Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Здравейте! Минаха години от последното купуване на телевизор и вчера ме налегна леко неудобство, след като видях колко информация съм пропуснал по въпроса и докъде е стигнала техниката. Поразгледах последните страници на темата, но да ви кажа се чувствам леко недочел и едва ли ще мога да си избера. Видях няколко модела, които ценово ме устройват и сте предложили на други питащи, но ако е удобно, срам, не срам да попитам и аз. По-веселото е, че ще взимам два телевизора :)
По-спешен ми е по-малкия - максимум ~40". Бюджет до 1000 лева. Ще се ползва за ТВ Vivacom и PS3/4. Би било добре да има плейър за възпроизвеждане на стрийминг от медиа сървър, защото така гледам филмите от компютъра. В това отношение съм много доволен от LG, за разлика от Самсунг. И двата имат, но подкарването на субтитри на самсунга е чудо невиждано. Нямам нужда от 3D, защото на единия телевизор го пуснахме веднъж за 5 години. По възможност да може да се прехвърля картина от телефона. Едва ли ще го правя много често, но защо не :) Тъй като не знам какви други екстри съществуват, не знам какво да си пожелая още.
За по-големия - бюджет ~1500 лева - да е над 47". Този ще е само за ТВ и гледане на филми по мрежата. Не ми е спешен, по-скоро да осъвременя техниката малко.
Фатална ли е липсата на USB 3 за едно ТВ към днешна дата и за какво точно се използва USB3 порта – гледане на 4к H265 -50-60p филми и видео или и за други неща. Питам защото например Samsung UE49KU6670 макар ,че е модел 2016 няма USB3-това недостатък ли е. По-принцип имат ли бъдеще извитите екрани на телевизорите. В Технополис ми казаха ,че постепенно всички ще минат към тях.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ac28
Фатална ли е липсата на USB 3 за едно ТВ към днешна дата и за какво точно се използва USB3 порта – гледане на 4к H265 -50-60p филми и видео или и за други неща. Питам защото например Samsung UE49KU6670 макар ,че е модел 2016 няма USB3-това недостатък ли е. По-принцип имат ли бъдеще извитите екрани на телевизорите. В Технополис ми казаха ,че постепенно всички ще минат към тях.
Точно за този телевизор не мисля, че е фатална липсата на 3.0. А до колко кривите телевизори са бъдещето.... Не мисля, тази година флагманите на всички други марки освен самсунг са прави...
[QUOTE=Сидеров;785395]Точно за този телевизор не мисля, че е фатална липсата на 3.0.
Извинявам се , но не разбрах. Ако може малко пояснение- кога се явява липсата на USB 3 важна. - не е ли необходимо 3.0 за този модел и защо. Мерси.
Колега не мога да подкрепя думите си с технически спецификации но.. Според мен телевизор който не поддържа HDR няма как да се възползва от бързината на 3.0 един вид 4к филм трябва да си върви и през 2.0.
Цитат:
ac28
Извинявам се , но не разбрах. Ако може малко пояснение- кога се явява липсата на USB 3 важна. - не е ли необходимо 3.0 за този модел и защо. Мерси.
Важно е за филми с висок битрейт и външни устройства с повишена консумация на ток.
USB 2.0 vs USB 3.0 - Difference and Comparison | Diffen
Външно можеш да ги различиш по цвета - USB 3.0 - син, USB 2.0 - сив
http://www.howtogeek.com/wp-content/...Hw2qDXl-UA.jpg
http://www.photocitizen.com/wp-conte...s-USB2-103.jpg
http://itexpertvoice.com/wp-content/.../table-USB.png
http://blog.premiumusb.com/wp-conten...us-USB-3.0.jpg
http://www.moddiy.com/pages/USB-2.0-...6-Pinouts.html
При моя USB 3 е черен на цвят с надпис и е само,отделено от останалите.Значи ли,че е лъжа,ако съдим по цвета.
