Страница 115 от 118 ПърваПърва ... 65105113114115116117 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,711 до 1,725 от общо 1758
Like Tree743Одобрявам

OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

The Brightest OLED TV Ever (Beats LG G4 & Sony A95L)
    https://www.youtube.com/watch?v=a54V...annel=HDTVTest
    brotzki одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

2D Colour Gamut CIE L*a*b* Colour Volume
    Panel DCI-P3 Rec.2020
    coverage
    sRGB DCI-P3 Rec.2020
    WOLED 101.6 % 74 % 100 % 67 % 45 %
    QD-OLED 113.1 % 82 % 173 % 116 % 78 %
    - - - - - -

Следващото поколение OLED телевизори ще използват много по-ярки и по-ефективни екрани
    Оставяме ви списък с най-правдоподобните

Това, че бъдещите OLED телевизори ще бъдат по-ярки и по-ефективни от настоящите, не изненадва никого. Но лавината от нови технологии за подобряване на тези две слаби места на OLED панелите е такава , че понякога затрупва и можем да се изгубим сред толкова много терминология и технически думи, така че решихме, че е добра идея да прегледаме онези, които имат най-много бъдеще .
    В тази статия няма да разгледаме само OLED телевизионните екрани, тъй като бъдещето разполага и с най-добрите от най-добре подготвените за тази технология във всички видове устройства: смартфони, лаптопи, монитори, интелигентни часовници и всякакви подобни джаджи. . Изглежда, че бъдещето на екраните е в OLED, особено сега, когато знаем за временното оттегляне на технологията Micro LED.
    OLED екраните продължават да имат предизвикателства: яркост и енергийна ефективност
    През последните години фокусът на индустрията, отвъд увеличаването на капацитета и намаляването на производствените разходи, беше върху подобряването на производителността на OLED в областта на яркостта , ефективността и живота . Яркостта е необходима за ерата на UHD , където войната с нитовете придобива особено значение. Продължителността на живота е важна в някои области като автомобилостроенето и други приложения, както и енергийната ефективност за мобилни устройства.

За да се отговори на всички тези предизвикателства, има бърз напредък благодарение на новите технологии, които изглежда ще доминират в бъдещето: пристигането на нови техники като тандем OLED , появата на микролещи (MLA) , OLED без поляризатор и OLED съединения с деутерирана основа . Всички тези иновации успяха да увеличат производителността на OLED. Но има още, много повече, което предстои през следващите години.
    OLED телевизори на бъдещето: MLA, PhOLED, eLEAP, Graphene, TADF… кой ще спечели?

Не искаме ненужно да удължаваме статията, тъй като вече обсъдихме всяка от тези технологии отделно в отделни новини, които ще ви оставим по-долу, но благодарение на портали като OLED-Info можем да знаем, че бъдещето на OLED екраните ще да се случи независимо какво чрез някои от тези технологии, някои от тях много по-близо, отколкото си мислим, и това ще ни позволи да умножим , например, яркостта по пет :

• OLED излъчватели от следващо поколение , тук бихме могли специално да подчертаем два страхотни конкурента: синият PHOLED и новият TADF/HF излъчвател , който ще се ръководи от по-широкото използване на AI (машинно обучение) за откриването на по-ефективни материали.
    • OLED с хиперфосфоресценция .
    • Композити, използващи графен, смесен с по-добри излъчватели.
    • Подобрени масиви от микролещи с по-голямо извличане на светлина.
    • Безмаски OLED ( FMM ) производствени процеси.
    • Повишено приемане на тандемни (подредени) OLED устройства.
    • Други подобрения в структурата като новите eLEAP пиксели .
    • Подобрен дизайн на дънната платка и нови материали.
    • Иновативни архитектури на дисплея и нови дизайни на пиксели.
    • По-ефективни процеси като мастиленоструйно производство .

Някои от гореспоменатите, ако влезете в линковете, освен обяснението как работят, ще можете да видите прогноза кога се планира да излязат на пазара. Въпреки че много от тези данни трябва да се приемат със зърно сол, някои от тях са проектирани да излязат дори през следващата година , така че можем да видим телевизионни модели още на CES 2025 с тези технологии.

Във всеки случай, каквато и технология да се наложи в крайна сметка, истината е, че изглежда, че всичко работи за OLED и марките продължават да залагат на него, със значителна парична инжекция. Накратко: бъдещето ще зависи от известния самоизлъчващ пиксел
    , въпреки че само времето ще покаже коя технология ще надделее ( най-нормалното нещо е, че ще бъде смес от двете или най-икономичната за производство).
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-07-24 в 15:09.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

5. Novice
    Тук е от
    Jul 2024

Отговор: Oled TV / FAQ на първа страница

Здравейте, нов съм в този форум, предварително се извинявам, че най-вероятно не пиша/питам в полето и темата в която е необходимо.
    Но имам проблем с телевизора ми LG OLED55CX3LA
    Проблемът се изразява в следното:
    От няколко дни абсолютно безпричинно, без последователност или някаква друга логика започна да изгасва сам или да се рестартира
    Питах на официалния им съпорт в страницата им, предложиха да го върна към фабрични настройки, това не помогна
    Насочиха ме към официален сервиз в нашия град, където коментирахме, без да са гледали телевизора изобщо, и ми казаха, че вероятно е за боклука, защото му изтекла гаранцията и т.н и ремонта ще е хиляди левове.
    Имам ли други ходове, ако някой е по-запознат от мен?!

6. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от Ивайло Стоянов Виж публикацията
    Здравейте, нов съм в този форум, предварително се извинявам, че най-вероятно не пиша/питам в полето и темата в която е необходимо.
    Но имам проблем с телевизора ми LG OLED55CX3LA
    Проблемът се изразява в следното:
    От няколко дни абсолютно безпричинно, без последователност или някаква друга логика започна да изгасва сам или да се рестартира
    Питах на официалния им съпорт в страницата им, предложиха да го върна към фабрични настройки, това не помогна
    Насочиха ме към официален сервиз в нашия град, където коментирахме, без да са гледали телевизора изобщо, и ми казаха, че вероятно е за боклука, защото му изтекла гаранцията и т.н и ремонта ще е хиляди левове.
    Имам ли други ходове, ако някой е по-запознат от мен?!

За съжаление това е чест проблем при CX и C1 телевизорите, аз имах 65" CX който продадох, след година човека на който го продадох ми се обади че неговия почнал така да изгася от само себе си и рестартира и т.н.
    ТВ-то се рестартира и изключва защото процесора на основната платка прегрява, слагали са нискокачествена термо паста между чиповете и радиатора която става камък корава след 2-ра година.

Дали смяната на пастата ще помогне при теб ? Трудно е да се каже но може да опитате, занесете ТВ-то на специалист да се опита да смени термо пастата с висококачествена , MX-4 примерно , или ако вие или ваш приятел има опит със смяна на термо пастите при компютрите.

My LG CX was Over heating, I’m experienced with building PCs and when PCs over heat, I usually check the cpu and replace thermal paste, LG uses thermal pads??? Because it’s faster to apply Lol it’s hard as a rock they want $500 for new motherboard. Not today LG. : r/LGOLED (reddit.com)

LG CX turns off by itself! : r/LGOLED (reddit.com)

CX Freezing and shutting down - Repair Options : r/LGOLED (reddit.com)

П.С. много хора не белят транспортното фолио от екрана или от задния панел и страна на ТВ-то което го кара да прегрява, вижте при вас дали не е така.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 23-07-24 в 22:36.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Loewe преминаха през два фалита..и през 2019 бяха закупени от Skytec Group
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 25-07-24 в 08:12.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Loewe Stellar 4K OLED TV Launches Using LG Display's OLED panel with Samsung's Tizen OS! LG G4 Rival - YouTube
    LG OLED Panel в комбинация с TIZEN OS на "хубави" цени!
    Даже реклама на други продукти Sync with Kylian Mbappé - LOEWE!

Loewe редом с Blaupunkt! SKYTEC (skytec-group.com)
    Нямам думи просто!

