Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
И как да стане след като си убеден , че няма такъв с подходящия за теб размер и цена с по-хубава картина ?
И от какъв източник на сигнал ? При качествен сигнал съм убеден ,че няма да има съществена разлика в качеството на картината , разбира се при правилни настройки и такъв размер на екрана 40/43" .
Панасоник едва ли е по-зле от 40J5000 !
И какво от това ? Самсунг и IPS си е рядкост ! За тази цел си има LG .
Технология ли търсиш или хубава картина на приемлива цена , това не разбрах ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
zumbaio
И този е Edge Led с MVA матрица, т.е. неравномерна подсветка ...А VA матриците спрямо IPS едно, че ъгъла на гледаемост е по-малък и са с по-лошо цветопредаване.
Ъгълът на виждане е по-тесен, но дотук с изводите...Нито имаш гаранция, че с евтино реализирана подсветка зад матрицата ще има равномерно осветяване, нито че VA тип матриците са с по-лошо цветопредаване...Самсунг ползват PLS.
Цитат:
zumbaio
И този е Edge Led с MVA матрица, ..........................
Е този не е ! LG , но къде ще го намериш е интересно , стар модел .
Цитат:
civica
Е този не е !
LG , но къде ще го намериш е интересно , стар модел .
40" Panasonic TX-40DS630 - Specifications - така пише .
Колега , май не ме разбра . Предлагам ЛГ модел , а не това , което си писал и е ясно отпреди .
Отговор: Избор на LCD/OLED, FullHD телевизор - 2015 / FAQ на първа страница
Някой има ли поглед над samsung UE60J6240 - гледам ,че е с 100 херцов панел ?
Ако е на добра цена и не е много работила мостра , макар и модел 2015 , си е удар в десятката , така да се каже . Освен , ако не те притеснява матрицата на Шарп , но това едва ли е важно .
Здравейте на всички.
Предстои ми закупуване на ТВ, но нямам никаква идея какво да гледам като параметри. За това моля за помощ.
Ще се ползва за гледане на филими/спорт сигнала е от Мтел. Като размер съм се насочил към 49 инча. Не знам дали си заслужава UHD, но така като гледам повечето от новите модели са UHD и все по-малко с FHD. Нямам изисквания за 3D или cuved.
Бюджета ми е до 1500лв.
Благодаря предварително за помоща.
В момента ситуацията е такава , че се чакат новите модели , а те са предимно ултра хд и при някой серии няма по-малък екран от 55 " , но това са подробности .
Читав фул хд трудно се намира , не че няма , но 4к тв стават масови , въпреки все още незадоволителното количество от такъв материал .
Иначе виж този Панасоник , ако го има де !
За 4к тв - този може би - Панасоник , но тук избора е доста по-голям от производители и модели и съответните екстри .
Здравейте,
търси се тв 40+ инча, бюджет до 700лв без претенции за разни екстри. Главно ползване за гледане на филми и по-малко тв. Попрочетох и доста препоръчвате в този диапазон това лг: Телевизор LG 43LH510V 43" FullHD на изгодна цена от PCStore.bg което е даже и на промоцийка във въпросния сайт. Имам няколко въпроса по темата:
1) този модел има ли вграден player за пускане на филми през usb? Не намерих инфо в нета. Или опцията е само през hdmi кабел?
2) за предпочитане ли са моделите на лг 541 (пише, че поддържат някаква мрежа, може и да греша) ..
3) има ли друг модел, който си струва повече за подобен бюджет?
Благодаря ви предварително :)
1. Има
2. Повече екстри - по-добре , но все пак има и цена за това
3. Ако излезе нещо на промоция . Иначе избор има , но има ограничение в бюджета
Благодаря за бързия отговор.
Телевизор LG 43LH541V, 43"(109.22cm) Full HD LED TV, DVB-T2/C/S2, 2x HDMI, USB - eMAG.bg - цената е същата - 600лв. Да разбирам, че този модел е по-добрия от двата и съответно да се насоча към него?
По-добър е субективно от гледна точка на качеството на картината . По-модерен е като подсветка , има един хдми повече , по-така дизайн .