Цитат:
charliii
При моя USB 3 е черен на цвят с надпис и е само,отделено от останалите.Значи ли,че е лъжа,ако съдим по цвета.
Тези цветове не са определени в спецификацията.
Но по принцип негласно е прието:
USB 2.0 - черно или бяло
USB 3.0 - синьо
USB 3.1 - зеленикаво синьо
За безпроблемно възпроизвеждане на видео с примерни параметри-- 2160p,HEVC(H265),24-30-60fps ,8-10bits-audio DTS-5.1 от високоскоростна флашка или HDD достатъчно ли е USB2.0 или ТВ-то трябва да има USB 3.
Каква скорост(transfer rates) е необходима за такъв или подобен видео файл. Има ли начин да се сметне . Достатъчна ли е скоростта ,която подържа USB2.0- 480Mbps.
Теоретично USB 2.0 може да е до 60 MB/s, практически е 30-40 MB/s. Ако направим аналог с идващия стандарт за 4K Blu-ray плеъри . Там най-високата скорост е 16 MB/s. Следователно USB 2.0 е напълно достатъчно.
Цитат:
hristoslav2
sapio
40"
Първият не поддържа DTS
....
>47"
първите три се различават само по цвят на корпуса
....
Hristoslav, благодаря за насоките. В Технополис нещо са разпродали малките ТВ-та и на прима виста взех lg 43uf680v http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-L...HD-LED/p/16255.
Би трябвало да е като по-малкото LG. ОС му е различна и може би от там идва и лекото озадачение, което изпитах при опита ми да го настроя.
След първоначалната радост обаче настъпи известно разочарование. Картината е добре за моите разбирания, но настройките на това чудо са майка плаче. Очаквах с годините смарт технологията да се е развила, но се оказа тъкмо обратното. Никаква екстра, която ми трябва, не зацепва или аз не мога да уцеля настройките на умния телевизор, който явно е за далеч по-умни хора.
Миракаст прави връзка с телефона и извежда съобщение за грешка - да се проверяли настройките на всичко, включително на домакинските уреди :)
Викам си все тая - ще пускам филми от компа. ТВ-то не вижда нито един медиа сървър, които се виждат от иначе старото ми LG. Чета, че трябва да се свали SmartShare. Свалям го, шервам пет филма, влизам пак на ТВ-то и ... трибуквие. Не намира нищо.
Закачих и Playstation 3 - на Full HD настройка на играта имам странното усещане, че при по-бързо движение малко размазва картината. Може и да е субективно. Ще пробвам с различни настройки на играта.
Ще пиша допълнително, ако постигна някакъв успех, но на първо четене съм леко разочарован от възможностите и начина работа.
За PS3-ката, избери профил на картината за игра/компютър или нещо подобно (не ползвам LG и нямам идея какви профили има). Може да ти реши проблема с мазането.
Stenly, пробвах го снощи, но няма разлика. Може и от конзолата да е проблема. Чакам да излезе slim версията на PS4 и ще пиша и с нея как е. Сега застъпвам да чета книгата, да видя дали ще излезе някакво решение за мрежата, защото обичам да си гледам филми от компютъра, без да закачам жици, флашки и други подобни.
Едит: В книгата няма такава информация.
Едит2: Относно връзката с компютър - грешката се оказа в рутера, който си е вивакомски и не мога да го администрирам много. Ще трябва да го сменя. Заблудата ми дойде от това, че старото LG си бачкаше и дори виждаше новия медия сървър. Да, но от поддръжката на LG ми подсказаха да пробвам с хотспот на телефона и да видя дали ще тръгне - както и стана. Така че ако някой е клиент на Виваком и не му зацепва връзката, да им се обади да му оправят настройките.
Здравейте, искам да ви помоля за съвет относно модел и текуща промоция в емаг. Гледам, че този модел е на много добра цена в този сайт: Телевизор LED Smart LG, 43UH6107, 43`` (108 см), 4K Ultra HD Какво мислите, читав модел ли е? Бюджета ми е 1000 лв. Благодаря