Здравейте, отново!
Преди няколко дена пуснах пак тема за връзка между pc и tv. Сега реших да пусна нова тема защото старата вече не я забелязва никои
Значи вчера опитах нещо различно и мисля, че намерих начин как да стане така, че клиповете, които пускам на екрана на ТВ да не сечат.

Както си е включен компютъра първо от меню и настройки на "разделителна способност" избрах ТВ (samsung ue-40f6400), като "основен дисплей" и както се подразбира работния плот със "старт меню" се премести на ТВ.
Направих рестарт на компютъра и отново избрах монитора ми отново като "основен дисплей". След, което пуснах някакъв клип от ютуб на екрана на ТВ-то и за моя изненада нямаше никакво сечене на картината.

Това означава, че всеки пък ако искам видео клиповете и други работи да не ми секат на екрана ТВ-то и същевременно да не окаже негативно влияние на визуалните ефекти на монитора (подобно като лъг, който се забелязва при минимизиране на прозорци или отваряне на менюта и т.н.) то преди изключване на компютъра предварително трябва да избера ТВ-то като "основен дисплей" и на следващия ден като пусна компютъра да не се наложи пак да направя ТВ-то като "основен дисплей" и естествено отново рестарт на компютъра.

Явно е, че самата видео карта на gigabyte е направена така, че да разпознава hdmi на първо място, а dvi като номер 2.
Защото всеки пък като включвам компютъра при първоначалното зареждане на уиндоуса, картината се появява първо на екрана на ТВ-то, докато монитора през това време не работи и това до момента в който трябва да напиша паролата за да вляза в системата, в този момент, картина има само монитора, а екрана на ТВ-то не показва нищо и щом се логна, накрая вече и двата екрана показват картина.

Не знам това нещо дали е нормално и ще се радвам заедно с някои от вас по-разбиращите да изясним този проблем или каквото е там.
Надявам се сте ме разбрали!

п.п. извинявам се ако случайно прекалявам с тези теми, но много ми се иска поне да установя причината за този проблем.