Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Колеги, до около 850-900 лв съм се насочил към няколко модел а40-43", моля за съвет:
40K5502 Самсунг или Philips 40" 40PFH5501/88 Full HD, Android, DVB-T/C - тези са ми основен избор може би..
Не намирам нищо прилично до тази цена, други варианти ми са :
LG 43LH541V, 43" LED Full HD
Sony KDL-40WD650 40" Full HD LED
Sony KDL-43WD755 43" Full HD LED TV BRAVIA
Интересува ме да възпроизвеждат добре SD сигнал, искам да са FullHD не Uhd!
Ще се гледа цифрова кабелна, директно от ТВ-то с КАМ модул ..
Цитат:
Първоначално публикувано от
sasho1bs
Супер, благодаря много. По принцип съм леко предубеден към Самсунг, но като видях характеристиките на модела изглежда доста добре. :) Ще го видя на живо и ще решавам. Все пак съм отворен и за други предложения.
Добър модел, обаче го има и по-евтино. Потърси...
Здравейте на всички! Впуснал съм се в избор на ТВ и тъй като не съм много запознат в сферата, реших да се обърна за съвет към вас. Бюджетът ми е 1000-1200 лв. (+ някой лев отгоре ако наистина си заслужава) и всъщност причината да пиша тук, а не да се хвърля директно на каквото ми предлагат в магазина, е да взема оптималното решение за тези пари. При огледа в Технополис, консултата беше категоричен за този модел http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...HD-LED/p/15298 за това го поствам като отправна точка. За големината също не съм много сигурен, тук може да кажа че ще се гледа от около 3м. От калколаторите в нета и от разговора с приятели се насочих към нещо от порядъка на 40-48". Не съм много запознат с всички екстри като смарт и тн. също така не съм сигурен дали в този ценови клас е по-отдачно да се купи UHD или Full HD. Ще го ползвам за гледане на ТВ (разбира се), както и да си свържа PCто към него за някой друг филм както и за игри. От това което прочетох до сега, разбрах че трябва да е с бързо опресняване на картината и също така с хубав upscaling, (ако е UHD телевизора) защото PCто ми подържа игрите в 1080p а не 4k. Това е, което научих до тук от ровене в нета, и разбира се търпи промяна, стига да си заслужава . Телевизорите не са от нещата от които разбирам, така че ще съм много благодарен за някой друг съвет.
Здравейте! След 3 годишно ходене по мъките най-накрая от тм казаха че ще ми заменят телевизора, като имам опция да си закупя нов и да доплатя ако е по-скъп, е тази връзка ме интересува какъв Samsung или Sony 40-42'да си купя. Имам 50 KDL 807, двата тв ще използват един wi fi рутер и е важно да не се бъркат...
Здравейте на всички. Търси се 32 инча телевизор (за приятелката), ще се гледа предимно телевизия на него от 2.5 метра.
И от време на време може и да се пуска някой филм от лаптоп. Стария и беше 32 инча и новия пак иска да е толкова.
Та може ли да предложите някакъв подходящ модел на 32 инча.
Като марки няма предпочитания, парите са към 600-700 лева.
Цитат:
igra4a
Здравейте на всички. Търси се 32 инча телевизор (за приятелката), ще се гледа предимно телевизия на него от 2.5 метра.
И от време на време може и да се пуска някой филм от лаптоп. Стария и беше 32 инча и новия пак иска да е толкова.
Та може ли да предложите някакъв подходящ модел на 32 инча.
Като марки няма предпочитания, парите са към 600-700 лева.
700 кинта за 32-ка е много! Защо ме мине на вариант 40-ка?
Иска да е 32 инча, за да може да стой на секцията и в стаята (толкова е максималното), ако се сложи нещо по-голямо трябва да се маха.
Парите са 600, но добавих още малко, ако има някой добър модел дето си заслужава и е по скъп.
Цитат:
igra4a
Иска да е 32 инча, за да може да стой на секцията и в стаята (толкова е максималното), ако се сложи нещо по-голямо трябва да се маха.
Парите са 600, но добавих още малко, ако има някой добър модел дето си заслужава и е по скъп.
32k5672, в момента е на прпмоция. Взимай него.
Телевизор Smart LED LG 43LH630V, 43"(108 см), Full HD - Колеги тоя телевизор колко херца му е панела??
Пише :PMI 900 (100Hz)
по скоро е 50 хц с TruMotion
Цитат:
mitakabus
60/50Hz.
LH660/650 май са 100Hz.
Иначе на сайта им е изписано какво ли не...
LG 43LH630V | LG Electronics BG
LG 43LH630V - FULL HD - Smart TV - LED TV - LG Česká republika
Херцовете в скобите се отнасят за TruMotion
LH630- PMI900: (100Hz)
LH6047-PMI900: (100Hz)
LH590- PMI450: (100Hz)
LH570- PMI450: (100Hz)
LH560- PMI400: (50Hz)
LH540- PMI300: (50Hz)
LH510- PMI300: (50Hz)
Цитат:
hristoslav2
hristoslav2, сърдечно благодаря за предложенията! Днес излязох от Технополис със Сонито в ръце. Както вече казах не ги разбирам много нещата с ТВтата, но съм силно впечтлен от този. Надявам се така да бъде и за напред. Благодаря за помощта!