Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
pilot
Аз пък се чудя как ще си вземеш "модерен" телевизор и ще гледаш основно СД на него...? Като ще се гледат новини и сериали да се вземе нещо евтино. Това го има само по нашите ширини...вземаш топ смартфон и го ползваш с предплатена карта:)
Колега, дай да не си мерим възможностите, защото не ме познаваш и не знаеш що за човек съм, дали гледам сериали и с какво се занимавам.
Искам качествен телевизор например заради матрицата и опресняването и т.н., което няма как да се случи с някой евтин модел. Аз и сега имам "модерен" телевизор, даже 4 на брой, но искам малко по-голям и затова се допитвам до по-запознати хора, които се надявам и да се аргументират. Сигналът на кабелния ми оператор за доста телевизии е 720р цифров, единственото което ме вълнува е смисълът от по-високата разделителна способност. Мнението ти не мога да го разбера - точно защото не ползвам "топ смартфон с предплатена карта", не искам да се хвърлям на UHD, а да намеря най-доброто съотношение между нужди, цена и качество.
То вече (май) няма топ клас ХД тв - ако искаш от среден, среден-висок клас нагоре така или иначе отиваш на УХД модели ...
Цитат:
gorang
Колега, дай да не си мерим възможностите, защото не ме познаваш и не знаеш що за човек съм, дали гледам сериали и с какво се занимавам.
Искам качествен телевизор например заради матрицата и опресняването и т.н., което няма как да се случи с някой евтин модел. Аз и сега имам "модерен" телевизор, даже 4 на брой, но искам малко по-голям и затова се допитвам до по-запознати хора, които се надявам и да се аргументират. Сигналът на кабелния ми оператор за доста телевизии е 720р цифров, единственото което ме вълнува е смисълът от по-високата разделителна способност. Мнението ти не мога да го разбера - точно защото не ползвам "топ смартфон с предплатена карта", не искам да се хвърлям на UHD, а да намеря най-доброто съотношение между нужди, цена и качество.
Не е нужно да се палиш...въобще не ме вълнува що за човек си или нещо друго. Постът ми не е насочен точно към теб и няма за цел да засегне някой.
Щом операторът ти предлага доста HD и FHD канали няма нужда от притеснение да вземеш UHD модел. Така или иначе на там вървят нещата. Иначе може да погледнеш и Sony 55W805/7C, добър FHD модел с AMVA матрица и 100Хц опресняване.
Благодаря
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Да..мм, тоест да се ориентирам към UHD...само дано Интернет доставчикът е ОК
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
От къде мога да сваля HDR филм?
Лошото е, че след направения маркетинг, човек достига до извода, че телевизорите от среден и висок клас вървят с куп проблеми/недостатъци. Като капак човек се чуди от къде да си купи чисто нов ТВ, който не е работил от 10:00 до 22:00 ч. като мостра в магазина.
Цитат:
-Shark-
Лошото е, че след направения маркетинг, човек достига до извода, че телевизорите от среден и висок клас вървят с куп проблеми/недостатъци. Като капак човек се чуди от къде да си купи чисто нов ТВ, който не е работил от 10:00 до 22:00 ч. като мостра в магазина.
Ако търсиш модели 2014/15 разбира се, че няма да намериш запечатани... То тук идва и момента...да е нов , да е топ хай ултра енд, да има всички всевъзможни екстри и накрая ако може да е на 70% discount? -_-
Нещо ме бъркаш с други...
Имам предвид ТВ 2016 г. с размери 55", 65" и цени 55" - 4000 лв. + , 65" - 6000 лв. +. Отстъпките са добре дошли, но не са водещи при мен.
Цитат:
sasho1bs
От къде мога да сваля HDR филм?
HDR филм все още не можеш да свалиш. Ако искаш да пробваш HDR демо, от тук:
Demo UHD-3D - Ultra-HD / 4K / HDR / 3D
Цитат:
-Shark-
Нещо ме бъркаш с други...
Имам предвид ТВ 2016 г. с размери 55", 65" и цени 55" - 4000 лв. + , 65" - 6000 лв. +. Отстъпките са добре дошли, но не са водещи при мен.
Ми има 4 вериги които са внесли доста бройки.... И не виждам как така не можеш да намериш запечатка? За кой модел става на въпрос?
загледах се и в тези два модела на Сони:
миналогодишен 9 серия
тазгодишен, но извит
Днес зададох ръчно HDR от менюто на тв то и така всичко изглежда по добре.Скоро четох някъде че при този режим екрана на телевизора по бързо заминавал.Има ли нещо такова или да си го гледам така без да се притеснявам че му скъсявам живота?
Мисля че в Netflix има филми в HDR...Marco Polo,ако не се лъжа...