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията

П.С. много хора не белят транспортното фолио от екрана или от задния панел и страна.
    Ние сме едни от тези хора. Не сме махнали фолиата на рамките по страните, но не ползваме оледи.
    В турция е модерно да ги слагат зад стъкла/огледала и са като в кутия. Там сигурно се стопяват от температурата.
    Този пост е редактиран от brotzki; 25-07-24 в 10:09.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2008

на рамката - може!
    но от екрана ....
    Frost одобрява това.

12. Novice
    Тук е от
    Jul 2024

Телевизорът е в сервиз, пиша за да ъпдейтна статуса
    Оказахте се точни и прави, за което сърдечно благодаря!
    Платката е прегрявала, термопастата никаква работа не е свършила, майстора каза, че е било голяма борба
    Пробвахме номера с подмяната на пастата, но тестовете не дадоха резултат. С новата паста телевизорът се държи по същия начин.
    Отиваме на варианта да се търси платка и да се подменя;
    Някакви идеи от къде е най-добре, изгодно да се търси?

13. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от Ивайло Стоянов Виж публикацията
    Телевизорът е в сервиз, пиша за да ъпдейтна статуса
    Оказахте се точни и прави, за което сърдечно благодаря!
    Платката е прегрявала, термопастата никаква работа не е свършила, майстора каза, че е било голяма борба
    Пробвахме номера с подмяната на пастата, но тестовете не дадоха резултат. С новата паста телевизорът се държи по същия начин.
    Отиваме на варианта да се търси платка и да се подменя;
    Някакви идеи от къде е най-добре, изгодно да се търси?

Да, разбира се, тази платка ако я намериш втора ръка ще ти излезе 300-500 лв , по добре от колкото да хвърлиш телевизор за над 2000 лв в коша, може да видиш в някой лицензиран сервиз на LG колко пари ще струва нова, ако все още ги държат като наличности! Дайте някакъв номер и да търсим по ebay или други сайтове.

Чичо гуугъл казва че основната платка или main board е със EAX69049007 сериен номер, но или слагат една и съща платка при всички размери или трябва да има допълнителен код.

- - - - - - - - - -

Main Board EAX69049007(1.0) for LG OLED77CX9LA for 77inc DISPLAY LE770AQD ENA3 в Части и Платки в гр. Шумен - ID42763041 — Bazar.bg

Аз само това успях да намеря.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 01-08-24 в 16:38.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

за това LG не се купува дори да е на 50% намален щото са отпадъци
    Swon одобрява това.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Цената от сайта е абсурдна. Нова струва около 300 лева. Втора употреба по-евтино.
    примери
    https://bazar.bg/obiava-36272519/mai...-lg-oled65cxla
    https://www.harryelectronics.com/mai...-0-ebt66441002

Типично за корейските производители е, да използват най-евтините компоненти и технически решения.
    Swon одобрява това.

17. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

Уважаеми Х2,имате право специално що се отнася до LG....Аз имах проблеми с единият LG(IPS led),но беше с удължена гаранция от 5 години и ремонта беше гаранционен ...
    Има ли логика при скъпи OLED модели да се използват най-евтините части?!
    От това страда само и единствено имиджа на фирмата производител....
    П.С. Понеже ще се насочвам към mini Led, китайските производители Hisense и TCL по-качествени ли компоненти използват?
    Щото Sony(miniLed) са на безумни цени...

Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от coverstar; 01-08-24 в 19:57.
    Firenze69 одобрява това.

18. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Цената от сайта е абсурдна. Нова струва около 300 лева. Втора употреба по-евтино.
    примери
    https://bazar.bg/obiava-36272519/mai...-lg-oled65cxla
    https://www.harryelectronics.com/mai...-0-ebt66441002

Типично за корейските производители е, да използват най-евтините компоненти и технически решения.

За съжаление не намерих нищо друго.. това за 500 лв е единствения борд който е наличен. Все пак колегата да вкара малко пазарлък за да го свали , но дори и в еbay цените са около 250 $ + доставка , за втора ръка борд ! АКО успее да немари нов за 300 лв... супер , но не ми се вярва.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 01-08-24 в 20:40.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung спира производството на OLED телевизори
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-14, 15:20
  2. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 08:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе