Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
MGM
Енинственият проблем е , че вчера SONY - то ми даде дефект точно 6 месеца след като му изтече гаранцията........6 червени мигвания в период.
Как да се доверя пак на същия бранд.........
Било късмет на каква бройка ще попаднеш ...............
Току що посрещнах родителите си от почивка и започнах да включвам в тях компютри , телевизори ----- каква изненада : и тяхното SONY , което е купено със разлика от 2 месеца със моето НЕ ТРЪГНА !!!!!!
Те това се вика късмет а........
Да ми подаряват такава марка няма да я взема вече !
А не така грубо за Sony! :p
Тук си имаме върли техни фенове и ще те анатемосат като нищо!
Сега по темата - това ми прилича на токов удар през мрежата на някой доставчик на телевизия. Най-вероятно се е изтрила / повредила паметта. Този модел с Android ли е, че не помня вече? Ако да, то може и той да се е повредил при спиране на захранването.
Наблизо ли живеете с родителите си?
Я разкачи всичко от телевизорите и самите тях от контакта за известно време. Примерно 24 часа.
После включи само телевизорите и пиши какво е станало.
Кои са точно моделите, с всичките буквички и цифри? Искам да проверя нещо.
Захранванията и,м ако са външни (тип laptop), може и те да създават проблеми.
О да. До 1500 лв. Благодаря!
Избираш от тези
Philips 50PUS7504
Philips 50PUS7304
Samsung UE55RU8002 (не е аналог на NU8000!)
Panasonic TX-50GX810E
LG 49SM8600PLA
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
А не така грубо за Sony! :p
Тук си имаме върли техни фенове и ще те анатемосат като нищо!
Сега по темата - това ми прилича на токов удар през мрежата на някой доставчик на телевизия. Най-вероятно се е изтрила / повредила паметта. Този модел с Android ли е, че не помня вече? Ако да, то може и той да се е повредил при спиране на захранването.
Наблизо ли живеете с родителите си?
Я разкачи всичко от телевизорите и самите тях от контакта за известно време. Примерно 24 часа.
После включи само телевизорите и пиши какво е станало.
Кои са точно моделите, с всичките буквички и цифри? Искам да проверя нещо.
Захранванията и,м ако са външни (тип laptop), може и те да създават проблеми.
Моят е KDL-65W859c , на нашите не ги знам точно , но е 55 инчов. Когато днес не тръгна видях , че е със такова захранване - тип лаптоп , а моят не е . Живеем в двата края на града и ползваме различни кабелни оператори. Интересното е следното : моят се повреди 3 дена след като се върнах от море - бях спрял тока в целия апартамент , същото бяха направили и те - нямаше ток изобщо. Моят поне дава 6 червени мигания - техният изобщо не показа нищо !
Тогава е добре, тя да каже какво иска
Philips 50PUS7504 / 7304 - анроида сега работи малко по-бързо, но все още има неща за доизпипване, яркостта им е малко ниска за HDR 400 нита, амбилайта е в плюс при гледане на тъмно
Samsung UE55RU8002 (не е аналог на NU8000!) - не харесвам заводските настройки на цветовете и картината
Panasonic TX-50GX810E - добри настройки още от кашона, менюто ми харесва, яркостта е ниска за HDR 500 нита, малко приложения...
LG 49SM8600PLA - безпроблемна ОС, има какво да се желае по менюто(малки размествания) както и по уплавняването на картината, нисък контраст,
Благодаря! Лошото е, че и те не са на ясно с тези технологии, както и аз. Досега са гледали обикновен ТВ. Ще гледат предполагам кабелните програми. Зет ми гледа мачове. Ама знам ли занапред какво ще поискат. Пропуснах да спомена нещо важно. ТВ ще е монтиран на вътрешна стена и непосредствено до него в дясно има прозорец. Да разбирам ли, че избора е между Панасоник и Филипс. Кой от двата? Или бъркам. Както писах, бюджета е макс 1500 лв.
Да - изборът е измежду тях двата.
За пълното разгръщане на Амбилайта са нужни поне 60-70 сантиметра чиста стена покрай телевизора
Samsung UE55RU8002 е малко по-добър за спорт, но цветовата настройка трябва да се пипне
One+ и те щели да "правят" телевизори -
https://www.trustedreviews.com/news/...box=1566333326
не знам, но в последно време като прочета "потребителско изживяване" и ме напира да повръщам ;)
Спокойно, в някои компании в БГ, като Виваком има създадени цели отдели с такова наименование. С шефове - чужденици.
Сещайте се се сами за какви заплати става дума и какви са им целите.
@MGM,
Това не е късмет, It's a SONY!
Масов дефект с подсветката на тези серии. Вероятно и в захранването.
https://www.youtube.com/watch?v=_2s18-yrl1E
Ето ти и сервизно Chassis GN1G Segment XM-H:
https://dokumen.tips/documents/w85c-...-for-rasc.html
https://elektrotanya.com/sony_kdl-65.../download.html
Red LED flashing: 6x Backlight failure [BACKLIGHT] Panel module G** Board Error BMX Board Error
Търси застрахователя!
Има вероятност да ти сменят телевизора или да ти върнат поне част от парите. Според условията на полицата.
Успех!
Здравейте,
Какво ще кажете за Телевизор PHILIPS 58PUS6504/12 има го на цена от 828лв, струва ли си или да гледам някоя 55-ца на LG, Samsung и тн. Най-важното може би, кои производител най-малко влиза в момента с новите си модели в сервиз ако някой има виждане за това ? Преди време ми бяха казали за Panasonic но знам ли колко е обективно това мнение. Или ако това не е ок вариант, то какво да купя до 900лв и 55 инча. (знам, че ще е нисък клас, а и няма да ползвам смарт-а, директно към компютър ще се връзва). Важно нещо, е че няма да се гледа фронтално, а странично май ми трябва IPS ?
Някой впечатления от LG 55UK6470PLC, LG 55UK6750PLD, Panasonic TX-55FX550E, JVC LT-55VU83L, Hitachi 55HK6000 и Toshiba 55V6863DG - всичките тези са под 900лв.Мерси
slu4ainik
Ако нямаш кой знае какви претенции 6-та серии ще ти върши работа.
иначе доброто ниво започва с
https://www.philips.bg/c-p/58PUS7304...ilight-3-sided
Не гледай количеството което влиза в сервиза. Най продаваната марка ще има най-много бройки в сервиза.
За да направиш реална оценка за процента брак по марки ти трябва вътрешна информация от вносители и търговци на дребно - за продадените бройки по марки и модели по години, както и влезлите в сервиз по марки и модели по години. После пресмяташ...
https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1566958690
Поредната маркетингова глупост..Такъв режим вече има и се нарича - Кино. Всички известни марки с добри модели си имат такива достоверни режими ISF, THX, Real Cinema. Преди 2 години в LG се появи и режим technicolor , вреда от него никаква, както и полза. Просто още един допълнителен пресет за всеки случай.
Ако тези клоуни режисьорите, толкова много ги е грижа за зрителите, нека да повишат фремрейта, HDR и премахнат цветовото кодиране. Абе направо да си поръчат нови камери. Производителите на телевизори да приближат потребителските дисплеи до референтното ниво, а производителите на твърди носители, както и телевизиите да премахнат компресията и кодирането на сигнала.
Тук има и малка глупост - да изключиш изглаждането в марки, които не могат правилно да възпроизвеждат 24fps поради слабости на технологията..