Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
За някои от големите диагонали - много скъпите, може би, но иначе са си мостри...привличат погледа. Специално за малките инчове са си мостри или пък са отремонтирани, върнати...поне аз съм попадал.
П.С. Питай за "потърси магазина", като имаш възможност и пиши:)
П.С. 100Хц е, гаранция се купува.
Панасоника го видях на живо в Технополис меко казано е брутален.
Това ще е моя избор.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
georgibochev
Панасоника го видях на живо в Технополис меко казано е брутален.
Това ще е моя избор.
....И брутално не чете DTS.....:)
Брутално е да няма DTS. Ще му е много трудно на този модел Панасоник HDR processing (but no hardware for HDR)- срещу осма серия Самсунг и девета на Сони. Изборът индивидуален.
На фона на цялата система която имам в нас едва либще използвам негови кодеци и звук.
Цитат:
spurs
или друго
Погледни и този. За линкът стана ясно, но защо търсиш 43" UHD? Разстояние на гледане, ползване като монитор?
Цитат:
iveto
....И брутално не чете DTS.....:)
Ако използва външен медия плейър и външно озвучаване(AV receiver + озвучителни тела) не му и трябва..
Цитат:
spurs
линка беше само примерен иначе Сонито го гледах в ТМ на Цариградско и много ми хареса. Исках да го сравня с нещо от този ценови клас и за това се спрях на LG-то , но щом препоръчвате Сонито което е дори от миналата година значи по си заслужава.
Ще опитам да намеря да не е мостра , ако не ще е LG-то или друго
Благодаря
1. SAMSUNG UE-65KS8002 [DVB-T2,C,S2 x2(T2=H.265)]
2. SONY KD-65XD9305 [DVB-T2,C,S2 (T2=H.265)]
3. PANASONIC TX-65DX780E [DVB-T2,C,S2 x2(T2=H.265)2 x CI]+ 5 години гаранция,Direct Led......аналога на горните два е LCD TV PANASONIC UHD 3D TX-58DX800E | Телевизори | TV и видеo | Технополис БГ
Comparison between: 64.5" Samsung UE65KS8000, 64.5" Sony KD-65XD9305, 64.5" Panasonic TX-65DX780
Здравейте,
Дойде време и аз да помисля за подмяна на стария телевизор, не че не работи, напротив, но просто остаря след 10г. експлоатация, а и картината му си личи че е по станадартите отпреди 10г.. Старият ще ходи в детската, въпросът е какъв да е новият. Това което е ясно за момента при мен е че търся 43" , повече не ми трябва защото толкова е предвиденото място по размери. След малко четене стигнах до 2 варианта: UH603V - ULTRA HD LED TV - LG Televisions, with 43 (108 cm) screensize, 4K resolution, webOS 3.0, HDR Pro technology и UH7507 - ULTRA HD LED TV - LG телевизори, с размер на екрана 43 (108 cm), и webOS 3.0 операционна система . И тук започна чуденката, защото предполагам че 7507 е по-добре от 603, обаче вторият е IPS панел, а първият май е нещо по-обикновено. Отделно 7507 е edge, a 603 e direct подветка. Призначвам си че съм далеко от подобен тип техника, не съм следил нищо при телевизорите отдавна и не съм в час.
Кое препоръчвате и какво мислите за двата модела?
Цитат:
spurs
в момента съм с Panasonic TX-P42ST60 и като инчове мога да си позволя най-много 50-ка (заради липса на повече място). За това се спрях на 43 , не съм взимал предвид разстояние на гледане.
Хм, не виждам смисъл да сменяш плазмата с 43" лсд...по-добре дай още 200лв. и вземи 49". Обърни внимание, че набелязаните от теб модели са с IPS матрица и контраста няма да е висок, както при плазмата...черното ще ти сивее.
Преди време получих добри съвети в този форум и купих самсунг c750. Имаше проблеми с телевизора и му смениха матрицата, което имаше и положителен ефект. Освен техническия проблем изчезнаха и всякакви подсветки по ъглите. Направих му калибровка по данни от интернет. Телевизорът работи перфектно и съм доста доволен.
Казвам всичко това, за да попитам: Има ли смисъл да го сменям със самсунг ks7000 или ks8000. Телевизор ми трябва предимно за следното:
1. SSD сигнал и mkv. Ще има ли реално подобрение в картината. По ревюта казват, че ще има при SSD сигнала, защото новите самсунги скалирали по-добре.
2. Играя игри. HDR не ми е приоритет, но самсунг c750 при гейм моуд е с инпут лаг към 45, а при цитираните самсунг бил към 22. Ще има ли осезаема разлика?
Колко инча ти е Самсунга? Има смисъл, ако ще вземеш по-голям. Мисля, че C750 е с 200Хц панел, което в днешно време е рядкост. Обработката на картината е по-добра, при новите модели.