Интересно. Ще видим тука на каква цена ще стъпят. А и тепърва ще има да излизат ревюта, сравнения и т.н. Както ти отбеляза - най-хубавото на G4 е, че ще свали цената на G3
eMAG БГ вече са изкарали S95D който за 65" е 5500 така че може би за това и ЛГ гледат да не бягат много нагоре . Да, дръжте под око G3, един от най добрите ОЛЕД-ти на LG правени някога.
- - - - - - - - - -
Оу... eMAG са изчистили почти всички G3-ки което не е добре :D в смисъл нямат причина да му намалят цената толкова колкото G2-та от която все още имат доста наличности.
Е аз няма за какво да го държа под око, надявам се скоро да не ми се налага да купувам тв А относно Samsung, колкото и да не съм им фен, ако сега бях на пазара за тв, най-вероятно щях да взема техен модел. Най-адекватно са позиционирани ценово спрямо останалите. Sony явно ше се опитат да го играят премиум. Да видим до къде ше стигнат обаче
Първо до нивото (собствеността) на Philips, после до Telefunken, Grundig, Metz, Thomson.
Разбирай TPV, beko, Vestel, Skyworth, TCL - Made in P.R.C. (China Mainland).
За Сони телевизори винаги ще има клиенти, забравяте че цената е една и съща , но у нас пазар няма, първо сме малко потребители и второ още по-малко хора могат да си позволят тв за 4-5-6000 лв. Иначе Сони от години са топ и такива ще си останат освен ако няма някаква революция в тв технологийте. Ареволюция аз лично очаквам , защото Олед технологията е калпава / визирам качество и дълготрайност / и ще има някакво развитие рано или късно.
Миналата година(2023) в света общо са продадени около 200000000 броя телевизори (всички размери и марки).
От тях с OLED технология са около 5000000 броя.
В проценти - 2,5 % от общото количество..,
Нищо лично, математика....
Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от coverstar; 03-05-24 в 17:58.
Тази статистика трябва да значи, че олед-ите са калпави ли? Според мен тези спорове са безмислени. Варианти всякакви, на кой каквото му се гледа, това да си взима. Голяма част от хората са наплашени заради прогарянията, имидж ретеншъна, намаляването на яркостта с годините и т.н. Отделно е набиращата все по-голяма скорост мания по нитовете. Като теглим черата обаче, не вярвам даден lcd (mini led, qled) тв да изкара повече, отколкото олед само заради технологията на дисплея. Всичките са в лотарията
Какво значение има какъв процент от общите продажби са ОЛЕД-ите, то и вероятно тия тв за по 300лв са над 50% - това прави ли ги по-добър тв/вариант/избор?
Тия глупости ги слушах и за плазмите ... ама още си ми е основен тв за гледане на филми и не бих я сменил докато работи.
да си купиш плазма или curve тв си е чиста ......така ще си отидат и оледите, лека-полека. Да дам 5000 за тв и да го мисля не е много нормално
Поне да имаше някаква драстична разлика в качеството.Едвам доловимо по-добро черно спрямо старото едж лед. Останаха само ъглите на гледане
Този пост е редактиран от brotzki; 03-05-24 в 19:33.
Свързано е с производсвените мощности...на такива за телевизори
Има 5 поточни линии за OLED (за телевизори), докато за LCD има над 20
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o..._manufacturers
това го казва човек, който не е собственик на OLED телевизор...
Дори не ти е направило впечатление, че в рецензиите си за LCD miniLED, професионалистите ги сравняват с OLED и пишат, че не се доближавата дори наполовина като качество на картината.
Само да те попитам...Последните години в престрелките коя технология печели първото място?
OLED ще бъде заменен от QDEL
https://arstechnica.com/gadgets/2024...n-premium-tvs/
https://www.researchgate.net/publica...y_Applications
Този пост е редактиран от brotzki; 03-05-24 в 21:53.
Аз имам лаптоп с екран олед, цветовете са като анимация, всичко е бонбонено и захаросано. На мен не ми харесва, изказвам само лично мнение неангажиращо никого. Не че не съм си играл с настройките , по-зле става , по-добре - не.