Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Зависи от колко близо гледаш ;) , между другото на моя съм забелязал, че на латиница субтитрите са по-големи ...:(
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Зависи от колко близо гледаш ;) , между другото на моя съм забелязал, че на латиница субтитрите са по-големи ...:(
Ще се гледа точно от 3 метра. А твоя точно този модел ли е? Защото ако от 3 метра могат да се четат без да се напрягаш много, утре да действам евентуално.
Цитат:
wrathchild
Такааа... след няколко дневно ровене и противоречива информация се отказах и реших да питам тук. Има ли ВЕЧЕ съвременни ТВ (разбирай плоски, закръглени и т.н.) които имат ДВА ОТДЕЛНИ ТУНЕРА с чиято помощ да се реализира функцията PIP позната ни от някогашните CRT телевизори (гледане едновременно на два РАЗЛИЧНИ ТВ канали от кабелната ТВ)? Сони казват - НЕ, въпрос на авторски права; LG - НЕ; Panasonic - май да, но...; Гнусмас - май да... Къде е истината и има ли такава?
Panasonic
CR850
CX800
AX900
X940
CX750
Samsung
JS9500
JS9000
JS8500
JS8000
JU7500
JU7000
JU6600
LG
EF980
Sony
X950B
X940C
X930C
X900C
S900B
S850C
S800C
X850C
X830C
X800C
Philips
9-та и 8-ма серия
Цитат:
ruuni9
Ще се гледа точно от 3 метра. А твоя точно този модел ли е? Защото ако от 3 метра могат да се четат без да се напрягаш много, утре да действам евентуално.
Моя е 50" плазма , но плеъра и субтитрите са същите ... От 3м си направо ужас да се чете на кирилица и друг път съм писал - толкова ситни субтитри не бях виждал в тв .;) Е , става да изгледаш някоя серия инцидентно , но за постоянно си е тормоз - външен мултимедиен плеър решава всички проблеми .
Цитат:
hristoslav2
...
Цар си Круме! :god
Ама то голям майтап се получава, от утре започва проучвателна дейност. LG бяха категорични, че нямат. Сони също категорично рекоха - няма. А в този списък какво има? :punk::punk::punk:
Цитат:
ruuni9
Аз гледах на Panasonic TX - 47AS650 субтитрите са смешно малки. Отиди в магазина и сам си прецени. Моето мнение не е много меродавно, защото съм малко късоглед. Но за мен това не е проблем защото имам цифров ефирен тунер - плеър Томсън.
Цитат:
prodan
Аз гледах на Panasonic TX - 47AS650 субтитрите са смешно малки. Отиди в магазина и сам си прецени. Моето мнение не е много меродавно, защото съм малко късоглед. Но за мен това не е проблем защото имам цифров ефирен тунер - плеър Томсън.
Точно бях взел решение, че ще взимам Panasonic и с тези субтитри ... направо ме застреляхте! Ходих 10-ина пъти да го гледам, перфектна картин,а хареса ми, но ...! Сега наново ще трябва да чета всичко изчетено до тук и да правя нов избор!
Здравейте,
Гледах преди малко PHILIPS 42PFT6109 от Техно*лис за 799 лв и PANASONIC TX-40AS640E за 879.. с оглед на горното мнение вече клоня към Philips но ще съм признателен да изкажете мнение.
Благодаря !
И тоя PHILIPS по какво може да се сравнява с тоя PANASONIC?
Ами вземете си модел панасоник от тази година! - те нямат такъв проблем, защо гледате миналогодишните.
Цитат:
Pat
Ами вземете си модел панасоник от тази година! - те нямат такъв проблем, защо гледате миналогодишните.
Ами, така ще стане! Влезнаха ми в главата тия Панасоници и колкото и да гледам други модели, все към тях се връщам. Най-вероятно PANASONIC TX-CS630E ще е, но ако "уредя" още някой лев, може и 50-инчовия модел! В "краен" случай някой SAMSUNG или SONY /имам набелязани/.
Или модел 2014 г , който ви е харесал и със спестените пари от разликата с модел 2015 си вземате външен мултимедиен плеър и не се занимавате с глупости ...:Drinks:
Цитат:
svetlio1
Или модел 2014 г , който ви е харесал и със спестените пари от разликата с модел 2015 си вземате външен мултимедиен плеър и не се занимавате с глупости ...:Drinks:
Аз малко съм скаран с технологиите, ако може да ме "светнеш" малко? Предполагам, въпросният плеър се включва с някакъв кабел в телевизора и от там нататък - не ми е ясно? Как се борави с него, с дистанционно ли е ? Простете ми за невежеството, но не това е "силата" ми, а друго! И, чрез този плеър субтитрите са нормални, така ли? С две думи - как се борави с него?
Външно устройство служещо за възпроизвеждане на всички тия филми, музика ,снимки с богат набор опции (за регулиране на субтитрите примерно - големина ,цвят , синхронизация) и възпроизвеждани формати . Модели много , има си теми във форума - Мултимедийни плейъри
Моделите на Панасоник за 2015 имат 5 годишна гаранция, което е един + още.