Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Колега AntrAcsA,
Забелязвам, че натрапчиво предлагаш последните месеци "марката" KIVI.
Търговски представител ли си им, имаш родословна връзка с незалежная или просто им симпатизираш на жълто-сините?
Вземи напиши в Google някой от "моделите" им и ще разбереш за какво иде реч. Има клипове с раглобени телевизори, както и такива с повреди и ремонтни дейности.
Ако не вярваш на специалистите, то купи си едно тяхно изделие online и го тествай лично!
Пиша само и единствено по отношение на надеждност на телевизорите. Останалото е на втори план, при положение, че не работи въобще.
@Stoqn Monev,
Купи си нещо ново от магазина, което ти е в бюджета за съответния размер. Ако е за лично ползване.
В случай, че е за квартира - взимай нещо с по-голяма гаранция. LG имат модели с 3 години гаранция. Водят ги "индустриални" дисплеи.
Мисля, че за 43" ще влезеш в бюджета. Има ги в METRO, Techmart. Моделите са с 3 цифри, следвани от буква C0.
Телевизор LG LED 43UR781C0LK - Техмарт (techmart.bg)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
Колега AntrAcsA,
Забелязвам, че натрапчиво предлагаш последните месеци "марката" KIVI.
Търговски представител ли си им, имаш родословна връзка с незалежная или просто им симпатизираш на жълто-сините?
Сигурно трябва да съм и китаец тъй като масово предлагам и TCL ? Или ти си инакъв КУРеец че предлагаш LG-та ? Виждаш колко малоумно звучи !? НЕ, просто U750N е добър телевизор и не робувам на марки... всички ревюта които съм му гледам и чел са добри (за ценовия си клас). Има добър процесор, добър звук, 3 години гаранция, андроид, висока яркост (според производителя), MEMC, HDMI 2.1 фичърси (не съм сигурен че така се пише) като VRR, ALLM, добро дистанционно с Air Mouse, което не може да го намериш в нито един от телевизорите в този ценови клас... ДА не е перфектен, никой не е, няма Douby Vision!
Винаги съм казвал че няма лош телевизор а има лоша цена, а това LG което даваш... е на неоправдано висока цена, при условие че може да намериш по добри телевизори на същите пари но да, ще е някакъв Китаец, Румънец или Украинец!
Дали симпатизирам на жилто-сините.... .или подобни глупости... живвал съм и съм учил в ***** от 1-ви до 3-ти клас, така че по скоро симпатизирам на бяло, синьо червените... но това няма никакви значение за мен... ако ТВ-то е добро, дори да е от Марс... ще го препоръчам.
За момента у нас има три читави марки : Сони, LG, Самсунг в реда по който съм ги написал. Нататък няма никакво значение какво ще си купите.
Пък аз как съм се "заблудил" с Панасоник ;);)
Модел се гледа, марката има донякъде значение, но не е едно и също дали ще е QN95 или DU7
Цитат:
svetlio1
Пък аз как съм се "заблудил" с Панасоник ;);)
Модел се гледа, марката има донякъде значение, но не е едно и също дали ще е QN95 или DU7
Заблудил си се и още как.И ако продължаваш да четеш форума може и още да се бъгнеш.....Трябва да си писател,или поне слушател да ги разбираш нещата,а не читател.Много стана чистата наука за телевизорите в последно време.И то само от няколко,които си изказват всеки ден мненията.Слушателя даже само добави(ако държим да будем точни)
https://www.youtube.com/watch?v=S_JgYXp9_UU
Цитат:
Stoqn Monev
Здравейте! Какво ви е мнението за Philips 43pus8007/12?
Винаги съм имал телевизори на Самсунг и нищо на Филипс... Мой познат продава на добра цена този модел, с остатъчна гаранция от една година. На моя Самсунг му "светнаха" кръгчетата на подсветката и ремонта струва към 200лв,а плюс още толкова мога да се сдобия с почти нов телевизор.... Сега се чудя какво да правя
Според мен такъв момент се използва освен за преминаване към по-нов модел, а и към по-голям размер - 43"->50" или 55".
Цитат:
Gena_bs
или просто им симпатизираш на жълто-сините?
Цитат:
AntrAcsA
така че по скоро симпатизирам на бяло, синьо червените...
Много вата има и в тоя форум... :(
Цитат:
Frost
Много вата има и в тоя форум... :(
Не само във форума. В цяла България карвопоклонниците сте нищожен процент. Ако не бяха паричките от Тролската централа, въобще нямаше да ви се чува гласчето по форуми и социални мрежи :)
Цитат:
Frost
Според мен такъв момент се използва освен за преминаване към по-нов модел, а и към по-голям размер - 43"->50" или 55".
И аз точно това мислех да пиша - тъй и тъй ще се подменя , да се вдигне и размера... освен ако тв не се ползва като монитор де :)
п.п. добре ще е да не се почва тролско политиканстване или ползват "популярни" "изрожденски" простотии - нищо добро не излиза обикновено :Drinks:
На вниманието на Genata от Бургас 1
Братовчед ми поиска да му намеря 55" телевизор до 700 лв + стойка за стена, тъй като се прибират в България само за 1 месец и му трябва да сложи нещо в хола, нищо специално, така че веднага поръчах KIVI-то тъй като няма нищо по добро в този размер и цена, поне на хартия, затова и го препоръчвам на хората които питат.
https://i.ibb.co/XtnSsfx/IMG-20240815-145750.jpg
https://i.ibb.co/84jDMDX/IMG-20240815-145745-1.jpg
https://i.ibb.co/ThhRny6/IMG-20240815-090223.jpg
Днес имах възможност да го инсталирам, монтирам и тества за известно време, и реално предварителните ми очаквания за телевизора се потвърдиха... до някъде.
Външно ТВ-то изглежда много добре, звука е ОК, не е нещо особено до поне е чист звука дори и усилен до край, картината е добра, но се наложи се да си поиграя малко с настройките, особено при HDR 10 нещата не бяха добре със заводските.
ТВ-то е с прилична яркост, дали е 500 нита ? Не съм сигурен, възможно е защото когато го сравнявам с 250 нита, 60" монитор които имам, определено е по ярък.
Въпреки че е VA панел, ъгъла на виждане ме изненада, сравнение с един Horizon който имаме, пак е 55" и пак VA, но при него малко да се изместиш от центъра контраста и цветовете заминаваха, но тук... нещата са значително по добре.
Както казах картината е ОК но се иска баране по настройките за да се нагласи картината така че да ви хареса, няма как, а ТВ-то предлага МНОГО опции и настройки което ме изненада, просто трябва да се отдели време за това.
В началото, при първо пускане докато се инсталират всички приложения и системата заработи на 100% , нещата са малко тромави, но след това работи нормално. Да, Филипса на майка ми 58PUS8507 май е по бърз но той е по скъп, а и Филипс с това бяха известни преди 2-3 години, че ползваха най добрите и бързи Mediatek SoC, заедно със Сони.
Процесора е ОК, не e Пентоник, видимо и може на моменти да се позамисля но пак за цената си 670 лв за 55" и тези функции които има , не мисля че може да се намери нещо по добро.
Все пак не всичко е перфектно, за съжаления са объркали дистанционните и в нашия кашон бяха сложили обикновено дистанционно без Air Mouse, и в момента сме в диалог с продавача за решаването на проблема.
https://i.ibb.co/wKpQ7C5/U750N.jpg
Гледам в некъв юк авфорум дето монтират високо телевизорите почти до тавана.
При вас, може би, гоните линията на касата на вратата.
Тези съчмалии горен амбилайт ефект ли гонят на тъмно.:lol:
https://www.avforums.com/attachments...3-jpg.2075044/
https://www.avforums.com/attachments...0-jpg.2082264/
Това като гледам е 75/77". А височината предполагам е заради колоната под телевизора. Не знам колко е тавана, но верно идва малко безумно ;)
аз като гледам стаята е висока 2 м , много ясно, че ще е на тавана
Цитат:
brotzki
Гледам в некъв юк авфорум дето монтират високо телевизорите почти до тавана.
При вас, може би, гоните линията на касата на вратата.
Тези съчмалии горен амбилайт ефект ли гонят на тъмно.:lol:
Да, искаха горния край на телевизора да е с този на вратата, за да е по симетрично, и да стаята не е много висока, честно казано мислих че ще стои високо но.. е ОК.
Нужно ли е в темата да се копират по няколко пъти постове с картинки?
Достатъчно е само текстът да се остави, за да се разбере за какво иде реч.
Цитат:
svetlio1
И аз точно това мислех да пиша - тъй и тъй ще се подменя , да се вдигне и размера... освен ако тв не се ползва като монитор де :)
п.п. добре ще е да не се почва тролско политиканстване или ползват "популярни" "изрожденски" простотии - нищо добро не излиза обикновено :Drinks:
Мястото не ми позволява за по голям екран.