Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
718. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

662 92.20%
  • Качество на звука

216 30.08%
  • Приемлива цена

337 46.94%
  • Лесен за употреба

127 17.69%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

56 7.80%
  • Марка която познавам и вярвам

181 25.21%
  • Добра гаранция и сервизен план

239 33.29%
  • Последна технология

117 16.30%
  • Ценови / отстъпки / намаления

121 16.85%
  • Атрактивен дизайн и стил

104 14.48%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

282 39.28%
  • Вграден интернет достъп

187 26.04%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

124 17.27%
  • Безжична интернет връзка

197 27.44%
  • USB запис

80 11.14%
  • Ultra HD TV

226 31.48%
  • 3D съвместимост

61 8.50%
  • Oled TV

46 6.41%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

8 1.11%
  • Curved TV (огънат екран)

14 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 597 от 625 ПърваПърва ... 547587595596597598599607 ... ПоследноПоследно
Резултати от 8,941 до 8,955 от общо 9366
Like Tree1852Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Варна

Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Устойчив прозорец на100%, 567кандела за QN95B.

- - - - - - - - - -

HDR 584.

- - - - - - - - - -

571 и 622 за LG но за останалите подробности,пиковата,цъвтежа,който реши да си купи QNed Аз не.

2.  

3. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от Mirobota Виж публикацията
    Устойчив прозорец на100%, 567кандела за QN95B.

- - - - - - - - - -

HDR 584.

- - - - - - - - - -

571 и 622 за LG но за останалите подробности,пиковата,цъвтежа,който реши да си купи QNed Аз не.

От къде ги гледаш тези статистики ? Защото в RTINGS нещата не стаоят така. QN90B при 100% е SDR 611 HDR 644 a QN90A е още по ярък 670/755

LG QNED90 vs Samsung QN90B QLED Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com

Да. QNED90 е най яркия им LCD телевизор на LG, и да при 100% прозорец, отстъпва на QN90 но с малко, ама ако гледаме най важните 10-25% прозорец... там разликата шокираща в полза на Самсунг. За това на мен винаги ми е супер трудно да препоръчам QNED сериите, особено за тези цени, винаги може да намериш нещо по добро.

- - - - - - - - - -

В този ред на мисли.. това доказва още веднъж колко е добър US варианта на Hisense U8H... там 100% пиковата яркост е 721/797 ... а 65" го продават под 1000 $ вече...

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Не става дума за ЛГ и Самсунг. Питането ми беше породено от факта, че преди няколко дни избирах тв за познат - qn85a, който е с ads/ips или x93j (va) и въпреки че му взех втория, не съм сигурен дали не сбърках при условията, в които ще го ползва.

Тв се намира на около 1.5 от френски прозорци с изцяло южно изложение и особено сега през зимата, когато слънцето е ниско, през немалка част от деня, тв е огряван директно от слънцето. Като се добави, че почти не си дърпат пердетата, мисля,че трябваше да взема самсунга, защото е осезаемо по-ярък по това, което чета.

След това се замислих,че има условия и условия и невинаги това, което масово се препоръчва, би било подходящ избор за даден такъв.

Оставете qn95 - та той е на цената висок клас олед Сони. Естествено,че е брутален.
    Този пост е редактиран от gurcayy; 26-12-22 в 21:03.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

gurcayy
    samsung QN95A е подходящ при гледане през деня, антиотражателно покритие и по-висока яркост, но с една забележка - филтъра за разширен зрителен ъгъл влияе на остротата на картината. За гледане в тъмно помещение не мога да кажа нищо.
    https://www.rtings.com/tv/tests/pict...eak-brightness

LG с IPS матрица - за мен лично, са добри за игри и спорт, но за филми и телевизия оценката ми е на половина.
    Между другото този месец LG Display спряха последната поточна линия произвеждаща LCD матрици. Интересно през 2023 година LGE, какъв тип от кой производител ще купуват.

6. Banned
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Варна

Ти май не гледаш какво съм писал QN 95B.

7. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    gurcayy
    samsung QN95A е подходящ при гледане през деня, антиотражателно покритие и по-висока яркост, но с една забележка - филтъра за разширен зрителен ъгъл влияе на остротата на картината. За гледане в тъмно помещение не мога да кажа нищо.
    https://www.rtings.com/tv/tests/pict...eak-brightness

LG с IPS матрица - за мен лично, са добри за игри и спорт, но за филми и телевизия оценката ми е на половина.
    Между другото този месец LG Display спряха последната поточна линия произвеждаща LCD матрици. Интересно през 2023 година LGE, какъв тип от кой производител ще купуват.
    Според мен.. разбираемо е да ги спирът, производството на LCD матрици вече не е рентабилно, за това и цените на LCD и OLED телевизорите вече са много близки. А и най вероятно ще взимат матрици от Китай, както Самсунг прави.

Точно преди малко , когато колегата ме попита " кой е най яркия LG LCD телевизор" аз се поразрових в еМАГ. Филтрирах по вид на матриците и размерите, наредих ги от най скъпия към най евтиния, като логиката ми беше че най скъпия ще е НАЙ добрия съответно и най яркия, бях шокиран да видя че LG 65UP75003LF, който го водят ентри левъл LCD телевизор, струва колкото LG 65OLEDC2 ... a LG 65UN81003LB дори повече. WTF..

