Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
50 инча, защото толкова място имам в една ниша в хола, 55 ще стърчи пред вратата и ще е грозно. Замислих се, че вярно в техниката всичко е до късмет, но все пак една марка дава повече брак от друга. Нали ако при едните 1 на 1000 дава дефект, а при другите 2 на 1000, шанса аз да съм псуващия е два пъти по-голям :)
50EX780 си е май най-доброто (+ 49XE9005) в тоя размер , обаче ще трябва да помислиш за външен плеър (щом пишеш, че ще се гледат филми), че Панасоник се циганят за 3$ и не плащат DTS лиценза.
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
50EX780 си е май най-доброто (+ 49XE9005) в тоя размер , обаче ще трябва да помислиш за външен плеър (щом пишеш, че ще се гледат филми), че Панасоник се циганят за 3$ и не плащат DTS лиценза.
панасоника заедно с високите класове на сони имат най хубавите естествени цветове за телевизор,но има едно голямо НО,а именно,панасоника е един от най кофтите телевизори за всякакви бързо действия на екрана,меко казано е отвратителен за гледане на спорт и бързи сцени,направо ше ти разпука очите от забавените реакции(провлачвания след образа) по екрана,получава се нещо като посевместен --banding---response time(погледи в rtings какво е това) или както искаш там го наречи,или още по простичко казано:маже картината баце на копеле;) и заедно с най гадна картина(и най проблемния) телевизор на света филипса:lol:това са двете марки които не бих ги взел никога даже и с пистолет на челото:))п.с. това се однася разбира се и за всички кучи марки......но те няма нужда дори да се споменават.
Нещо си се объркал за Панасоник ... поне 100хц-те модели нямат такива проблеми - гледам си спорт и играя игри на 50ЕХ780 с кеф . Единственият им по-сериозен проблем е мижавата софтуерна поддръжка (в повечето случаи всичко си работи при покупка и не се налага спешно да се оправя проблем) и спестеният DTS лиценз - там вече си е неудобство за иначе добрият вграден плеър да търсиш външно устройство понеже се скръндзат да платят още 2-3$
Цитат:
bacetonkich
Здравейте,
Със спирането на производството на нови 3D тв-та искам да ви попитам какъв ще е най-добрия вариант в момента за такъв телевизор който да е 4K 3D OLED? От това което гледам в сайтовете за покупки не ми харесват вариантите и за това и търся мнения по този въпрос.
И аз исках 4K 3D OLED телевизор, но вече е късно... Намирам само LG 65E6, но със сигурност е някоя мостра прогоряла, а и цената е доста солена за 2016 модел. Чел съм, че 3D-то на OLED телевизор е едно от най-добре изглеждащите.
Цитат:
Frost
И аз исках 4K 3D OLED телевизор, но вече е късно... Намирам само
LG 65E6, но със сигурност е някоя мостра прогоряла, а и цената е доста солена за 2016 модел. Чел съм, че 3D-то на OLED телевизор е едно от най-добре изглеждащите.
Аз това намерих. Първия е от препоръка от по-горен коментар. Надявам се че ще ги върнат 3дтата в близко бъдеще. И аз четох, че OLED прави 3D-то уникално и за това и търся ама положението не е добре.
https://www.technomarket.bg/televizo...55c6v-09151367
TECHNOHOME >ТЕЛЕВИЗОР LG OLED 55B6J
Цитат:
bacetonkich
Първият е извит, вторият не поддържа 3D. Но да, общо взето сме изпуснали влака за OLED 3D, така че ще трябва да го прежаля в близко бъдеще... ако ще взимам OLED.
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте, бихте ли помогнали в избора ми ,4к не е от кой знае какво значение .Колебая се между двата.
Цитат:
valentino76bs
Здравейте, бихте ли помогнали в избора ми ,4к не е от кой знае какво значение .Колебая се между двата.
Сонито е в ляво . https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b5d8c7871b.jpg
Тогава изборът ти е вече бил направен, щом предпочиташ Samsung-а. А и едва ли разликата е толкова голяма, след настройка на картината би трябвало да е горе-долу еднаква със Sony-то.
Цветовете никакъв шанс да се доближат до тези на сони . Единствения вариант с подобна картина ще бъде 40mu6472 .
1 Прикачен файл(ове)
Не са ли и двата с IPS панел?
Всъщност в displayspecifications го дават AMVA, IPS, което ще рече...?
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27332&stc=1
40mu6472 VA
40mu6172 VA
43mu6172 IPS
Цитат:
Frost
Всъщност в displayspecifications го дават AMVA, IPS, което ще рече...?
Ще рече - к“вот са паднИ ;) или каквото имаме под ръка в момента .