Вижте резултатите от анкетата: Какви функции искате да има вашият телевизор ?

Гласували
233. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Internet / браузър

140 60.09%
  • PVR (запис на HDD)

121 51.93%
  • VOD - възможност за наемане на филми

35 15.02%
  • Music Service

24 10.30%
  • 3D

118 50.64%
  • Възможност за изтегляне на приложения

99 42.49%
  • Възпроизвеждане на IPTV (Stream TV)

102 43.78%
  • Touchscreen

34 14.59%
  • Други

50 21.46%
  • Не знам / не мога да отговоря

12 5.15%
Отговори на анкетата
Страница 88 от 152 ПърваПърва ... 3878868788899098138 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,306 до 1,320 от общо 2280
Like Tree195Одобрявам

Избор на LCD/Plasma телевизори-2014 / FAQ - на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2014

Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    potrebitel22
    Не разбирам само защо трябва да е с IPS, а за бюджет нито дума...
    Защото член на комитета по избиране и закупуване на телевизор за родителското тяло предложи IPS опция

Като цяло телевизора ще го ползват хора над 50те,но целта е да има хубава картина и да има добри ъгли на виждане. А не единият да вижда "добре",а другият да има цветови изкривявания.

Като цяло съм отворен и на други предложения, не само IPS Но един hackintosh ме тормози, та нямам много време за четене IPS vs други технологии,а не знам дали има желаещи да предоставят линк с кратка информация да чета или да се напише с 1-2 изречения какво е подходящо да се гледа. Виж за лаптоп / монитор друго освен IPS засега не бих взел, но не знам как стои въпроса с телевизорите

Ще разгледам предложените варианти, макар, че не съм привърженик на 3D за такива цели.

Поздрави

2.  

3. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

Re: Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница

Привет и от мен!Преди няколко дни се взех PanasonicTX-L47 WT 60 Е ,но забелязах проблем с екрана (DSE) -леко забележими тъмни вертикални линии,които мен лично ме дразнят.Говорих с магазина да го върна и те вежливо приеха.Нямам особено много алтернативи.Спрях се на 2 модела единият е : Samsung UE-48H8000 (с извития екран) и другата ми резервна опция е :Samsung UE-46H7000 .Порових се тук във форума и като цяло,но няма мнения за основния ми претендент UE-48H8000.До сега бях със Samsug 40C650 -след месец четене и препоръка на hristoslav2 ,за което съм му благодарен,защото машината се оказа желязна и беше една единствена бройка в целия град с класната матрица.
    Днес ще върна Панасоника и след проверка на техниците им дали му няма нищо от моето ползване,ще трябва да реша кой от двата да взема.Случайно и двата бяха изложени един до друг с разликата че вместо 48H8000 ,беше изложен 55H8000 .Притеснява ме тази новост от Samsung с този извит екран дали ще има реални минуси.Това което забелязах е....като,че ли Н8000 картината е по-ясна от Н7000,като това е твърде условно,макар и двата да вървят с един и същи HD клип и второто което видях е ....като,че ли при извития екран на някакъв тип от клипа ми се стори,че му разтегля леко главата на страни.Но тогава основният ми проблем беше дали ще мога да направя замяна и не се впуснах в повече заглеждания.Основно се гледа на кабелна TV- N3 и не съм очарован от качеството на сигнала,замислям се за смяна на оператора ,но това е друга тема.Изложението е северно ,а вечер осветлението е винаги притъмнено. Упоменавам тези подробности в случай,че са важни за препоръката ви.Благодаря на включилите се!
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-06-14 в 23:45.

4. Тук е от
    Dec 2005

Re: Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от potrebitel22 Виж публикацията
    Защото член на комитета по избиране и закупуване на телевизор за родителското тяло предложи IPS опция

Като цяло телевизора ще го ползват хора над 50те,но целта е да има хубава картина и да има добри ъгли на виждане. А не единият да вижда "добре",а другият да има цветови изкривявания.

Като цяло съм отворен и на други предложения, не само IPS Но един hackintosh ме тормози, та нямам много време за четене IPS vs други технологии,а не знам дали има желаещи да предоставят линк с кратка информация да чета или да се напише с 1-2 изречения какво е подходящо да се гледа. Виж за лаптоп / монитор друго освен IPS засега не бих взел, но не знам как стои въпроса с телевизорите

Ще разгледам предложените варианти, макар, че не съм привърженик на 3D за такива цели.

