Здравейте! Връзката между PC и ТВ (ue-40f6400) е осъществена посредством http://hama-bg.com/bg/product-view/11476.html кабел.
Видео картата ми е - gtx 660.
ОС - windows 7 ultimate /64 bit.
Дано ми помогнете!
До сега съм пуснал няколко теми и всичките без успех защото това е много странен проблем и ще се радвам изключително много ако в този форум успеем да оправим този проблеми или поне да установим ПРИЧИНАТА.
Ето ви снимка на моя десктоп:
fc870327d7013448.png
Както забелязвате монитора (benQ - GW2260) e избран като "основен дисплей", а ТВ-то е просто продължение на екрана тоест второстепенен. Проблема е, че на монитора пише номер 2, а на ТВ-то номер 1.
Причината да искам да направя монитора да се идентифицира като номер 1 е това, че когато влача (обикновено видео клипове) на ТВ-то и сече и едновременно това влия е и на работата на монитора. Забелязах, че ако няма преместено на ТВ-то тоест прозорци и др. работи, то тогава на монитора не се забелязва онзи ефект (лъг), които се забелязва най-лесно, когато минимизирам някои прозорец. Надявам се, че сте ме разбрали защото вече 100 пъти се опитвам да опиша едно и също.
Аз намерих донякъде решение на проблема, но той не ме удовлетворява защото трябва да избера ТВ-то като "основен дисплей", а естествено аз искам работния ми плот с иконите и старт менюто да се показва на монитора, а не на ТВ-то. ТВ-то ще се използва за пускане на филми.
Потърсих навсякъде за този проблем дори в чужди сайтове и форуми и някои казват, че това е било бъг на NVIDA, които все още се опитват да намерят решение на този проблем с екраните. Други казва, че самия windows 7 разпознава HDMI като първи избор и т.н.
Целта ми е настройките да изглеждат ето като на тази снимка:
c01964147.gif
Както виждате тука монитора с старт менюто е избран като "основен дисплей" и е изобразено номер 1.