Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
RumenKazakov
Колеги, никъде не намирам с какъв тип матрица са този модели?
Sony 75X81J
Sony 75X85J
Sony 75X89J
Хъм, интересно, прави си че няма инфо
Size | US Model | Panel Type |
43" | KD-43X80J | ADS (IPS Family) |
50" | KD-50X80J | VA |
55" | KD-55X80J | ADS (IPS Family) |
65" | KD-65X80J | ADS (IPS Family) |
75" | KD-75X80J | Unknown |
Имам теория, ТОТО е !? Все пак е 2021-ва година ТВ, а знаем че имаше голям недостиг на ВСИЧКО свързани с електроника и производството и, може да са слагали каквото са имали налично или каквото са успели да намерят , може да има и с IPS може и VA и за това най чиста работа не .. да не казват :D но по голяма вероятност има да е ADS.
Цитат:
hristoslav2
Тук виждам за моделите 2022.
На мен ми трябват за миналата година KD-75X8.J серията
Може би има предвид, че са еднакви.
Цитат:
RumenKazakov
Тук виждам за моделите 2022.
На мен ми трябват за миналата година KD-75X8.J серията
KD-75X81J: IPS panel
https://www.youtube.com/watch?v=2syJCQZ0ZeA
KD-X85JAEP european model
KD-43X85JAEP : VA panel,120Hz με MCFI,Direct LED LCD
KD-50X85JAEP : VA panel,120Hz με MCFI,Direct LED LCD
KD-55X85JAEP : VA panel,120Hz με MCFI,Direct LED LCD
KD-65X85JAEP : VA panel,120Hz με MCFI,Direct LED LCD
KD-75X85JAEP : VA panel,120Hz με MCFI,Direct LED LCD
Не знам дали тук е мястото...
Скоро купих Samsung 75Q80B и имам проблем със синхронизирането на аудиото. Свързан е през HDMI eARC със саундбар Samsung HW Q990B и има разминаване, което не може да се компенсира с плъзгача в настройките. Свалих го до 0 и иска още. Идеи? Или да чакам ъпдейт? Стария телевизор беше Samsung 75TU8072 и с него не се налагаха корекции със същия саундбар.
Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Това ме навежда на мисълта, че проблемът е в саундбара…
Аз ползвам оптика към дак и ако дакът не е бърз в обработката на сигнала става същото забавяне…
Можеш ли да пробваш с друг саундбар?
Цитат:
chepkata
Скоро купих Samsung 75Q80B и имам проблем със синхронизирането на аудиото. Свързан е през HDMI eARC със саундбар Samsung HW Q990B и има разминаване, което не може да се компенсира с плъзгача в настройките. Свалих го до 0 и иска още. Идеи? Или да чакам ъпдейт? Стария телевизор беше Samsung 75TU8072 и с него не се налагаха корекции със същия саундбар.
Аз нямам проблем с конфигурацията от подписа.
Цитат:
chepkata
Провери дали саундбара има някой нов ъпдейт, може да пробваш и с друг HDMI ако имаш под ръка.
Имам общо три саундбара и ще ги разместя, но тази двойка тв-саундбар е в дневната ми и трябва да работят заедно. Другите са по-малки, с по-малки телевизори. HDMI кабел ще купя нов и ще видим. Въпросът ми беше, дали нещо по сервизното меню на тв. не би ми помогнало?
Това разминаване на всички източници ли е?
chepkata
Трите телевизора на един и същи оператор ли са и на еднакъв прием на сигнала (модул, външен сет-топ..) ?
Пробвай и с оптичен кабел.
Разминаването е само на телевизия, Виваком IPTV. Всички тв. са на същата телевизия, но този приемник е 4K, a другите два, не.
Сега проверих и в You Tube няма драма. Гледам основно през Nvidia Shield и там се наложи от самия тв бокс да направя корекции, но бяха в обхвата на възможност. С предишния тв. не помня на бокса дали нещо съм правил.
Разминаването е малко и може да се гледа така, но ми беше любопитно дали не може още от някъде да се внасят корекции. Сега съм свалил до нула корекцията и трябва още съвсем малко. А може да е и от оператора, защото на различните канали, сякаш също има лека разлика. Вече не съм сигурен, уморих се.
chepkata
Свържи този UHD приемник на другите телевизори и тействай по 15 минути. Може да тестваш и някой от другите приемници на този Q80B.
Имам съмнение, че проблема е в UHD приемника.
Туй си е от смотаното излъчване на Виваком IPTV