Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
Didss
Няма технически проблем с телевизора. Просто действителността малко се размина с очакванията. Има опция за връщане в 14 дневен срок след като е доставен, но пише в гаранционните условия, че трябва да е с цялостна опаковка. Предполагам стикерите от екрана влизат в това число. Става въпрос за 49sk8500. SD каналите се виждат добре, HDто не е много добро, а 4K от Youtube е перфектно. Звукът на ТВто също е много добър. Основно ще се гледат мачове на него, а топката доста се замазва при бързи движения, което най-много ме рязочерова. Пише че е 100hz панела и очаквах повече. Може и аз нещо да не мога да му направя настройките, а е възможно и сигнала от оператора да не е много качествен. Това с питането за връщане е чисто информативно и дали при тези обстоятелства може да се замени.
По спецификации телевизора е 120hz https://www.displayspecifications.com/en/model/30c711c2 Изглежда добре.
Аз лично предполагам,че сигнала от оператора ти е некачествен.Поиграй си още с настройките и ако пак не отговаря на твоите изисквания,се обади там от където е закупен телевизора.Там мисля най точно ще ви отговорят.
Само да кажа, че при гледане на мач на Сонито, за което говоря по-горе, има огромна разлика в качеството, което виждам, между БНТ 1 и БНТ 1-ХД. И в двата случая обаче предаването е презредово - 576i или 1080i, а при такова предаване бързо-движещите се обекти в посока ляво-дясно, често стават "на черти" в краищата си. Didss, на кой от двата канала го има проблемът? Или го има и на двата? Опитахте ли с други канали? Опитайте също с мач на запис, който е в 1080p, ако намерите из сайтовете. Понякога самият оператор компресира допълнително сигнала и това влошава качеството. Моят оператор не компресира сигнала допълнително, а го подава така, както го получава. При вас може проблемът да е комплексен от няколко фактора.
Опитайте също да изключите всички подобрения на картината, които са с цел "гладки движения". Ако имате режим "кино", изберете него, тогава обикновено са изключени подобренията.
Ако гледате тенис по SuperTennis HD, има ли замазване на топката?
Има го на всички канали това замазване. Дори и на филмите с СД и ХД качество се забелязват призраци след движещите се обекти. Ще пробвам да изтегля някой мач 1080p да видя как е. На 4К от Youtube струва ми се че почти не се забелязва. Иначе телевизора е на брат ми, но аз му го избирах. Оператора е М-сат Варна с САМ модул.
Цитат:
inakeri
Моля за мнение кой телевизор е най-добър от тези три:
Не съм експерт но от тези трите бих взел LG-то
Ето по подробни данни за Philips и LG:https://www.displayspecifications.co...ison/cf622c7cc
За Sharp-а не намерих
DiDss,
За начало провери и изключи всички "подобрители" на картината. DNR, Dynamic contrast и т.н.
След това провери ниво и качество на сигнала на входа на телевизора през менюто на CAM. Ако има проблем, огледай всички конектори и кабели в жилището.
Викай техниците от MSAT и чак тогава се занимавай с връщане на ТВ.
Успех!
Подкрепям напълно горното мнение, задължително трябва да се изключат подобрителите за "плавно/гладко" движение (това, което прави филм с 24 кадъра в секунда да изглежда като "сапунен сериал" с 30 кадъра). Това е основната причина за поява на "призраци" след обектите. "Призраци" вече обяснява напълно картината, първо си мислех, че просто топката става на хоризонтални черти, характерното за INTERLACED-предаването (презредова оплетка). Ей сега само за проба го включих и при мен на макс, казва се "MOTIONFLOW", и картината стана ужасна. Чак призраци не са, но веднага се появиха размазани образи. Изключи настройката и мисля, че ще останете доволни от картината. Това винаги е първото нещо, което правя на всеки телевизор.
То по-скоро дилемата ми е между LG и Sharp
Цитат:
inakeri
То по-скоро дилемата ми е между LG и Sharp
От тия двата ,LG-то е по добрия :cool:
Mежду тези две марки аз бих избрал еднозначно LG.
Благодаря ви за помощта. След изключване на trumotion вече няма мазане при бързите сцени на спортни предавания. Имам само още един въпрос. След като се изключи тази функция честотата на опресняване на картината остава ли 120хц или вече е 60хц?
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Didss
Благодаря ви за помощта. След изключване на trumotion вече няма мазане при бързите сцени на спортни предавания. Имам само още един въпрос. След като се изключи тази функция честотата на опресняване на картината остава ли 120хц или вече е 60хц?
Опресняването на картината си остава 120хц. Прочети внимателно спецификациите там си пише всичко.
Ето къде точно да гледаш:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27836&stc=1
Здравейте съфорумци. Какво мислите за дилемата 65MU7002 или 65Q6FAM ? Ще подменят 55H6400. Благодаря предварително за споделените мнения!
Първия стига да намериш читава бройка, че е миналогодишен модел