Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
По-добро в какво да е?
Philips PUS6561/12 има по-нови кодеци на вградения плеер, повече типове субтитри (ако това е важно за теб, разбира се), 100/120Hz панел, DVB-T2 HD (HEVC) тунер, който пък никога няма да ползваш в БГ. Ambilight е полезна екстра и отморяваща очите, което е по-важно.
На това Sony не съм гледал подробно спецификациите. На пръв поглед панелът му е 50Hz, a не 100Hz.
По-скоро трябва да гледаш за Sony 55XD85xx, но там цената е различна.
От двата модела повече ми харесва Philips при еднаква цена, въпреки, че съм Sony фен.
Най-добре да ги видиш на живо и да прочетеш мненията на собственици на моделите. В ревютата дават мнение за картина и звук по някакви критерии, но рядко за удобството при навигация и менютата. А и всеки си има навици на боравене с дистанционното, изисквания за директен достъп до определрни функции и т.н.
Успех в избора!
Цитат:
Първоначално публикувано от
stoyanow
Благодаря! Значи отпада. Ако предположим, че по-новото е по-добро... [emoji23]
За андроид телевизорите не е толкова фактор. Има и 3д, ако възнамеряваш да го гледаш си заслужава.
A HW и процесора не са ли по-нови в моделите 2016?
Не всичко е Android...
Цитат:
Gena_bs
Не всичко е Android...
Не са по-нови...същите са.....поне на X-серията...
Здравейте, неочаквано се налага да закупя ТВ . Свел съм избора до SONY KD-43X8309C и много препоръчваният SONY KDL-43W805C
Гледам основно спорт и филми през външен плеър.Доколкото разбрах и двата са 100херца. Вторият ще ми бъде 150лева по евтин,рискувам да е мостра.От ултра ХD панела ще се влоши ли образът при телевизионен сигнал.Благодаря Ви.
Цитат:
nassko1
Здравейте, неочаквано се налага да закупя ТВ . Свел съм избора до SONY KD-43X8309C и много препоръчваният SONY KDL-43W805C
Гледам основно спорт и филми през външен плеър.Доколкото разбрах и двата са 100херца. Вторият ще ми бъде 150лева по евтин,рискувам да е мостра.От ултра ХD панела ще се влоши ли образът при телевизионен сигнал.Благодаря Ви.
Няма да ти се влоши образа..вземи го него....
Благодаря iveto , но все пак защо:confused:
Цитат:
Gena_bs
Не всичко е Android...
Както писах още през март месец, продължава производството на част от модели 2015 само че преименувани като модели 2016...
За справка -погледни таблицата с процесорите в темата за сони.
Всички модели 2016 с CPU SoC model: MediaTek MT5890, но с променен видеопанел и моделен префикс.
Нови са моделите, които излязоха през втората половина на 2016 година и с SoC: MediaTek MT5891 (Cortex A53 - ARMv8)
HDMI 2.0b standard получава поддръжка на HLG(Hybrid Log Gamma) HDR
HDMI 2.0b standard gets support for HLG HDR - FlatpanelsHD
http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1481611098
1 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21546&stc=1Предстои ми закупуване на тв.Стария ми самсунгUE32C6000 здаде багажа и съм се спрял на СОНИ.
LCD TV SONY UHD KD-43XD8099 | Телевизори | TV и видеo | Технополис БГ
Технoмаркет - онлайн магазин
http://www.emag.bg/televizor-smart-a.../pd/DJWQY7BBM/
Кой да избера от трита ?Каква е разликата между матриците на трита телевизора?Книжката на сони пише че единия е triluminos дисплей а 8099 е с прецизно управление на цветовете какво значи това.Коя матрица е по добра IPS или VA.В тази програма за сравнения,защо на някои модели сони като 49XD8309C пише,че панела е LG това значи ли че ползват панели на LG?
teksas
43XD83 - IPS
43XD80 - AMVA
https://forum.setcombg.com/sony-%D1%...tml#post754006
Цитат:
hristoslav2
HDMI 2.0b standard получава поддръжка на HLG(Hybrid Log Gamma) HDR
http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_2_0/
Цитат:
NOTICE: Previously, HDMI Specification Version 2.0b (HDMI 2.0b) only supported HDR (High Dynamic Range) video transport in the SMPTE ST 2084 EOTF (as applied in the media profile commonly known as HDR10), by referencing the CTA861.3 specification. The Consumer Technology Association (CTA) has recently notified the HDMI Forum of the adoption of a new version of the CTA-861 Specification, CTA-861-G. This new version provides additional support for HDR Video transport by including (among others) an extension to the static metadata signaling to include the HLG (Hybrid Log Gamma) EOTF. The HDMI Forum has assessed the applicability of the CTA-861-G Specification to HDMI 2.0b. The HDMI Forum has confirmed that the extension of the static metadata signaling to include HLG can be utilized under the existing HDMI 2.0b Specification. This means that HLG Video Transport functionality may be implemented on HDMI 2.0b compliant devices.
Относно кабелите и конекторите - все още се използва High Speed
Цитат:
HDMI 2.0b does not define new cables or new connectors. Current High Speed cables (Category 2 cables) are capable of carrying the increased bandwidth.
Версията HDMI няма никакво отношение към кабелите.
http://www.hdmi.org/consumer/buying_guide.aspx
Life Of Pi : Screenshot Comparison
Exodus : Screenshot Comparison
Marco Polo : Screenshot Comparison
Здравейте,
От 6-7 години съм със плазма 42g na Panasonic и наистина бях много доволен от картината. Изглежда вкъщи се гледа много тв, защото за това време поради повреди в дисплея ми смениха веднъж телевизора и веднъж дисплея. Преди месец и половина и на този дисплей му се разказа играта. Много кофти, че заради лоши връзки на захранващите дисплея кабели трябва да изхвърля хубавия телевизор. По- лошото е и че не мога да си харесам друг . Като че ли нещата се поизбистриха и последно съм се спрял на Sony 49XD 8305 искам да го сравня с Panasonic tx 50DX750, но в нашия град го няма. На Сонито не ми хареса че доста дълго не намираше флашката в магазина ми казаха,че с инсталирането на нов плеър нещата щели да се оправят? Обръщам се за съвет към тези които имат впечатления от двата телевизора. Може и друг в този клас и размер.
След плазмата се ориентирай към модел с VA панел...това Сони е с IPS и контраста няма да те очарова. Освен DX750, погледни DX780 и Samsung KS7002.
Този Panasonic tx 50DX750 е с SVA 120hz матрица, но не съм го виждал . Samsung KS7002 на хартия би трябвало да е победител , но няма как да го свържа със стерео усилвателя си или поне не знам.
Цитат:
Mistral
Този Panasonic tx 50DX750 е с SVA 120hz матрица, но не съм го виждал . Samsung KS7002 на хартия би трябвало да е победител , но няма как да го свържа със стерео усилвателя си или поне не знам.
Има вариант. Трябва да си купиш преобразувател от цифров към аналогов сигнал. Според мен по-добре самсунга, не случайно е най-препоръчвания телевизор за годината, говорим worldwide.