Целта ми е да мога да използвам и Display Port-входа, докато монитора да се свърже към HDMI-входа. За целта мисля, че ще ми трябват два "адаптера" тоест за кабела на монитора ще ми трябва (DVI to HDMI), а за кабела на TV-то ще ми трябва (HDMI to Display Port).
Проблема е, че не съм сигурен дали това е най-добрия избор. Не съм сигурен дали в действителност HDMI се счита като от първостепенно значение спрямо Display Port или пък е възможно DVI входа да се счита като по-важен от Display Port?
Или в крайна сметка може би Display Port да се счита за по-важен от HDMI и ако е така, то тогава ще е достатъчно да закупя само адаптер DVI to Display Port, докато TV-то ще си остане свързан към HDMI, както е и в момента.
Главната цел на всичко това е да направя така, че монитора ми да се счита като дисплеи номер едно тоест "приоритет номер 1".
Към настоящия момент, монитора е свързан с DVI-D to DVI-D.
Когато включа компютъра искам първоначалното зареждане както и bios-настройките, да ми се показват на екрана на монитора, а не на екрана на TV-то.
Въпреки, че монитора е зададен като "основен дисплей"!
Това е снимка на видео картата ми (GeForce GTX 660) на гигабайт!
2c4f8d5e87fa90c5.jpg
Ето снимка от "разделителна способност на екрана"!
f84f56e856ef1bcd.png
Както виждате монитора (benQ gw2260) и избран като основен дисплей, а приоритети са TV-1 / Monitor-2.
По принцип би трябвало да бъде обратно, но явно видео картата счита hdmi като по-важен от dvi.