- - - - - - - - - -

Ти май не гледаш какво съм писал QN 95B.

За мен QN95B , цената му е неоправдана, при условие че QN90B е 800 лв по евтин... реално са едни и същи телевизор с разликата че първия е с One Connect Box и мисля че 95 е 144 hz.. макар че ако питате RTINGS за тях дори QN90B е по добър.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 26-12-22 в 22:46.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Факт е, че цените за ЛГ са ненормални. Аз никога нямаше да си взема 65qned913-ката по-рано през годината на сегашните цени, ако не го бяха пуснали за 2к лв в емаг.
    AntrAcsA одобрява това.

10. Banned
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Варна

Малка подробност (фалшив) QN95 нямаше докато QN90 за ист Европа за тези които следят имаше така че кой е по добър не е нужно да се коментира,и още нещо QN95 през деня през нощта включен на

- - - - - - - - - -

Еко няма грешка.

11. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Малка подробност (фалшив) QN95 нямаше докато QN90 за ист Европа за тези които следят имаше така че кой е по добър не е нужно да се коментира,и още нещо QN95 през деня през нощта включен на

- - - - - - - - - -

Еко няма грешка.
    Я я я ... кажи какво ще рече фалшив QN90B ? Защото в момента е на в еМАГ е промоция на 2799 лв за 65 инча и съм на един клик от покупката му !

12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Цитат Първоначално публикувано от gurcayy Виж публикацията
    ... избирах тв за познат - qn85a, който е с ads/ips или x93j (va) и въпреки че му взех втория, не съм сигурен дали не сбърках при условията, в които ще го ползва.
    Условията на ползване са най-значимия критерий, но за съжаление не са лесни за дефиниране, тъй като могат да са твърде персонални и оттам са неподходящи за продуктова селекция. X93j е модел с добри ревюта и характеристики, но за мен се оказа ужасен избор. Яркостта му е ниска за да се справи през деня при странична южна осветеност, което го прави не много по-различен от някой олед. Най-големият проблем за мен са ужасните ъгли на виждане, точно този модел има ужасен цветови шифтинг на изключително малък ъгъл, и ако се погледне на повече от 20° встрани/горе/долу всичко е бледо и измито. Смея да твърдя, че в това отношение даже X80 и Х85 са много по-добре. Ситуацията се влошава при включен локален диминг. При мен е в дневна и е негледаем само заради това. Иначе ако се гледа точно, ама наистина точно фронтално, има добро черно и точни цветове. Дълбочина и поп няма. Взех го за 1200лв за 55 инча и не бих дал и 500 ако знаех колко неподходящ е точно за моя случай.
    gurcayy одобрява това.

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Хм, ползвах няколко дена 50X93j в основното ми жилище и ми се струваше даже болезнено ярък .
    В тоя клас само някои модели на Самсунг са по ярки, не знам за каква ниска яркост става въпрос. Относно ъглите - пак си е един от най-добрите с VA панел и го казвам като потребител на 50" модел, който е с 8 домейна само на червеният пиксел, а при 55" са и трите и би трябвало да и по-добър. Но ако сте очаквали да е като в някои стари модели с VA, то за съжаление вече няма такива - старите ми Самсунг и Панасоник модели са с по-добри ъгли, но и с повече домейни ... При по-високите серии се правят шмекерии за увеличение на ъглите, но за сметка на други неща ..., а можеха просто да правят от старите типове панели.
    Панелите в Х80/82 и Х85 са същите като в Х93, като разликата е само 60хц (в Х80/82) и липса на локално в Х85/89 .

Може би при вас проблема е дефектна бройка или (по-вероятно) грешни настройки, но и не бих очаквал кой знае какво качество на картината (яркост) в силно осветено от дневна светлина помещение от който и да е комерсиален модел (сиреч за нормално домашно ползване).
    Този пост е редактиран от svetlio1; 27-12-22 в 13:37.
    Swon одобрява това.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Варна

Ставаше дума за QN90A

- - - - - - - - - -

За QN90B не съм се родил какви са панелите за изт Европа.

- - - - - - - - - -

Ровил

16. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Някой от вас пазарувал ли е онлайн от Технополис ? Аз за първи и може би за последен път поръчвам телевизор от тях, и днес започва 2-ра седмица, в която ТВ-то го няма :D

Писах им, те ми отговориха че, ТВ-то е изпратено на следващия ден, дадоха ми товарителница към М&MB Express, но системата на куриера за проследяване е супер бъгава и реално няма никаква информация, никой не вдига и телефоните … Пряко Технополис няма вина, освен че са избрали куриер със съмнителна работна етика.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 28-12-22 в 02:27.

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Ми аз скоро пералня поръчвах и дойде сравнително бързо. Преди мисля даже сами си разкарваха поръчките ако е в рамките на града или до към 30-40км.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Може би при вас проблема е дефектна бройка или (по-вероятно) грешни настройки, но и не бих очаквал кой знае какво качество на картината (яркост) в силно осветено от дневна светлина помещение от който и да е комерсиален модел (сиреч за нормално домашно ползване).
    Възможно е проблемът да е индивидуален от бройката или настройките. Яркостта не ми е проблем, имах предвид, че не e достатъчна за да оправдае избора на ЛСД пред ОЛЕД, а ъглите на виждане според мен категорично правят този модел използваем само за един потребител. За хол/трапезария е неизползваем.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе