Изчетох доста от темите тук и накрая реших да се регистрирам, за да ми помогнете и вие.
За мен са важни следните неща в телевизора:
- качествена матрица
- добър ъгъл на видимост
- възможност за комуникация с лаптоп, смартфон (не е задължително да е през Wi-Fi)
Марките, между които избирам, са LG и Sony. Преди включвах Samsung и Panasonic, но последната отпадна поради липса на бройки в "техно" магазините. Samsung съм им фен от много години и първоначално смятах да купя техен модел, но чух лоши отзиви за сериите от 2013 г., а и не ми харесва малкия ъгъл на видимост.
Ще се ползва като основен за цифрова телевизия, както и за гледане на снимки. Има ли реално смисъл да е Full HD?
3D по-скоро НЕ искам, защото няма да го ползвам. Склонен съм да си взема обаче, ако ми гарантира по-добра матрица и не повиши много цената.
Държа да е 32" - нямам място за повече, а и ще оскъпи излишно - иначе бих се замислил и за нещо от рода на 37-40"
И може би най-важното - бях заделил бюджет 700 лв., но съм склонен да го вдигна в разумни граници. Проблемът е, когато за 70-80лв. нагоре вече влизаш в друг клас и почват по-качествените предложения, а то така ще стигна до високия клас...
Избирам си от следните модели:
LG:
- 32LN570R (предлагат го с Wi-Fi адаптор!) - за голямо съжаление LN575S е изчерпан навсякъде (не броя мострите в 2-3 града), затова downgrade-вам на този модел...
- 32LN5400 - сякаш 570R е по-добрият модел?
- 32LA620S - идва вече малко скъпичък, а и влиза излишното за мен 3D
- 32LA667S - на ръба на портфейла - струва ли си за 32" да се дадат толкова пари, и с какво е по-добър от предния?
Искаше ми се да хвана модел с реални 100 Hz, но последно реших просто да е качествена матрицата (ако изобщо е възможно това, и то в този клас)
Sony:
- KDL-32W600
- KDL-32W650 - май не са абсолютно идентични двата модела освен резолюцията? Има ли смисъл да скачам на 650, ако не ме бърка HD Ready-то на първия?
Предлагаха ми Samsung F5 серията, но не чух добри отзиви. Видях, че има много различни матрици, а не ми се обикаля града да търся конкретна. На Panasonic ми беше харесал E6E моделът, но от него само 1 мостра в града, на която отказаха да дадат отстъпка :/
И още едно важно нещо - в този ценови диапазон има ли разлика в качеството между Direct LED и Edge LED? По принцип знам, че първото е за предпочитане, но гледам Sony всичките са с Edge LED чак до флагмана си - единствено най-ниския клас са с Direct... което ме навежда на мисълта дали няма да е най-добре да си взема едно R420 и да приключвам...
Очаквам дълги мнения - затрупайте ме с информация, ако можете :)