Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Между тези три модела, да ме посъветвате кой да взема и ако се сещате за други кажете, че искам да си купя утре телевизор, а не ги разбира много и да е до 900 лева.
SONY KDL-40R550CBAEP - Технoмаркет - онлайн магазин
LG 42LF652V - Технoмаркет - онлайн магазин
,а за тези какво ви е мнението
http://www.technomarket.bg/televizor...h4900-09147402
5etar
Вземи SAMSUNG UE-40J6202 или LG 42LF652V
PHILIPS 47PFH6309 e две годишна мостра...
Здравейте,
И аз искам да попитам нещо подобно на въпроса на butterfly. За моя роднина, че в момента и аз не съм много в час. Прегледах доколкото можах темата и май ми хареса всичко на SAMSUNG 40J6300, с изключение на това, че е извит.. има ли подобно като клас/възможности, с добра матрица, но да не е извит?
В общи линии изискванията са следните:
1. Бюджет около 1000лв (+/-), до утре в техномаркет може да се види нещи и с тяхното намаление.
2. 40 инча
3. Ще се ползва за гледане на филми от компютър и телевизия в момента на Виваком, доколкото знам, но по-натам може и от друг применик. Относно гледането на филми, предполагам през DLNA се гледа на Wi-Fi enabled.
4. Тази моя роднина има има смартфон на самсунг, галакси S4, ако не се лъжа, не знам дали това има значение относно лесна размяна на съдържание между телефона и телевизора и обратно, гледам че в днешно време повечето марки имат и обратно съдържание от ТВ към смартфон/таблет, етц. Не знам дали за тази цел е по-хубаво и ТВ да е Самсунг.
5. Като последно и най-малковажно, ако има стойка, която се върти с малък градус поне е по-добре, да не е фиксрина и с крачета.
Като цяло на Samsung сме се спряли, ама те имат хиляда модела, как може човек да разбере, кой е с хубава матрица в този ценови диапазон.
Благодаря предварително, ако някой има възможност да отговори, с идея да се хване и това намаление до утре в Техномаркет.
EDIT: А, забравих да кажа, че 3D не е важно да има. Не можах да прочета достатъчно из темата за тези пари дали има смисъл да се гледа 4K телевизори единствено с перспектива, не че е необходимо условие. Но гледам че има самсунг-и, такива 6-та серия пак.
Аха, мерси, супер. Значи това е вариант.
А за 4к няма смисъл ? Като това SAMSUNG UE-40JU6410 - Технoмаркет - онлайн магазин
EDIT: не за друго ами 40J6200 гледам че го има само в техномаркет в други градове, не и в софия
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
5etar
Вземи SAMSUNG UE-40J6202 или LG 42LF652V
PHILIPS 47PFH6309 e две годишна мостра...
Нямат го в наличност този самсунг, а този който си предложил SAMSUNG UE-40JU6440 - Технoмаркет - онлайн магазин по хубав ли е от тези който съм изброил и с какво. Аз бих го ползвал главно да гледам филм от компютъра, да игри да играя с hdmi и за мачове.
Цитат:
podredko
UHD от същия клас.
Извинявай, не те разбрах. Имаш предвид че няма разлика освен, че е UHD.
А кое ще е по-добър варянт LG-то Sony-то или този Samsung ?
http://www.technomarket.bg/televizor...u6440-09141715
http://www.technomarket.bg/televizor...cbaep-09142245
http://www.technomarket.bg/televizor...f652v-09142362
Цитат:
5etar
Нямат го в наличност този самсунг, а този който си предложил
SAMSUNG UE-40JU6440 - Технoмаркет - онлайн магазин по хубав ли е от тези който съм изброил и с какво. Аз бих го ползвал главно да гледам филм от компютъра, да игри да играя с hdmi и за мачове.
Сравнение по технически характеристики
Comparaison des produits s
Сидеров, модела на Sony-то съм го имал и мога да ти кажа, че от трите посочени модела, съм убеден, че Sony-то вади най-добра картина!
Оф, това хвалене на тази R серия на Сони взе да заприличва на историята с плюенето по панелите на Самсунг. Съобразявайте се, този форум го четат хиляди хора.
Сидеров, мерси за отговора, по принцип съм и казал и за варианта за Сонитата, пак от тук темата бях видял мисля, че hristoslav2 препоръчваше 43W756C и 809, но гледам и че 807 е ок.
Обаче доколкото знам, 43 ще е твърде голям, може би се свиква знам ли.. ние тръгнахме от 37 (аз имам такъв от преди 5г), каквито модели имаше едно време, сега гледам, че масово ги няма. от 32 на 40 диретктно.
hristoslav2, аз сега всъщност виждам, че за втория който попитах е почти същия, като този който ти си предложил 6440 и 6410. Обаче на lcd-compare.com, нито в самсунг line за 2015, нито на ръчно търсене успявам да намеря 6440. Интересно е и че 6410 е с 300лв по-скъп от 6440 .. не мога да разбера защо.
Мен по-скоро въпроса за 4К на такъв телевизор ми беше дали ще проблем/по-лошо изображение със SD канали, за разлика от Full HD телевизори или тези upscalling алгоритми са добри в крайна смекта.