Поздрави
    Ето можеш да отделиш 2 минути за тези неща. Не мога да повярвам, че някой ще си купи телевизор и ще го гледа от ъгъл > 45 - 60 градуса???? Или ще го слага близо до тавана

LG IPS vs VA panel - YouTube

TN Vs. IPS Vs. VA | TN Panel.com
    Този пост е редактиран от zezco; 23-06-14 в 09:19.

5. Тук е от
    Jun 2014

Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от kroki_kk Виж публикацията
    Здравей те! Имам колебания между тези два телевизора! Кой бихте ми препоръчали и кой от двата е по-добър?
    LG 42PN450B :: Плазмени телевизори :: Плазмени телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    SAMSUNG UE-32F4500 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    Нищо не разбирам от ТВ, но трябва да си купим и сме се спрели със съпруга ми на тези двата!!!!
    БЛАГОДАРЯ!!!!
    SAMSUNG UE-32F4500 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    Избрахме си този и го купихме - дано сме доволни и излезе читав!!!!

6. Тук е от
    Jun 2014

Може ли да кажете какво мислите за този модел? Какви са му предимствата/недостатъците?
    PHILIPS 42PFH6309 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-06-14 в 23:45.

7. Тук е от
    Jun 2012

Здравейте! Вкъщи ще купуваме нов телевизор : Колебанията са между:
    Sony - LED TV 40" KDL-40W605BBAEP - Телевизори
    и
    PANASONIC TX-42AS600E :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    Кой от двата бихте ми препоръчали. Приемам и други предложения с бюджет до 1200 лв.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

green
    48H8000 е индивидуален телевизор - за един или двама човека гледащи фронтално на тeлевизора. Не става за гледане от голяма компания.
    Samsung UN48H8000 Review (UN48H8000AFXZA, UN48H8000AF)| 48-inch Curved 1080p 3D Smart LED TV
    Samsung 55H8000 Curved Full HD LED TV Review | AVForums
    помисли за този
    по-голям, по-евтин и с по-добра картина
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...50VT60E-PLASMA

Цитат Първоначално публикувано от jenny_11 Виж публикацията
    Здравейте! Вкъщи ще купуваме нов телевизор : Колебанията са между:
    Sony - LED TV 40" KDL-40W605BBAEP - Телевизори
    и
    PANASONIC TX-42AS600E :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    Кой от двата бихте ми препоръчали. Приемам и други предложения с бюджет до 1200 лв.
    Вторият.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-06-14 в 21:41.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Здравейте, моята сага с избор на телевизор приключи. Взех Панасониk 47WT60E с 5г. гаранция. Ето и малко предистория за тези още, които се чудят. Имах голямото желание да си взема смарт телевизор на LG. Миналата година декември месец поръчах един LG47LA740 и започнахме да го тестваме в магазина. Почти веднага открих един изгорял субпиксел. При пускане на заливки с еднороден цвят при светлозеленото си личаха ясно вертикални ленти с различна осветеност. т.е. имаше сериозен бандинг - неравномерна подсветка. Веднага се отказах.
    Тази година буквално преди месец поръчах в Техното един ЛГ47LB730V с надеждата, че този път няма да съм такъв карък. При тестването отново лъсна един повреден субпиксел. Еднородността на подсветката обаче беше по читава. Само по ъглите имаше известно затъмнение. При светло изображение обаче на две места по средата на екрана при зглобката явно бяха затворили някаки прашоци между защитното покритие и панела и две по-тъмни петна се виждаха абсолютно ясно от 2 метра. Съответно и този път не си купих телевизор. От Самсунг се отказах заради активната 3Д технология, абсолютно неподходяща за деца, а също така и заради ШИМ проблемите и лошия страничен ъгъл, комбинирано с много ярки и нереални цветове.
    Накрая избрах Panasonic 47WT60E, като ми извадиха 3 телевизора и един дообяд ги оглеждах за неравномерност на подсветката. Трябва да подчертая, че всички гледани Панасоници бяха без каквито и да било дефекти на матрицата. Дори, консултанта каза, че почти не се връщат Панасонци за ремонт. Основно дефектирали Самсунги и по-малко ЛГ-та - това последното е цитат и не знам до колко е 100% истина.
    От натрупаният опит мога да кажа, че при големите диагонали 47" и нагоре няма ЛЕД телевизор с напълно еднородна подсветка - просто технологията е несъвършена и това комбинирано с лошия контрол върху качеството води до недобри резултати. В края на краищата взех този, който беше с най-задоволителна еднородност. Първите отзиви от телевизора: Отлични ъгли, страничен, а също така и вертикален. Спокойно като си легна го гледам от спалнята, която е доста в страни, без да се влошава забележително картината; много по-добро черно от LG-тата, нищо че матрицата също е IPS. Отлично 3Д(има лого, както в кината - Real D 3D); След ъпдейта, вече поддържа флаш и от браузъра се отварят перфектно Youtube и Vbox(друго не съм пробвал). Менютата са лесни, разбираеми и не лагват изобщо - вървят гладко; поддържа USB 3.0(пробвано с 1Тб Сийгейт, USB3.0);
    Сега и някои неща, които ме дразнят леко: Смарт дистанционното е на практика почти неизползваемо с този тъчпад на него - На ЛГ и Самсунг са много по-добре; Телевизорът поддържа безжична мишка, но тя може да се ползва само в браузъра, в смарт менюто не е активна; Не може все още да се сменя големината на субтитрите и не винаги се разпознават - разбира се за това има лек, като се прочете по форумите; Телевизорът не може да отваря ISO 3D рипове. За целта имам един китайски 3Д медиен плеър Eagreat R6S Pro plus, който се справя отлично с ISO-тата, Гледам телевизия през HDMI и булсатком. Знам за проблема с нестандартната резолюция и при мен от време на време сякаш картината понасича и дори замръзва за части от секундата. Пробвах разни настройки и се оказа, че проблемът на 90 % се решава като настройката "Inteligent frame creation" се промени от Максимум на Минимум. Собствениците на този телевизор с повече стаж, могат ли да дадат джокери за други настройки, които да бутна???

