Вижте резултатите от анкетата: Какви функции искате да има вашият телевизор ?

Гласували
233. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Internet / браузър

140 60.09%
  • PVR (запис на HDD)

121 51.93%
  • VOD - възможност за наемане на филми

35 15.02%
  • Music Service

24 10.30%
  • 3D

118 50.64%
  • Възможност за изтегляне на приложения

99 42.49%
  • Възпроизвеждане на IPTV (Stream TV)

102 43.78%
  • Touchscreen

34 14.59%
  • Други

50 21.46%
  • Не знам / не мога да отговоря

12 5.15%
Отговори на анкетата
Страница 79 от 152 ПърваПърва ... 2969777879808189129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 2280
Like Tree195Одобрявам

Избор на LCD/Plasma телевизори-2014 / FAQ - на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2012

Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    +1 за Панасоника
    Може ли да кажеш 2-3 думи защо предпочиташ Панасоника? Благодаря!

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница

Филипса има доста софтуерни проблеми, които явно няма да бъдат оправени на 100%. Муден при работа с менюто - бавно реагира. Смарт платформата им куца. модел 2013 година. Големите му плйсове са доброто скалиране на SD програми и амбилайта. Мащабирането в по-старите модели беше добро но от две години нещо го поразбутаха...

Sony 42W829B няма такива софтуерни проблеми, но отстъпва в подобрителите на картината - не са така ефективни. Смарта му е орязан, а менюто определено има какво още да се желае. Дистанционото е леко неудобно..
    и двата по-горе са с полуматови панели.

Панасоника има добре оформено и интуитивно меню, почти безпроблемен софтуер, медияплейърът е на ниво. минус е слабият деинтерлейсинг.

W829
    Sony 50W829 Full HD LED TV Review | AVForums
    Sony KDL-50W829
    Sony KDL50W829/ KDL-50W829B (W8)

AS600
    http://www.hdtv.com.pl/forum/panason...ra-plazme.html
    http://obywatelhd.pl/index.php/2014/...zystkich-test/
    http://avmania.e15.cz/panasonic-tx-4...rd-test-lcd-tv

4. Тук е от
    Nov 2012

Аз смятам, че никога няма да ползвам СМАРТ функциите. На Мегалан ТВ съм, т.е .бързодействието ми зависи само от СТБ-то. "Големите му плюсове са доброто скалиране на SD програми и амбилайта" това е което и мен ме кара да се замисля за Филипса, тъй като СД програмите са 99% от програмите.А кой модел е аналога на Филипса от тази година?
    Този пост е редактиран от PlamenG; 06-06-14 в 22:51.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Аналога е 42PFS7109 / 7179 / 7189 / 7199
    Philips : Преглед на всички продукти
    http://i1308.photobucket.com/albums/...psc5e9bcad.jpg
    Има разлика в амбилайта, но ако ги сравняваме по него, то тогава трябва да погледнеш серия 7509

Просто казано Филипс имат твърдо скалиране, което придава по-голяма острота на картината....но това води и до артефакти - ореоли на образите.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-06-14 в 09:39.

6. Тук е от
    Mar 2008

Здравейте на всички. Искам да сменя 6 годишния ми самсунг с нещо по-съвременно. По принцип съм почитател на самсунг и не съм разглеждал други марки, но ако си заслужава ще го направя. 2500-3000 са парите които съм заделил. Размер 46-55 инча. ЛСД задължително, защото ще се ползва за телевизия, филми, 3D, пс3 и понякога може да работи 12 часа без да се изключва. Колебаясе между 46H7000 и 55H6670. Мога да го докарам и до 55h7000 но ако наистина си заслужава по-високата серия. Може ли някакво сравнение да се направи на F серията с H серията, защото ако няма осезаема разлика може да изчакам да изкочи някоя промоция. Яд ме е, че имаше 55F7000 за 2800 но свършиха бройките докато се натуткам. И последно предвид световното и промоциите сега мислите ли, че следващите 1-2 периоди на промоции в технополис и техномаркет ще предложат по-ниски цени. Благодарен съм на всякакви мения.

7. Junior Member
    Тук е от
    May 2014
    Живее в
    Sofia

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от bustarhymes_bg Виж публикацията
    Здравейте на всички. Искам да сменя 6 годишния ми самсунг с нещо по-съвременно. По принцип съм почитател на самсунг и не съм разглеждал други марки, но ако си заслужава ще го направя. 2500-3000 са парите които съм заделил. Размер 46-55 инча. ЛСД задължително, защото ще се ползва за телевизия, филми, 3D, пс3 и понякога може да работи 12 часа без да се изключва. Колебаясе между 46H7000 и 55H6670. Мога да го докарам и до 55h7000 но ако наистина си заслужава по-високата серия. Може ли някакво сравнение да се направи на F серията с H серията, защото ако няма осезаема разлика може да изчакам да изкочи някоя промоция. Яд ме е, че имаше 55F7000 за 2800 но свършиха бройките докато се натуткам. И последно предвид световното и промоциите сега мислите ли, че следващите 1-2 периоди на промоции в технополис и техномаркет ще предложат по-ниски цени. Благодарен съм на всякакви мения.
    По спомен, няма нищо съществено ново в модели 2014 което да си заслужава вниманието.
    А да правиш сравнение на официалният сайт ....изгубено време - никаква подръжка.
    Телевизори | SAMSUNG
    Според мен в следващите 10 дни, промоциите ще въртят едни и същи модели..
    46F8000 - ?
    55F7000 пак ще влезе в промоция, но след 2 седмици
    Panasonic 55DT60
    Panasonic 47AS740
    Sony 46W905

и този - не влиза в противоречие с изискванията ти
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...55VT60E-PLASMA

10. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    По спомен, няма нищо съществено ново в модели 2014 което да си заслужава вниманието.
    А да правиш сравнение на официалният сайт ....изгубено време - никаква подръжка.
    Телевизори | SAMSUNG
    Според мен в следващите 10 дни, промоциите ще въртят едни и същи модели..
    46F8000 - ?
    55F7000 пак ще влезе в промоция, но след 2 седмици
    Panasonic 55DT60
    Panasonic 47AS740
    Sony 46W905

и този - не влиза в противоречие с изискванията ти
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...55VT60E-PLASMA
    В следващите 20 дни има ли вероятност да направят реална промоция на Samsung 65HU8500 , в момента ми го предлагат за 7300 лв. ?

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

По мои набллюдения, колкото по-скъп е модела, толкова по-рядко го пускат в промоция - тоест веднъж на месец.

12. Тук е от
    Jun 2014

Здравейте! Поздравление за страхотния форум и отзивчивостта на всички. Както и много други, и аз съм решил да си купя телевизор, но съм много бос в тази област. Къде за световното, къде затова, че вече си е време , реших да си купя нов телевизор. И понеже не разбирам - реших да се допитам до вас. Внимателно прочетох 1вата страница на форума и се запознах с някои особености. Това , което мога да кажа е, че телевизорът ще бъде използвам за гледане на телевизия не повече от 3 часа на ден. Ще бъде разположен с гръб към прозореца и съм се ориентирал към модели 39-40 инча. Ще се гледа на разстояние около 1.5 - 2 метра. Бюджетът ми е около 1000 лв, но ако има нещо ,но ако си заслужава съм склонен да дам и 1200 лв. Ще ви помоля за съвет за някой модел. Предварително благодаря
    Този пост е редактиран от stefan_9pm; 07-06-14 в 16:55.

13. Novice
    Тук е от
    Jun 2014

Здравейте пичове,
    Прочетох голяма част от темата, но уви пак не мога да си избера ТВ. Скоро си замина едно старо Деу и вече е време да се преориентирам към нормален телевизор. Исках да е плазма но с оглед на обстоятелствата и тоталната липса на модела който си харесах Panasonic TX-P42GT60 и поради факта че е възможно (максимум) един път месечно да зацикля над 8 часа на някоя игра се изместих на LED LCD. Дали това е правилният избор вие ще кажете, макар че не ми се прави компромис със картината, но не искам и да съсипя някой телевизор за нищо.
    Видях че за да можете максимално лесно да ми помогнете има въпросчета в началото на темата, та така:

1. Какви задачи си поставяте пред телевизора (аналогов или цифров преглед, връзка с компютъра, игрова конзола, телевизионна антена и т.н.)?
    Тв-то ще се ползва за кабелна телевизия през деня, вечер ще се гледат филми/сериали максимално качество а уикендите може да се пускат конзоли на него(от пс1 до пс4 :Д).

2. Условия на гледане (разстояние до телевизора от мястото на гледане, разположение относно прозорците, осветеност на стаята и т.н.)?
    jIECiko.jpg

3. Плазма или LCD?
    Предвид казаното по горе, LCD

4. Размер на диагонала?
    Секцията не ми позволява повече от 42" дори тях с мъка и преправяне ще ги вкарам .

5. Максимална и желана цена?
    До 1300-1400 но ако си заслужава и 50-100лв отгоре бих дал, но до там

6. Отдавате предпочитание или на обратно, отхвърляте някои производители (марки)?
    Не робувам на нито една марка, разчитам на мнението на потребителите.

7. Ценови лист или линк към сайт, откъдето ще купувате ТВ?
    Ще се взема от Технополис / Техномаркет или някоя подобна верига (ако препоръчате някоя друга) където мога да го огледам преди да го взема. От София съм, ако има значение.

Ако съм пропуснал нещо, моля питайте .

Примерно нещо такова:
    Panasonic TX-L42FT60E или TX-42AS650

пп: След като току що прочетох за честотата на опресняване, и че всъщност обявените ЦМР БМС и тнт производителски трикове са замаскиране на реалните честоти, та от там ми идва въпроса, да гледам ли изобщо да е с по висока честота на опресняване ?
    Голяма каша ми стана в главата

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Избирай измежду първият и четвъртият. Другите два са равнопоставени и едно ниво по-надолу.

Цитат Първоначално публикувано от stefan_9pm Виж публикацията
    Здравейте! Поздравление за страхотния форум и отзивчивостта на всички. Както и много други, и аз съм решил да си купя телевизор, но съм много бос в тази област. Къде за световното, къде затова, че вече си е време , реших да си купя нов телевизор. И понеже не разбирам - реших да се допитам до вас. Внимателно прочетох 1вата страница на форума и се запознах с някои особености. Това , което мога да кажа е, че телевизорът ще бъде използвам за гледане на телевизия не повече от 3 часа на ден. Ще бъде разположен с гръб към прозореца и съм се ориентирал към модели 39-40 инча. Ще се гледа на разстояние около 1.5 - 2 метра. Бюджетът ми е около 1000 лв, но ако има нещо ,но ако си заслужава съм склонен да дам и 1200 лв. Ще ви помоля за съвет за някой модел. Предварително благодаря
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...0AS640E-3D-LED
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...2LB650V-3D-LED
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...9LB650V-3D-LED
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...X-42AS600E-LED

МироMD
    Добре си се ориентирал за TX-42AS650 , други подобни
    Sony KDL-42W829
    LG 42LB670
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-06-14 в 20:17.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от stefan_9pm Виж публикацията
    ...и съм се ориентирал към модели 39-40 инча.
    Ако мястото позволява иди да видиш LG 47LN575S в някой от техно веригите и ако ти хареса го поръчай.

17. Тук е от
    Mar 2008

Благодаря hristoslav но само успя да ме объркаш повече . Прочетох за половин час инфо за плазмите на панасоник и достасепритесних от евентоално прогаряне и общо взето колко трябва да се грижиш за телевизора. Аз гледам предимно или музикални канали или NG и Discovery от този тип. Също така гледам мн филми, които са предимно с черни ленти. PS3 също влиза в употреба. Главния въпрос е струва ли си риска да прецакам плазма за 3000 предвид по хуавата картина от самсунг лцд и колко е голям шанс да го прецакам? Има ли принцип от 2 изречения, който ми гарантира безпроблемна работа на плазмата? И само кратко ако може инфо дали е на нивото на самсунг в смарт функциите, плеъра, защото ще се ползва предимно външен харддиск, 3Д картината? Извинявам се ако поставям много въпроси, но съм изработил тези 3000, които искам да вкарам в тв и искам да направя най-добрия избор за мен. Мерси.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Попитай за мнения в темата за плазми Панасоник. Относно прогарянето съм писал достатъчно в този пост
    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post609823

В смарт функциите(мислех че търсиш ТВ с добра картина) Самсунг е малко по-добре в това отношение - повече приложения.
    World Map | Internet Apps Navigator | VIERA | Plasma&LCD TV | Panasonic Global
    Съдържание и услуга на Samsung | За нас
    SAMSUNG
    Samsung Apps: Seller Office

Вграденият плейър на Самсунг също е по-добър - повече формати, кодеци + има настройки за субтитри.

3D картината е на едно и също ниво. Няма съществени разлики.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-06-14 в 22:20.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Philips LCD TV / How Tos & FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 729
    Последно: 15-01-15, 20:03
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе