Страница 103 от 118 ПърваПърва ... 5393101102103104105113 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,531 до 1,545 от общо 1758
Like Tree743Одобрявам

OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Съобщава се, че CSOT(TCL) въвежда фабрични производствени линии JOLED в Китай
    https://www.oled-info.com/csot-plann...t-and-initiate
    https://www.etnews.com/20231003000003
    https://news.znds.com/article/64543.html
    CSOT работи по преместването на съоръженията на JOLED в Китай. Съобщава се, че отделянето и прехвърлянето на оборудването ще бъде завършено в рамките на годината и се очаква съоръжението да заработи през следващата година.

2.  

3. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Освен че ще са по евтини за производство.. май.... други предимство имат ли пред WOLED или QD-OLED ?

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Имат по-добра еднородност на дисплея (равномерно покритие с OLED материал).
    https://displaydaily.com/ijp-becomin...ion-for-oleds/

LG Display and LG Chem Jointly Develop Essential OLED Material p-Dopant
    https://www.lgdisplay.com/eng/compan...contentId=5222
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-10-23 в 19:42.
    AntrAcsA одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

LG G3 vs A95L vs S95C Too Dark or Accurate? HDR vs Dolby Vision - https://www.youtube.com/watch?v=BnbS5bBDMuI&t=20s

6. Member
    Тук е от
    Jan 2017

На цените и стандарта, който имаме в територията, винаги бих избрал Samsung-a. Разликите не си заслужават близо двойната цена на другите два модела. Интересно ми е как би се справил MZ2000 до тези трите, но като гледам тука няма и да го пуснат. Явно доста малко бройки от върховата серия са продали и не искат да пускат повече аванта.
    sasho1bs одобрява това.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Longevity Burn-In Test
    Updates And Results From 100 TVs
    https://www.rtings.com/tv/tests/long...es-and-results
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-10-23 в 14:28.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник

Smile Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Здравейте отново, Хора! Честит празник! Та, пиша тук в тази тема, защото имам нужда от малко помощ свързана със самата тема относно съветите и обсъждането на Олед телевизорите!... Ами... Понеже обмислям в най - скоро време, да закупя Олед телевизор, който обаче трябва да е 48 инчов като размер и все още се чудя и колебая измежду няколко тв - та... Та, моделите на самите тв - та са тези:

1. https://www.sony.bg/electronics/televizori/a90k-series
    2. https://www.philips.bg/c-p/48OLED907...-wilkins-sound
    3. https://www.lg.com/bg/televizori/lg-oled48c31la

Иначе телевизорите ги подредих така, защото наскоро пообиколих магазините, за да ги видя на живо и поне според мен от трите модела тв - та, този на Сони е най - добър! Все пак, трябва да кажа, че аз правя сравнение със сегашния ми тв, който е - LG Oled48C11lb, който и го продавам, де... Та, общо взето държа най - вече на качеството на картината и по - малко на звука! Иначе и преди съм споменавал, че като сигнал и устройства разполагам с мощен настолен компютър, 4К сателитен приемник и Андроид Тв Бокс, които свързвам чрез HDMI кабели към тв - то! Ами, питам се, дали ще има спорове относно това кой е най - добрия тв от измежду трите посочени от мен или...!? Също така, според вас хора, дали има смисъл да изчакам промоциите, които ще са в скоро време на Черните Петъци или...?! И така... Ок. Добре. Еми... Надявам се, че ще има хора, които да се отзоват и да си дадат мнението относно моя казус!... Благодаря много на всички включили се в темата! Ще очаквам вашите включвания! Чао засега. Лека вечер. И до скоро!...

10. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Ееей, човек, ти ме съсипваш, чесно Прекалено много информация както винаги. Давай го по-сбито. Това цялото дето си го написал можеше да е наполовина. От телевизорите - така, както си ги подредил. Евентуално Philips-а може да го обмислиш като първа опция. От тебе си зависи. Там имаш ambilight, но пък Sony си е Sony. Ако не е спешно, със сигурност има смисъл да изчакаш края на месеца за по-добри цени.
    Bobsano одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas
    Цитат Първоначално публикувано от Bobsano Виж публикацията
    Здравейте отново, Хора! Честит празник! Та, пиша тук в тази тема, защото имам нужда от малко помощ свързана със самата тема относно съветите и обсъждането на Олед телевизорите!... Ами... Понеже обмислям в най - скоро време, да закупя Олед телевизор, който обаче трябва да е 48 инчов като размер и все още се чудя и колебая измежду няколко тв - та... Та, моделите на самите тв - та са тези:

1. https://www.sony.bg/electronics/televizori/a90k-series
    2. https://www.philips.bg/c-p/48OLED907...-wilkins-sound
    3. https://www.lg.com/bg/televizori/lg-oled48c31la

Иначе телевизорите ги подредих така, защото наскоро пообиколих магазините, за да ги видя на живо и поне според мен от трите модела тв - та, този на Сони е най - добър! Все пак, трябва да кажа, че аз правя сравнение със сегашния ми тв, който е - LG Oled48C11lb, който и го продавам, де... Та, общо взето държа най - вече на качеството на картината и по - малко на звука! Иначе и преди съм споменавал, че като сигнал и устройства разполагам с мощен настолен компютър, 4К сателитен приемник и Андроид Тв Бокс, които свързвам чрез HDMI кабели към тв - то! Ами, питам се, дали ще има спорове относно това кой е най - добрия тв от измежду трите посочени от мен или...!? Също така, според вас хора, дали има смисъл да изчакам промоциите, които ще са в скоро време на Черните Петъци или...?! И така... Ок. Добре. Еми... Надявам се, че ще има хора, които да се отзоват и да си дадат мнението относно моя казус!... Благодаря много на всички включили се в темата! Ще очаквам вашите включвания! Чао засега. Лека вечер. И до скоро!...
    Аз ли нещо съм пропуснал, но в моите очи не виждам какво повече ще видиш в по новия модел на твоя тв,и ми е малко странна тази гимнастика, че и диагонала запазиаш.
    Bobsano одобрява това.

12. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Да, ако правиш ъпдейт, и запазиш размера, като цяло се обезсмисля този ъпдейт, особено за олед 48", там нещата не са мръднали от 3-4 години, може и повече.

Няма нужда да продаваш С1-та , защото и С3 ще е същия и Филипс ще е същия, и Сони ползва същия стар панел !

Ако има някаква разлика от тях и С1 то ще е минимална, калибровката на цветовете и до някъде обработката на изображението, но ти едва ли ще успееш да я забележиш.

Както каза колегата над мен, може би Филипса ще ти е по интересен най вече заради дизайнерските решения като амбилайта и саундбара, но ако ще правиш ъпгрейд... задължително ще ти трябва поне 55" за да може да се възползваш от по ярките и по добрите ОЛЕД панели.
    Bobsano одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Ееей, човек, ти ме съсипваш, чесно Прекалено много информация както винаги. Давай го по-сбито. Това цялото дето си го написал можеше да е наполовина. От телевизорите - така, както си ги подредил. Евентуално Philips-а може да го обмислиш като първа опция. От тебе си зависи. Там имаш ambilight, но пък Sony си е Sony. Ако не е спешно, със сигурност има смисъл да изчакаш края на месеца за по-добри цени.
    Ахам... Ясно! Ок. Добре, Човек! Иначе, най - вероятно, така и ще направя и ще изчакам края на месеца за по - добри цени! Мерси много за включването!

Цитат Първоначално публикувано от sasho1bs Виж публикацията
    Аз ли нещо съм пропуснал, но в моите очи не виждам какво повече ще видиш в по новия модел на твоя тв,и ми е малко странна тази гимнастика, че и диагонала запазиаш.
    Ами... Просто така съм решил, да направя! А и, поне за момента, няма как да купя и да сложа по - голям телевизор на това място! И така... Все пак, мерси и на теб за включването!...

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Да, ако правиш ъпдейт, и запазиш размера, като цяло се обезсмисля този ъпдейт, особено за олед 48", там нещата не са мръднали от 3-4 години, може и повече.

Няма нужда да продаваш С1-та , защото и С3 ще е същия и Филипс ще е същия, и Сони ползва същия стар панел !

Ако има някаква разлика от тях и С1 то ще е минимална, калибровката на цветовете и до някъде обработката на изображението, но ти едва ли ще успееш да я забележиш.

Както каза колегата над мен, може би Филипса ще ти е по интересен най вече заради дизайнерските решения като амбилайта и саундбара, но ако ще правиш ъпгрейд... задължително ще ти трябва поне 55" за да може да се възползваш от по ярките и по добрите ОЛЕД панели.
    Мхм... Ами... Може и така да е и да си прав и ти, Човек, но предполагам, че без да съм взел и да съм пробвал друг тв в този размер, няма как да разберем! Иначе, както вече казах, поне засега, няма да мога да взема и да сложа по - голям тв на това място! Също така, забравих да спомена, че от трите модела тв - та, само на Сонито успях да тествам с Юсб флашка някои неща, докато при другите модели нямах тази възможност! И така... Благодаря много и на теб, че се включи и ти в темата!

А и забравих, да попитам, въпреки че не знам, дали има смисъл, но все пак, дали има някакъв смисъл, да добавя като вариант и телевизора на Самсунг, който е 50 инчовия деветата серия на Нео Кюлед или...!? И така... Ок. Добре. Още веднъж, благодаря много на всички! Ще очаквам и други хора, да се включат в темата!... Чао засега. Лека вечер. И до скоро!...
    sasho1bs одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Понеже често във форума се говори за радиатор в OLED телевизорите. Няма радиатор! Радиатор се използва за охлаждане чрез отделяне на топлина и изисква контакт с околният въздух.
    Вместо такъв, има пластина за разсейване на топлината (Heatsink). Тя разпределя топлината от горещата точке на по голяма площ. По този начин, стареенето на OLED материала се забавя и става равномерно на по-голяма площ.
    Този терморазпределител не може да се види отвън - намира се зад пластмасовият корпус и е залепен за OLED панела(в лилаво на диаграмата).

Тук напълно оголен Samsung S95B,...от 8.50' можете ясно да видите графитния "Heatsink" (оттук и факта, че може да се огъне)

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Двата телевизора са калибрирани. Заради метамеризма на технологията и спецификата на работа на използваната камера, дава нюанс клонящ към червено при Samsung (вляво) и към синьо при Pana (вдясно)

17. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Хах, моя А80J има DSE при сиво на 10-15% в горната част на екрана ...не знаех, че и при ОЛЕД може да има.

18. Novice
    Тук е от
    Nov 2023

Зравейте! Имам дилема. На 90% се бях навил за LG 55 G3 3LA ( към 3500 лв. в емаг в момента) ,но ме влече и към Сони. Като близка цена и модел 2023 видях едно Sony XR 55A80LAEP. Няма къде да ги видя как работат нормално,без да се въртят рекламните клипове. Но дори и с реклами денс видях Сони-то и близо до него едно C3 на Лг. Ами на LG-то цветовете бяха доста шарени и неестествени. Но различни клипове вървяха. Ще се гледат филми от флашки ако твъгват,ак не през комп и ХБОмакс. Звука ще е през евтин саундбар на Сони.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung спира производството на OLED телевизори
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-14, 15:20
  2. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 08:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе