Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Здравейте! Моля за съвет и мнение относно избор на 49' телевизор за около1600 лв. След известно обикаляне по магазините и съвети на продавачите се насочих към следните модели: LG 49UH6507 (модел 2016 г.) и Panasonic TX-49CX740E (модел 2015 г.). Ако можете да предложите нещо по-добро в същия ценови диапазон ще съм ви благодарен!
Вземи си една fhd 50ка на Сони. Утре пускат на тм промоцията ако 49ku6472 падне на желаната цена също е вариант.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tonypesh
Здравейте! Моля за съвет и мнение относно избор на 49' телевизор за около1600 лв. След известно обикаляне по магазините и съвети на продавачите се насочих към следните модели: LG 49UH6507 (модел 2016 г.) и Panasonic TX-49CX740E (модел 2015 г.). Ако можете да предложите нещо по-добро в същия ценови диапазон ще съм ви благодарен!
Двата модела са с IPS матрици, но вторият е 100z. Като картина вторият е малко по-добре, но пък за сметка на това е с Edge led подсветка позиционирана в долната част на екрана, което при леко отклонение от централната позиция на зрителя(гледане под ъгъл) води до виждане на вертикални светли ивици. Локалното му затъмняване е по вертикала. Менюто на панасоник е по интуитивно.
Друго... ако ще ползваш вграденият плеър LG-то е за предпочитане, на Panasonic не поддържа DTS.
Провери ли, дали Панасоника не е мостра?
Други варианти
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...HD-LED/p/15760
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...3D-LED/p/16063
1 Прикачен файл(ове)
Благодаря Ви за бързите отговори!
Правилно ли съм разбрал че LG-то не е на 100Hz ... това не е добре, нали?
Днес почти купих LG-то, но се учудих че няма SCART конектор. В момента имам едно домашно кино, което бих искал да използвам и занапред за озвучаване, а в момента вадя звука от TV-то на домашното кино точно през SCART-а (прилагам снимка на входове/изходи на киното).
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=20678&stc=1
Телевизора ще го гледаме и от ъгъл, а вградения плейър ни е важен защото домашното кино пуска филми само с ниска резолюция (XviD). Идеята е ако филма е с по-висока резолюция да го гледаме през плейъра на телевизора ... проблем ли ще бъде изкарването на звука на киното?
Прав сте, Панасоника беше мостра.
Щом ще е под ъгъл - 49Х8005 и 49Х83.. също са добър вариант ама виж къде са на нормални цени - сиреч до и под 1600лв , че плющят още едни ненормални 1800 и нагоре .
А звука ще го вземаш от изхода за слушалки - почти всички вече и да имат скарт, то той ако изобщо пуска звук е само от тунера .
tonypesh
Съвет - продай това "домашно кино" и то по-бързо - гехнически е остаряло. Производителите вече спират да поставят SCART в новите модели техника.
10K × 2K Video per Satellit
https://www.computerbase.de/2016-09/...-per-satellit/
Благодаря още веднъж на всички отзовали се! Последен въпрос - еднотипни ли са SAMSUNG UE-49KU6472 и LG 49UH6507 или може единия да мине с нещо напред (предложенията за Сони моделите определено са интересни, но незнам на този етап дали бих взел FHD телевизор)? За тези двата ако знаете на колко Херца опресняват картината?
Цитат:
tonypesh
SAMSUNG UE-49KU6472 и LG 49UH6507
За тези двата ако знаете на колко Херца опресняват картината?
Comparison between: 48.5" LG 49UH650V, 48.5" Samsung UE49KU6400
Comparaison des produits s
Благодаря на всички за мненията, линкове и за това че ме насочихте към марката Sony!
От днес вече съм собственик на едно Sony 49Х8005 за 1500 лв.
Здpaвeйтe! Moля зa cъвeт и мнeниe oтнocнo избop нa 49'/50' тeлeвизop до 1500 лв. Набелязала съм като ориентир мoдeли: LG 49UH661V и Sony W805/809C като 805 и 809 виждам разлика само в опресняването на картината, което сигурно е важно. Aĸo мoжeтe дa дадете мнение за посочените + да ме насочите в cъщия цeнoви диaпaзoн щe cъм ви блaгoдapна!
Бре, не се ли изчерпаха W80.!? За тези пари е най-удачният избор. Вземай 805, няма разлика в опресняването спрямо 807/9.
Цитат:
Златислава
Е, това е модел от миналата година, толкова бързо ли ги чистят?! На 3D-то не държа, затова се колебая, но още нямам достатъчно информация.
Модела все още се внася и произвежда. Макар, че края му наближава.
Цитат:
Златислава
На 3D-то не държа, затова се колебая, но още нямам достатъчно информация.
Каква информация? Потърси из темите, за да видиш кой модел е най-препоръчван във форума, през последната година.