Надявам се да не издразня някой с този дълъг пост, но го пускам с цел да споделя моите тревоги при избора и да помогна на колегите, които им предстои избор по-лесно да вземат решение
    Успех и на другите колеги с избора!

п.с. Благодаря на hristoslav2 за съветите и насоките! Евала!
    Този пост е редактиран от g_velev; 24-06-14 в 16:05.
    svetlio1 и Slav_ харесват това.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Мога ли да попитам двете LG-та от кой магазин ги взе? И онлайн ли направи покупката, че ти приеха връщането? Иначе интересно, че си нямал проблеми с DSE и неравномерна подсветка, а колегата по-горе се оплаква именно от същия модел. То ми е ясно и, че в днешно време си е ТОТО да уцелиш прилична бройка, така че качеството варира от бройка до бройка.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2002

То и в двата случая не стигнах до покупка с LG-to. Още в магазина ми ги пуснаха и ги тествахме с моя флашка. Едното място беше Техномаркет, а другото, представител на ЛГ, който не искам да коментирам. Факт е обаче че и в двата случая имаше прецакани пиксели, което не прави чест на ЛГ. Даже си мисля, че такива микродефекти изобщо не ги отразяват дори да ги забележат при качествения контрол, доколкото има такъв. То и повечето копувачи изобщо няма и да ги забележат. Аз например имам и 24 инчов монитор+телевизор LG и покрай суматохата с телевизора го тествах също - и на него имам блокирал субпиксел. Факт е обаче че до този момент не бях го забелязал
    При Панасоника също подсветката не е идеално равномерна, но то при кой ЛЕД е идеална - При напълно тъмно помещение има едвам забележим клаудинг, но ще го преживея. Другите 2 бройки - WT60, които гледах имаха по сериозни неравномерности. Паната я купих от Технополис и консултанта беше много отзивчив - на практика разопакова 3 бройки пред мен и после опакова 2 от тях - Рядко срещано явление в технотата.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

g_velev
    Пробвай с настройките от това ревю - DT и WT са хардуерно еднакви.
    Panasonic DT60 review - FlatpanelsHD

Скайп камерите за отделните марки телевизори..
    http://www.skypeassets.com/content/d..._TV_Models.pdf
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-06-14 в 23:16.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

Извинявам се на модератора,че постнах предното си питане в не правилния раздел.Днес беше крайния срок да си избера модел след като върнах въпросния Panasonic -47 WT60E.То направо си е тото ,както казва колегата в по-горния пост. hristoslav ,беше прав за извития екран ,че е индивидуален телевизор и трябва да се гледа в средата защото като го погледна под ъгъл и цветовете избледняват.Отказах се от плазмата заради трептенето което улавям,все едно гледам CRT телевизор на 50 херца. Завиших бюджета с крайни сили и се хвърлих на Samsung UE-48 HU7500 (UHDTV).Искам просто да споделя мнение за модела на първо четене.По принцип проблема ми беше лошия сигнал на SD сигнал и не до толкова добрата картина на HD каналите с флагмана на Panasonic за 2013г.В момента съм изумен от модела на Samsung за детайлната картина на SD каналите,а за HD -нямам думи.Звукът на Samsung за мен е доста по-балансиран и по-мощен от въпросния Panasonic.Когато картината е добра -размерът вече е малък,но и на това съм доволен.Разликата в между HD и UHD е сериозно осезаема за окото.Ако някой е пред дилема,нека не се чуди.Отново благодаря на hristoslav за препоръките!

16. Тук е от
    Jun 2014

Отговор: Re: Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от zezco Виж публикацията
    Ето можеш да отделиш 2 минути за тези неща. Не мога да повярвам, че някой ще си купи телевизор и ще го гледа от ъгъл > 45 - 60 градуса???? Или ще го слага близо до тавана

LG IPS vs VA panel - YouTube

TN Vs. IPS Vs. VA | TN Panel.com
    Благодаря за линковете.

След известно разглеждане се отказах от мнението "твърдо" IPS. Ценово въпроса стои до 1000лв, 42" LED. 3D & Smart не ме вълнуват, за футбол може да се ползва от време на време.

Така като гледам опциите са TX-L42E6E,KDL-42W650,KDL-42W655 или друг модел (самсунг anyone) ?

Понеже четох назад в темата, че хора си носят флашки да пробват определени видео клипове, в магазините как са настроени спрямо такава практика ?

Поздрави.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от green Виж публикацията
    Отказах се от плазмата заради трептенето което улавям,все едно гледам CRT телевизор на 50 херца. Завиших бюджета с крайни сили и се хвърлих на Samsung UE-48 HU7500 (UHDTV).

В момента съм изумен от модела на Samsung за детайлната картина на SD каналите,а за HD -нямам думи.Звукът на Samsung за мен е доста по-балансиран и по-мощен от въпросния Panasonic. Разликата в между HD и UHD е сериозно осезаема за окото.
    Ти сериозно ли?.....Честито. Хубаво имал си бол пари - хвърлил си ги...и сега ще гледаш SD сигнал на UHD телевизор.
    Откъде взе видео в 4К за да направиш разликата с HD ?....От каква дистанция го гледа че направи разликата?

UHD телевизор си заслужава само от 75" нагоре! Става въпрос, за средностатистическа дистанция на гледане в българските домове от 3,5 метра.

18. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

Разбирам,че не съм се изразил правилно.Сравнявах въпросния Panasonic със Samsung UHD само с един и същ сигнал HD от кабеларката.Нямам и идея как би предавал в 4К ,освен ако в магазина ,когато гледах клип на TV с UHD ....,тогава също се усещаше разлика в детайлността на картината ,но там Samsung с UHD беше 55" и какъв е бил сигнала....нямам си на идея.Проблема в избора беше,че TV е купено на изплащане с първоначална вноска и когато го върнах,условието беше да взема на същата цена или по-скъп с доплащане,а избор в ТП -Пловдив на високите класове-почти никакъв на подобна цена.И така.....отидох за TV за около 1300-1700 и стана 3100 ....баси филма се вкарах. Но не съжалявам въобще ,че го смених...,наистина предава много детайлно всякакъв сигнал.Бива ли да имаш 300 канала и да гледаш само 10 HD.Исках да споделя само мнение
    Не знам само колко хора биха си позволили 75" UHD .Това не се пипа!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Philips LCD TV / How Tos & FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 729
    Последно: 15-01-15, 20:03
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе