Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Благодаря много за отговора, с малко закъснение и след сравнение на наличните модели в магазина, ограничих избора до:
PANASONIC TX-42AS750 3D LED
LG 42LB731V 3D LED (по моите проучвания е идентичен с LB730 и LB700)
много исках да видя SONY KDL-42W829 3D LED, но го нямаха налично.
Според прочетеното от форума масово се препоръчва AS750 в различни дължини на диагонала. На хартия като че ли LG-то води с: повече поддържани формати от вградения плеър (най-вече HEVC), по-добра OS (според преобладаващите мнения) и по-добро 3D, от друга страна: Panasonic-a има двоен тунер и TV Anywhere. Ще съм благодарен, ако можете да посочите и други разлики между двата модела, които евентуално да наклонят избора в една от двете посоки.
П.П. Отговорът е към Христослав 27-06-15, 16:07 #266
Цитат:
Първоначално публикувано от
Траян Иванов
Благодаря много за отговора, с малко закъснение и след сравнение на наличните модели в магазина, ограничих избора до:
PANASONIC TX-42AS750 3D LED
LG 42LB731V 3D LED (по моите проучвания е идентичен с LB730 и LB700)
много исках да видя SONY KDL-42W829 3D LED, но го нямаха налично.
Според прочетеното от форума масово се препоръчва AS750 в различни дължини на диагонала. На хартия като че ли LG-то води с: повече поддържани формати от вградения плеър (най-вече HEVC), по-добра OS (според преобладаващите мнения) и по-добро 3D, от друга страна: Panasonic-a има двоен тунер и TV Anywhere. Ще съм благодарен, ако можете да посочите и други разлики между двата модела, които евентуално да наклонят избора в една от двете посоки.
П.П. Отговорът е към Христослав 27-06-15, 16:07
LG е с троен тунер, с други думи гледаш сателитна телевизия без допълнителни устройства. Имам го от половин година и до момента нямам забележки към телевизора.
Panasonic-а също е с три, но двойни тунери!
Сведи си избора между TX-42AS750 и Sony!
Имай предвид, че субтитрите от вградения плеер на Panasonic са прекалено дребни.
За Sony нищо не мога да напиша, защото не съм го тествал.
Цитат:
Траян Иванов
Ще съм благодарен, ако можете да посочите и други разлики между двата модела, които евентуално да наклонят избора в една от двете посоки.
П.П. Отговорът е към Христослав 27-06-15, 16:07
трудно е да направя такова сравнение - нямам опит и необходимото време работа с двата модела.
TX-42AS750E LED LCD телевизори VIERA - Panasonic България
LG 42LB731V (106cm) webOS Smart Cinema 3D TV с нова и проста операционна система
Намерих едно сравнение по спесификации на по-ниските модели LB650 и AS650
Comparaison des produits s
България | Шеф в "Техномаркет" е задържан заради разследване за данъчни измами в Италия - Dnevnik.bg
Цитат:
hristoslav2
На същия сайт намерих сравнение между точните модели:
Comparaison de 42LB731V, TX-42AS750E
1. LG е с local dimming, което би трябвало да е (+1 за LG)
2. LG - Triple XD Engine, XvYCC color rendering, 24p Real Cinema, Micro Pixel Control vs Panasonic - Filter Clear Panel, Web Content Optimizer More, 1080p Pure Direct; - посочените характеристики не ми говорят нищо и не мога да определя доколко са съществени (google не помогна много);
3. Audio: LG - 12 W x 2 и subwoofer vs Panasonic - 10 W x 2 (+1 за LG)
4. Panasonic: PiP, PaP, PaT (+1 за Panasonic)
5. Panasonic: двоен тунер (+1 за Panasonic)
6. Panasonic: TV anywhere (+1 за Panasonic)
7. информацията за поддържаните формати от плеъра е непълна, но по информация от форума LG поддържа повече (+1 за LG)
8. Panasonic: наличие на USB 3.0 (+1 за Panasonic)
9. WiDi (+1 за LG)
10. Miracast (+1 за LG)
Простата сметка показва: LG 5:4 Panasonic, което е твърде близък резултат дори и за проста сметка. И за да е чуденката пълна LG ми харесва повече като дизайн, но от видяното и прочетеното Panasonic ми се струва по-надежден като изработка.
П.П. Благодаря на всички за отговорите!
О, Боже!
В пряко сравнение преди малко у един приятел имащ тези два модела:
Panasonic 40CS630 и Samsung 40H6400 - втория седи като спрян по всички показатели!
Разликата е от нашата планета до Мъгливината Андромеда!!!
К'во правят тия производители на собствени панели и тези които купуват най-евтините чужди с 1000% по-добри показатели???
Успех в търсенето на мнимото качество на картината!!!
Цитат:
soon
О, Боже!
В пряко сравнение преди малко у един приятел имащ тези два модела:
Panasonic 40CS630 и Samsung 40H6400 - втория седи като спрян по всички показатели!
Разликата е от нашата планета до Мъгливината Андромеда!!!
К'во правят тия производители на собствени панели и тези които купуват най-евтините чужди с 1000% по-добри показатели???
Успех в търсенето на мнимото качество на картината!!!
Извинявай, но не можах да схвана точно! Малко двузначно го тълкувам мнението ти! Кой от двата модела е по-добър?
@ruuni9, не мога да повярвам, че толкова директно и ясно казано не можеш да разбереш кой е No.1 ПОБЕДИТЕЛЯ?
Ами помисли още малко!
Цитат:
soon
@ruuni9, не мога да повярвам, че толкова директно и ясно казано не можеш да разбереш кой е No.1 ПОБЕДИТЕЛЯ?
Ами помисли още малко!
Честно! Първият път като го прочетох, си помислих - PANASONIC-а! После прочетох още няколко пъти и се раздвоих! Прости ми, цял ден чета във форума за да си разреша дилемата, кой ТВ да си избера и главата ми е компот! Кажи, не ме мъчи! :)):Drinks:
Колеги, здравейте! Моля дайте предложения за телевизоир 55" За предпочитане Samsung, но съм отворен и към други предложения.
За предпочитане е да има 3Д, не знам доколко е необходимо да е 4K....
Предвид намаленията в маркета, гледам че има много изгодни предложения.
Благодаря!
Какъв ти е бюджета? 60"? 55/60H7000, ако не ти пречи че са мостри...
Цитат:
pilot
Какъв ти е бюджета? 60"? 55/60H7000, ако не ти пречи че са мостри...
Блазнят ме евтините цени на намалените 55-ци. Иначе до към 1800лв.? Аз мога да дам и повече - но някак не ми се иска. 60H от 3,5 метра няма ли да е множко?
Какво мислите, ако взема LG 55 LB700/30V? Добър модел ли е? И наистина важния въпрос - има ли смисъл да е 4К при такъв размер?
Зависи, какво ще гледаш...за 1080p става. Панелът на 60H7000 е Шарп:)
Темата за 4К е доста дъвкана, а и за добър модел трябва да се изръсиш повечко:)
Ако се оглеждаш и за модел с IPS, виж и този.
Мисля да взема LG LB700V. ;-)
Абе, ruuni9 - PANASONICA трепе на ред!!!!!!! Не мога да повярвам, че разликата с SAMSUNG 40H6400 е толкова ПОТРЕСАВАЩА! Абе, samsunga НА МАХ е тотално спрян спрямо спрямо "смешната 6 серия на Панасоник"!!! Успех на лутащите се!