Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Както и писах всеки сам си преценява... Не виждам смисъл обаче на твоите постове. Изглежда че искаш да го навиеш за OLED. А казваш че другите се опитват да го кандардисат на LCD.
Според мен е по-добре просто да се кажат предимствата и недостатъците на двата варианта. А не да се подава подвеждаща реклама криеща малките текстове като "OLED гаранцията не покрива отпрчатване"
Принципно не ми се влиза в спор но ето какво пишат другите хейтъри за 9005 :cool:, най-вече обърнете внимание на заключението. https://www.avforums.com/review/sony...f-review.14564
"As a TV the XF90 excels with excellent motion and great image quality for an LCD at this price point, but Android spoils the party"
Все едно от андроид нищо не става...
;) Изобщо не мога да схвана защо толкова са го нагрочили този андроид.
Защото е заплаха за останалите производители, бъдещето е в него.
Защото колкото и да ви се струва добър е в пъти по-бавен и неудобен примерно от Tizen-а при Самсунг , а основата им е една и съща ...
Като на всичкото отгоре е гарнирано с треторазрядни процесори от Медиатек , които не се слагат и в телефони за по 50$ - поне да сменят процесорите Сони, след като си слагат не малка надценка за име и "премиум" производител .
XF9005 Не е толкова бавен колкото хората го раздуват, с една идея е по-бавен от Тизен. Има къде по-бавни операционни системи за телевизори.
Според мен андроид ще стане и по-бърз от тизен и много по-популярен. Но засега Тизен е най доброто за ТВ, и до колкото съм чел искат да го развиват дори в смартфоните но какво ще се случи само времето ще покаже.
Андроид е бавен само при сонитата, които са с един процесор за всичко, при тези с два процесора, от XF83 нагоре, не е.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ntool
Както и писах всеки сам си преценява... Не виждам смисъл обаче на твоите постове. Изглежда че искаш да го навиеш за OLED. А казваш че другите се опитват да го кандардисат на LCD.
Според мен е по-добре просто да се кажат предимствата и недостатъците на двата варианта. А не да се подава подвеждаща реклама криеща малките текстове като "OLED гаранцията не покрива отпрчатване"
-киноман си търси ТВ естествено че OLED е най-правилния избор за него
-той остава с впечатлението че го убеждавате да си вземе LCD
-същата паника бе преди години "не взимайте плазма ще прогори"
значи отписваме едната технология защото може би ще се получи отпечатък
и препоръчваме технология която като цяло си идва с недостатъците в картината и подсветката
аз не робувам нито на марка нито на технология
казвам каквото мисля и каквото съм видял
Весела коледа на Всички!
Какви са недостатъците на XF9005 според теб?
4 Прикачен файл(ове)
Здравейте и честита Коледа на всички! Имам нужда от съвет. Вчера купих телевизора, за който питах по-горе - SONY KDL-40WE66. Има няколко неща, които ме притесняват. Първо подсветката - отдолу прозира яко и леко неравномерно, гледано под ъгъл. Освен това в лявата страна сякаш прозира повече. Прикачам снимки, дано се види. И изобщо отдолу рамката не ляга някак плътно на дисплея - това нормално ли е?
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29913&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29914&stc=1
Второто е, че открих по екрана драскотини, които на 95% не са от мен, просто не виждам как може да съм ги направил - единствено съм го захлюпвал ТВ-то по дисплей, когато му слагах крачетата, като му бях подложил плат и собствения му найлон отдолу. Това гаранционно ще ми го признаят ли? Има ли смисъл да се разправям с Техноп*лис?
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29916&stc=1
Третото е, че имам съмнения, че ми пробутаха връщан ТВ, макар че изрично помилох за неотваряна бройка. Телевизорът нямаше от онези найлони, залепени по рамката - това нормално ли е? Пробвах през сервизното меню да видя часовете, които е работил - 3-4 пъти не успя да отвори менюто, после каза, че ще се ъпдейтва и не ми даде опция да откажа ъпдейт. След ъпдейта отвори сервизното меню и доколкото успях да го разчета пишеше 7 часа (там дето е заградено на следващата снимка пишеше 00007 - конкретната снимка е от нета, давам я просто за пример):
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29915&stc=1
Възможно ли е при ъпдейта да си е ресетнал стойностите на часовете?
Извинявам се за дългия пост и ви благодаря предварително
Аз бих го върнал.Нали си запазил кашона?
Здравейте,и честита коледа с помощта на форума,притежавам Sony Bravia п-50w828b, но сега съм се насочил към Sony kd -70xf8305,понеже е на хубава цена с 200лв.е същият на 65',а разликата е 200hz в полза на 65'дали да взема 70'и добре ли ще е като за 70' си е голям и ще ми е OK.Цената в момента е 2800,незнам колко е била преди това...
Цитат:
Първоначално публикувано от
felipe
Аз бих го върнал.Нали си запазил кашона?
Абсолютно всичко пазя...