Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Писах на поддръжката, оттам ми казаха че съжаляват за разочарованието ми , а като решение ми предложиха това което вече съм направил + да върна фабрични настройки.
Снимка се опитах да направя , но не се получава тъй като при пауза или не уцелвам кадъра или се подобрява миниатюрно.
Изтеглих 4к филм , качих го на диск и там това НЕ се проявява.Няма размазани пиксели всичко е гладко , няма го ефекта на цензура или там както и да се казва - blurring around fast moving objects.
Но това не ме устройва тъй като семейството ми ще гледат предимно стрииминг услугите.
Както и да е може би ще го върна макар че въобще не искам , защото картината е наистина великолепна освен този проблем.
Днес тествах и с мобилния си интернет от телефона пак е така.
Говорих с Техномаркет и ми потвърдиха че мога да си инсталирам HBO MAX и да си тествам каквото си искам.
Мисля да тествам
TCL C845 , C835 -надявам се стария чип да е more stable.
Sony x90k и Philips 8818.
Жалко че все още никъде не намирам Sony x90l.
Относно компресията за която hristoslav загатна може и да е прав , но все пак преди няколко месеца имах Samsung 65QN85B , който беше закачен на wifi и го нямаше този проблем.
За мен остава това че този TCL C805 с този нов чип не е оптимизиран. Може и да се оправи с update , но може и винаги да си остане така.
Изпратено от моят Mi Note 10 Lite с помощта на Tapatalk
Здравейте, един бърз въпрос за избор между няколко моделчета:
LG LED 65UR91003LA 1549лв
Hisense 70" A6K 1467лв
HISENSE 65A7KQ 1199лв
TCL LED 75P635 1379лв
TCL LED 75P735 1449лв
За вилата е - ще се гледа булсатком и евентуално някое филмче през нета.
Ако имате и други предложения пишете :)
Благодаря!
Може и тоя да видиш - https://www.ozone.bg/product/smart-t...75-dled-black/ , че поне е 100хц панел, а за такъв диагонал 50хц май ще е тегаво.
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Да, 144Хз QLED за тези пари, не е лоша оферта, малко ниска яркост, но за тази цена ще е малко нахално да търсим повече :) Само внимавайте, да е PRO серията иначе само Q7K е 60Хз
От няколко дни съм с SONY KD-43X75WL и съм много доволен. Скоро може да се наложи да сменям телевизора в кухнята и искам да попитам има ли читави 32" телевизори? Може би модел до към 600-650 лв. Не търся смарт TV. ще се ползва с box. Затова не ме интересува марка и OS, търси се макс качество за цената си. Някъде във форума прочетох, че що годе прилични 32-ки имали само LG. На мен също ми допадна това което видях като картина от евтините им модели
за съжаление хубавите телевизори задължително са "смарт"
Няма лошо да е смарт, казвам че няма да ползвам функциите му най-вероятно.
Обаче като гледам май 32" са на път да отпаднат от пазара.
На LG намерих само един модел който е HD, останалите са HD Ready...
Цитат:
solo5
За повече от ХД в 32' май сте за монитор.
Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Цитат:
solo5
Вземи си сони KD-32W800P, за около 650 лв има го в технополис, от 21-ва година. Сега погледнах в амазон потребителите са доволни от него, гледам сони още си го поддържат, има ъпдейти.
Не гледай, че е hd ready, иди го виж наживо някъде, сигурно ще работи добре.
Ако размера не ти е проблем, по добре си вземи пак 42 инча.
В момента актуалният размер е 65 инча, все по малко остават флагмани на 55 инча, освен разни олед модели.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат:
solo5
Само като видях, че е с WiFi 4 и се отказах...
Аз обаче си мисля, че 32" трябва да е с FHD
при гледане на 32" над 1 метър дистанция, няма да забележиш разлика в резолюцията.
ето ти филтрирани 32" FHD WiFi ac
https://www.lcd-compare.com/tv-liste...1&wifidirect=1
ако искаш, може да премахнеш някой филтър и да добавиш нов
Цитат:
solo5
Само като видях, че е с WiFi 4 и се отказах...
макар, че с TV Box няма да е проблем
Аз обаче си мисля, че 32" трябва да е с FHD
Имаш много опции за 32 инчови LG, Toshiba, Hisense, и доста от тях стават за турски сериали. Във всеки салон за красота има по един такъв, доста Тошиби съм виждал. Най-добре отиди и ги виж на място.
Виждал съм го и телевизора на Сони в технополис и работи доста добре, много ярък, не бих разпознал резолюцията, по спомен работеше най-добре от цялата редица маломерни телевизори. Wifi 4 при този размер и резолюция си е напълно адекватен.
Все пак това е нисък клас 32 инчов телевизор, не знам какво очакваш от параметрите, но мисля че качеството на картината е водещо пред wifi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
LG има точно един 32" - LG 32LQ63006LA FHD
Иначе от линка на Христослав загледах SAMSUNG The Frame.
P.S. В момента в кухнята съм с 12 годишен Samsung SyncMaster B2330HD, който в интерес на истината си работи добре, но мисля да го пенсионирам на село. Странно е че през 2010г имаше 23-24" FHD, a сега 32" са HD Ready
От миналата година има още един, който се води индустриален дисплей: 32LQ631C
Има и модел 2023, но не мога да го намеря в момента.