Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
  При средния и нагоре клас УХД модели няма никаква драма със СД каналите - даже моите се справят по-добре ит старите ми ФХД тв , въпреки че са по-големи диагонали . Ако е скапан СД канала/материала, то само на CRT или малък диагонал би изглеждал приемливо ... Освен Сон-то и панасоник-а споменати по-горе май не се сещам за други ФХД модели със 100хц панели , а за 2017г май изобщо не се очертава да има .
  4К каналите се сменят често, дори не си правя труда да ги запомням, а и вкъщи няма как да ги гледам, информацията ми за тях като картина е от съседа. FHD ((1080i) са около 60, от които едва ли гледам повече от 10-тина, в т.ч. пълния HBO пакет и още няколко. Но bTV Cinema, Moviestar, TV1000, Kino Nova, AMC, Nova и още някои вървят само в SD и изглеждат (почти ужасно) на 4К на съседа. Вярно, че е Samsung 6672 и това не е изненада, но чак пък толкова...
Моментът е крайно неподходящ за покупка на телевизор, знам това, но ще се наложи да взема някакво решение. Старите модели от 2016 са на изчерпване, новите от 2017 все още ги няма, а и ще стартират с пробни безумни цени, които ще паднат към есента, но в този омагьосан кръг няма кой знае колко подходящи моменти за покупка. 
Ще видя предложените модели, благодаря за идеите.
  Въпроса беше на кой оператор си,че имаш няколко 4К канала?...освен ако не е нещо през сателит,а това,през коя година ще си купиш нов телевизор направо вече ни държи в напрежение и не можем да спим от вълнение..:)
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
iveto  
 ...а това,през коя година ще си купиш нов телевизор направо вече ни държи в напрежение и не можем да спим от вълнение..:)

Ами наспи се хубаво и изчакай да си купя телевизор, пък тогава ще ти кажа кой е операторът - заклел ме е да пазя тайна, ама заради теб ще я наруша в името на световното добруване.
  Ако толкова държиш на FullHD модел потърси тези, които са ти предложили... С всяка изминала година FullHD моделите намаляват и са все в ниския клас, така че не очаквай през 2017 да има среден или висок клас FullHD модел, на която и да е марка.
   Цитат:

Frost  
 Ако толкова държиш на FullHD модел потърси тези, които са ти предложили... С всяка изминала година FullHD моделите намаляват и са все в ниския клас, така че не очаквай през 2017 да има среден или висок клас FullHD модел, на която и да е марка.

Абе, да ти кажа, не са все в ниския клас :) Па да не попаднеш на 4к в ниския клас, че тогава да видиш кво е г0мно на голям екран :)
  В това няма спор, а и аз не съм написал никъде да си взема 4K нисък клас... :)
   Цитат:

L1892  
 Ами наспи се хубаво и изчакай да си купя телевизор, пък тогава ще ти кажа кой е операторът - заклел ме е да пазя тайна, ама заради теб ще я наруша в името на световното добруване.

Приятел,в България никой оператор не излъчва 4К канали към настоящия момент,така че чакам с нетърпение да издадеш така добре пазената от теб тайна....:-memnon
  Моля за вашето мнение относно три модела
 https://techmart.bg/%D0%A2%D0%B5%D0%...LED%2060UF695V
 https://techmart.bg/%D0%A2%D0%B5%D0%...LED%2060UH615V
 https://techmart.bg/%D0%A2%D0%B5%D0%...%20TX-58DXU701

Или нещо подобно в този диапазон до 2500 и 60 инча, с основно изискване добра картина, евент плеър, благодаря!
Ще се гледа на кабелна, от април ако стане и на близу. Няма друга алтернатива в населеното място.
   Цитат:

mkukas  

Провери утре в техномаркет.
  Утре - в смисъл онлайн за деня или от утре нещо, което го има по магазините? Само да уточним за моя си информация, може и да лс, ако не може тук.
  Здравейте,

От години чета Вашият форум без да се регистрирам. Е с идването на 4к ТВ не мога да си дам еднозначен отговор.
В момента имам сони 42W8 купуван преди години с помоща на този форум. Много съм доволен, но искам да скоча вече на 50 инча. Първо четох а и все още, че Sony 50w80 е супер серия. В момента се продават много 4к телевизори. Никъде не откривам еднозначно мнение какво се случва с кабеларката(вив****) особено след като съм със сет топ бокс. Има ли разлика в СД каналите на 4К тв и на ФХД? Виждам, че много препоръчвате Самсунг 7002. Сравнение със сонито 50в80 ще има ли разлика в картината на СД каналите? Понеже съм фен на СОНИ как са тези два модел спрямо 49хд8005? Не съм заинтересован от УХД, нито от смарт функции. Гледам предимно ХД канали и нова телевизия, бтв комеди. Филмите също са ФХД и не бих свалял УХД. Интересуваме само за картината от кабелната, кое изглежда по-добре и дали този ъпскейлинг на 4к тв ще изглежда осезаемо зле? 
Много дълъг пост стана извинявам се предварително. 
Благодаря Ви за съдействието!
  Картината на ухд телевизора като качество на ъпскейлинг няма да се различава. 
Разликата между двата идва от там че самсунга поддържа няколко съвременни стандарта,  Uhd и HDR.  Хубавото на самсунга е че става доста по ярък което ще окаже влияние на гледането през деня.  Има по добър контраст поради наличието на  локал диминг.  Без да разтягам локуми, ако искаш актуален телевизор и който ще остане такъв още няколко години взимаш самсунга,  а ако не ти се товари със средства взимаш сонито.  Имай предвид обаче че сонитата вече не се внасят и ако си се ориентирал към него трябва да действал бързо.  Имай предвид и, че от днес 49ks7002 e намален на 1899 в техномаркет.  
Още съм сънен но се надявам поне малко да съм помогнал.
  thuggy@
Kато гледаш предимно HD канали, каква ти е драмата с UHD телевизорите? Принципно високият клас се справят добре с ъпскейла.

Плюсът на 50W80. е липсата на ШИМ.