Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Благодаря за съвета. То било пълно с такива конвертори от цифров оптичен toslink към 2RCA. Дано да вършат работа. Ще погледна и двата модела на Samsung KS7000 i KS8000. Към Самсунг да си призная съм малко предобеден. От 9/10 години не купувам нищо от Самсунг защото всичко което имах от тях едва избутваше гаранционния срок.
Има ли друга съществена разлика освен 3D-то между-LG 49 UH8507 и LG UH7707 за ,която си струва да се доплати . Питам ,защото някъде виждам разлика между двата модела от около стотина лева.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ac28
Има ли друга съществена разлика освен 3D-то между-LG 49 UH8507 и LG UH7707 за ,която си струва да се доплати . Питам ,защото някъде виждам разлика между двата модела от около стотина лева.
Има разбира се! По- добър цветови обхват, разлика в процесорите,
аудио хардуер, разлика в PMI индекса!
Здравейте, някой има ли мнения от модела SONY KD-49XD8305 LCD TV SONY UHD KD-49XD8305 | Телевизори | TV и видеo | Технополис БГ. Търся сони за баща ми и се спрях на този модел 49-ка. Ще се гледа от 3- 3,5 метра и към 2000 лв. бюджет. Аз съм с KD-65X8509C и гледам, че има доста промени от моя - от 1,5 на 2 Ram, от 2 ядра на 4 ядра, паметта от 8 GB na 16 GB, новото CPU MediaTek MT5891.. Матриците само не знам какво да си мисля - моята е AMVA3, а на другия е AS-IPS. Знам, че моята VA е добра, но си нямам и на идея защо, колеги го бяха писали. Може ли да споделите за тази матрица AS-IPS лоша ли е, добра ли е... Всякакво мнение ще е от полза. Мерси
IPS тип матрица...нисък нативен контраст и широки хоризонтални ъгли на виждане.
Здравейте. До няколко дни ще си купувам телевизор и съм се насочил към LG 49 UH8507. Днес ходих в технополис да го видя, защото се колебая между самсунга КС7000 49-ка и ЛГ-то. Реално с просто око не може да се направи кой знае каква разлика между картината на двата, консултанта ми препоръча Лг-то заради 5 годишната гаранция, по доброто аудио и по добрата цена. Реално и аз съм фен на ЛГ, имам от 3 години LA690S 42-ка и съм много доволен, това също ме кара да се ориентирам към LG-то. Реших да пиша тук за някой последен съвет от по запознатите преди да направя покупката.
KS7002 е с видимо по-добър контраст, особено на тъмно.
+1 за него.
2 Прикачен файл(ове)
Здравейте.
Вчера ходих до един съседен град и успях да разгледам Samsung UE49 KS8002 Sony KD 43 XD8305, нямаха изложен 49 за по реално сравнение. Не съм експерт, но разликите който забелязах бяха очевидни и за мен. https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21555&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21554&stc=1I
Използвах тези таблици. Самсунг на техния демо режим беше трагичен. Първите 3 -4 полета и последните 3 не се виждаха. На втората таблица пак мъка. На стандартен режим таблицата излезе добре, но ми се стори че бялото беше жълто. Лицата на девойките бяха по добре, но с прекалено червено. Цветнокожото момиче беше с доста червен оттенък. Сони много добра фабрична калибровка . Първата таблица, 0 и 8 полета почти слети, втора таблица перфектни цветове. Движенията при Самсунга бяха по-плавни и бързо четеше от флашката. Самсунга беше на около метър под мен и стана 2 тона по тъмен когато клекнах. Явно трябва много да се внимава на каква височина ще се поставя вкъщи . Сонито, мъка с флашката и по насечени движения , но достатъчно добри ъгли на гледане и по вертикала. Въпроса ми е може ли ръчно да се настрои картината на Сансунг така че да се доближи до цветовете на Сони и моделът на Самсунг UE49 KS7002 който е по-евтин по какво отстъпва на UE49 KS8002?
I
Естествено , че може - имаш инструменти да настроиш всичко . Сравнявайте на "кино" режим - най-близо са до стандартите.
Цитат:
ac28
Разликите са оцветени в бежово
Comparaison des produits s
От линка , а и другаде съм срещал , че LG 49 UH8507 е с 10 битов панел ,на други места срещам ,че е 8 битов. Каква е истината и ако го има и в двата варианта как може да се разбере 8 или 10 битов е дисплея.
Днес поразпитах още няколко познати, които също ми препоръчват LG-то, заради гаранцията най-вече. В сряда ще го решавам окончателно. Друго да попитам има ли смисъл да се купува телевизор от някой сайт, където е 100-тина лв по евтино или за по сигурно да си го взема от технополис ? Гледам, че тия по сайтовете повечето ги дават с по 2 години за Лг-то казвам, а уш всички са с 5 сега.
Цитат:
hristoslav2
"Чрез търговски партньори участващи в промоцията" какво трябва да значи?