60E
PANASONIC TX-L42ET60E :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Щеше ми се да е Самсунг, но при тях повечето са 40 инча и идват по-скъпи пък и ми се струва малък. Не е задължително да е 3Д но е за предпочитане. Може и да е по-голям, но ще се слага в секция която има отвор 68/96 см. като тези 96 може да са повече. LG имат ли нещо добро в моя таргет?