Страница 17 от 641 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 9614
Like Tree2463Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

е то това MKV само DTS ли има? Аз колкото съм виждал винаги имат и стерео вариант - т.е. 2 звукови пътечки....че и повече.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Аз до момента съм попадал единствено на рипнати BD само със DTS multi channel audio. И ако нямаш външен декодер или receiver не чуваш нищо.
    Поддръжка на DTS означава TV да може да декодира в stereo 2.0 звуковия съпровод. Така също и да позволява директно (passthrough/raw) преминаване на multi channel audio през optical audio out към receiver или decoder.

4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Това да декодира от DTS към стерео според мен е малко безсмислено, защото ако няма да се наслаждавам на DTS звук просто ще си дръпна дгруг рип. (при това доста по-малък по обем). Говоря само за рипове, защото на всеки оригинален носител задължително има и обикновено стерео.
    А по отношение на (passthrough/raw) - то при него няма декодиране или каквато и да е обработка на сигнала, така че не виждам проблем (от към лицензионни права) да се осъществи в които и да е телевизор. Както се казва въпрос на желание....

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Има смисъл да поддържа dts, защото почти всички hd филми в торентите са само с dts и, ако тв не поддържа dts през usb ,тогава няма звук.
    Този пост е редактиран от stoianmitkov; 18-06-15 в 07:37.

6. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Оригиналните филми на дискове нямат 2.0 аудио, освен ако не са коментари или някакъв загубен дублаж, 99.9% са с 5.1/7.1 DTS-HD Master Audio или Dolby TrueHD, че вече и Dolby TrueHD Atmos. Визирам новите филми, защото повечето стари са 2.0 или дори 1.0, но пак DTS, не че виждам смисъл от DTS-HD Master Audio 1.0... Така че е по-добре телевизорът да разпознава и DTS звук, пък дали ще го слушаш през неговите говорители или през външна 5.1 система си е личен избор и предпочитание, иначе трябва всеки път човек да си играе да прекодирва DTS -> Dolby Digital.

7. Member Аватара на novla
    Тук е от
    Dec 2014

Ако всичко днес се получи, както трябва мисля да закупя ново ТВ. Сега дилемата е кое точно да бъде. Спрял съм се на:
    PHILIPS 42PFS7509/12 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria - не знам колко херца е панела (има проблем при футбол с топката - остава бяла след след топката).
    LG 42LB730V :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria - тука мисля, че панела е 100 херца, но има проблем с подсветката.

@soon, взел съм предвид и твоето мнение за този Philips PHILIPS 48PFS6909 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria .

Според вас 42" може да са малко, но мястото където ще го слагам е ограничено и мисля, че 47"-48" няма да стане (по-точно 110 см. широчина; на сегашното ТВ широчината е 93 см. с рамката - 40").

Ако имате други предложения сега е момента. Само гледайте да не надвишава цената на тези 2 ТВ-та. Макс 1000 лв.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

10. Member Аватара на novla
    Тук е от
    Dec 2014

11. Тук е от
    Jun 2014

Момчета, изчел съм доста от форума и все пак...

SAMSUNG UE-40J6300

SAMSUNG UE-40H6500

SAMSUNG UE-40H6410

SONY KDL-42W815

SONY KDL-42W828

Кой да избера? Ще се гледа основно спорт.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Избирай между последният и вторият.

13. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Здравейте, колеги! Моля за мнение какъв телевизор препоръчвате да си взема, моля и колегата hristoslav2 да се включи и да даде мнение.

Бих желал да взема 55" телевизор, който да е с добър панел и да има 3D, Не съм сигурен, дали е добра идея да се насоча към активно 3D, понеже знам, че пасивното не уморява толкова очите, а и 40-ката Samsung е с активно и като че ли не е много приятно на очите....

Иначе моля за предложения. Категорично съм се насочил между избора на Samsung или LG. Мисля си, че е по-добра идея откъм бюджет да се предпочете 7-ма серия на миналогодишни модели, отколкото на новите им аналози, но може и да греша. Та моля за мнения.

Какво мислите за

LG LB730V, или UE 55H7000, може и други предложения.

Бюджет -до 2500лв.
    Благодаря!
    Този пост е редактиран от Dominator; 19-06-15 в 23:59.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2014

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Избирай между последният и вторият.
    Благодаря. Съмненията ми отпаднаха.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от Dominator Виж публикацията
    LG LB730V, или UE 55H7000, може и други предложения.
    Те са различни класове...

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Dominator Виж публикацията
    може и други предложения.
    Бюджет -до 2500лв.
    Благодаря!
    http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...3D-LED/p/15468
    http://www.panasonic.com/bg/consumer...-55cx700e.html
    http://www.panasonic.com/bg/consumer...00e.specs.html
    с 5 години гаранция
    https://panasonic5y.com/bg-BG/Start.aspx
    Dominator одобрява това.

18. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Благодаря! Не, че нещо но никога не бих си взел Panasonic, лидерите в момента са Samsung, LG и изоставащите с много Sony, Би ли предложил нещо от изброените марки, благодаря!

От гаранцията няма как да се възползвам, защото сега съм в чужбина и правя допитване към вас, понеже идния месец ще се прибирам и затова направо да съм ориентиран, а не тепърва да питам.

Не казвам, че марката не е добра, просто като че ли нямам интерес към нея, иначе как стои въпроса с възпроизвежданите формати от вградения плеър и най-вече субтитрите.
    Иначе въпросния телевизор с каква матрица е - ясно е, че няма да е с IPS.;-)

Според мен ние сме далеч от времето, когато ще има канали в 4К качество, то сега положението с HD каналите тепърва се нормализира, та не знам колко от плюс е 4K за момента. Няма ли на 4K телевизора един и същи 1080p канал да излиза по-лошо от телевизор който е само 1080p? Иначе май UE-55H7000 ме грабва на пръв поглед в нета....

Наистина ще съм адски благодарен от максимално мнения по въпроса.

Благодаря!
    Този пост е редактиран от Dominator; 20-06-15 в 21:49.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 641 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе