Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Телевизорът, който отговаря на изискванията ти, е LG SK8500.
С IPS панел е, което означава, че има по-широк зрителен обхват от VA и даже 49" модел (който и в момента се вписва в бюджета ти) е 120 Hz.
Разлика винаги ще има, даже подаваният сигнал да е с посредствено качество заради процесорната обработка на картината.
А и щом ще гледаш филми от тракерите, колкото по-хубав ТВ откъм картина, толкова по-добре.
[QUOTE=SteFanoV29;917860]Телевизорът, който отговаря на изискванията ти, е LG SK8500.
A има ли голяма разлика между LG SK8500 i LG SK8100. FALD ок, но говоря за голяма, видима разлика в картината при нормално ползване. И още нещо, какво е най-доброто 65", което задължително да е до 2000 лв. И ще бива ли изобщо.
Цитат:
Първоначално публикувано от
vencifcl
Сравнение на двата ТВ
https://www.rtings.com/tv/tools/comp...&threshold=0.1 общо като че ли LG-то е по-добре но забележи сравнението на SDR Peak Brightness и HDR Peak Brightness там Сонито го бие от всякъде, а това е много важно (според мен) когато става дума за възпроизвеждане на съдържание в HDR а и не само.
Сега как ще стоят нещата от компютър през hdmi не знам предполагам че компютъра трябва да е доста сериозен (скъп) че нещата да са добри, но въпреки всичко от това което съм прочел до сега съм останал с впечатление че като цяло не си струва. В место това ако минеш на вариант Сони (май е по-евтин) с останалите пари може да си вземеш един 4К мултимедиен плеър и така си решаваш проблемите почти на 100%, поне аз така направих и не съжалявам. Фактически от ТВ използваш добрата картина а другите неща ги оставяш на външното устройство(което със сигурност се справя много по-добре от Сонито или LG-то).
Въпреки че Оледа би трябвало да е за препоръчване от мен един + за Сонито. Оше повече че при Сони можеш да си инсталираш и приложението на Булсатком и да гледаш нещо в прилично качество, щото сателитната им за ТВ от 55-65" е направо притеснителна за гледане.
Аз имам мощен компютър тъй че не е проблем да пускам филми от там .Сонито е около 200 лв по-евтино от Олед да това е вярно иначе не ми трябват други устройства като blu ray 4k.Единственото ми притеснение е относно burning , за колко време се получава това нещо- месеци, години ? и мога ли да се предпазя ако гледам нормална телевизия по 3 часа на ден ?
Цитат:
Първоначално публикувано от Deyan Stoykov
A има ли голяма разлика между LG SK8500 i LG SK8100. FALD ок, но говоря за голяма, видима разлика в картината при нормално ползване.
Има си достатъчно разлика да оправдае разликата в цената, която между другото не е голяма. Не знам какво за теб е голяма разлика.
Ако бюджетът ти е 1500 и гониш качеството, по-добре вземи 49" - https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...la-p408224963/
Ако се гони размер за тази цена, да, SK8100 е добра алтернатива - https://edigital.bg/led-televizori/l...evizor-p556892
На 55" SK8500 в момента цената му в лаптопите е 1700. Ако поизкачаш малко до Великден, може и да падне на 1600.
Ако размиването на цветовете при гледане под ъгъл не е проблем за теб, и телевизора ще се гледа фронтално,
то тогава - https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...72-p411099205/
По-добро черно, по-добър контраст, по-добър HDR от SK8500.
В момента съм с 47", причината да търся нов е само и единствено размера. Дори 55" мисля че няма да ме задоволи, но в никакъв случай не мога да отделя повече от 1600-1800 лв. Все пак ако за тези пари има нещо читаво 65", това е което търся.
То от тези три са 55 пък той колегата не знае дали ще му свършат работа, а другото е Philips и май май остава само Sony-то като вариант.
Вземай 65" Philips, който колегата е предложил и е на доста добра промоция, и ще си свиркаш с амбилайтчето.
Другото е Сонито.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Deyan Stoykov
В момента съм с 47", причината да търся нов е само и единствено размера. Дори 55" мисля че няма да ме задоволи, но в никакъв случай не мога да отделя повече от 1600-1800 лв. Все пак ако за тези пари има нещо читаво 65", това е което търся.
а кво ше кажеш за тоя тошиба 6863 65 " direct led IPS за 1500 лв точно в бюджета; аз съм имал 3д тв toshiba 5435 и беше доста добър
https://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-...HD-LED/p/18315
Благодаря за предложенията. А какво мислите за LG 65UK6750 за 1600лв или LG 65UK6950 за 1800. При 65 инча мн ли ще са зле. Ако ще е 55" може би ще взема LG 55SK8100. Но мисля че ми трябва по-голям.
Колкото по-голям и по-нисък клас толкова по-зле ще е картината. Аз затова се отказах от 65" заради бюджет и преминах на 55, на по-висок клас модел, но ти казваш, че търсиш големина, според мен изчакай промоциите на Великден и дотогава може да вдигнеш и бюджета малко да вземеш нещо читаво.
Здравейте, бихте ли ми позволили да перифразирам малко, зададеният от мен преди няколко дни въпрос, а именно, интересуваме сравнение между
Panasonic TX-65EX703 и Sony Bravia XF 83 - 60" ?