Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Здравейте,
след като доста време четох, питах,обмислях и гледах всякакви панасоници и самсунзи, накрая направих най-нелогичния избор ... и сега съм горд собственик на Philips 48PFS8209/12. Още не съм изръчкал всички менюта и настройки (почти нямам забележки по заводските настройки), но мога да кажа, че машинката се държи превъзходно. Изгледах няколко часа футбол, волейбол и бокс - с някои пренебрежимо малки изключения, (предимно във волейбола), движенията са плавни и без накъсвания. Имах притеснения по отношение на скалиране на SD каналите (главно защото в нито един магазин не можах да видя телевизор от висок клас с включена телевизия), но и тук фипипса се справя идеално. Гледал съм малко прехваления Samsung 40H6400, който направо ме отчая в това отношение. Имах и доста резерви по отношение на Ambi light-а, главно, защото стената зад телевизора има чупки заради прозорец и врата към тераса, но мога да кажа че изживяването по време на гледане на филм в тъмна стая е невероятно. Нямам забележки и по отношение на 3D-то (особено в допълнение с Ambi light) като гледах известно време и 2D към 3D конверсия.- работи. Има доста смарт функии, но не съм се задълбочавал в тази посока - не държа особено на на тях, защото мисля да вържа едно мълтимедийно PC-към него, най вече защото "съраунда" ми е стар и няма оптичен вход. Иначе, телевизорът "плейна" почти всичко, което му подадох (без ..ape и .flak). БГ субтитрите работят перфектно и не искат файла да е записан като UNUCODE, както е описано в този форум. Имам забележки единствено по отношение на звука (което може би е нормално за толкова тънък модел без фронтални говорители) и по времето за старт - на Андроида му отнема понякога 10-на секунди да се бутне.
Не се изказвам от позицията на експерт, но моето субективно мнение е, че Philips 48PFS8209/12. си заслужава 1499 лв, които дадох за него. Ако имате питанки и идеи за тестове, с радост бих ви отговорил.
Баща ми ще избира тв 40" заради мястото. Панасоник АС640 за 880лв. от полиса как ви се струва? Има и гледам CS520 но не намирам ревюта.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Zygot
Баща ми ще избира тв 40" заради мястото. Панасоник АС640 за 880лв. от полиса как ви се струва? Има и гледам CS520 но не намирам ревюта.
Ако мога да помогна с моето скромно мнение на неразбирач, след ползване на настройки от форума за модела - перфектна картина! Там където сигнала не е добър- оправяне няма. Smart - функциите при мен, няма ядове - перфектни! Аз лично съм много доволен от модела!
Здравейте,
трябва ми инфо заслужава ли си да дам 900лв за този телевизор или имам и по добри варианти :
Smart LED Samsung 40J5510
Тази вечер ще го взема и въпроса ми е заслужава ли си , тъй като ми харесва много.
Здравейте,
обмислям покупката на ТВ и искам да се възползвам от примоцията в момента. Изискванията са ми:
- 60 или 65 инча (по-голем по-добре)
- Самсунг (фен съм на марката)
- да не е извит, за да може да се гледа от повече от 1 човек
- до около 3500лв
Относно FullHD или UltraHD се колебая, защото доколкото четох, като си гледаш ТВ от кабеларката (което е SD сигнал) и я upscale-не, резултата не бил добър, а човек, най-често ТВ си гледа.
Вариантите са:
SAMSUNG UE-60J6200 - FullHD - 2080лв
SAMSUNG UE-60H7000 - FullHD - 2800лв
SAMSUNG UE-60JU6400 - Ultra HD - 3200лв
SAMSUNG UE-65H6400 - FullHD - 2800лв
SAMSUNG UE-65JU6000 - Ultra HD - 3440лв
SAMSUNG UE-65JU6400 - Ultra HD - 3600лв
SAMSUNG UE-65HU7500 - Ultra HD - 3680лв
Ще се радвам да споделите мнение.
Хм, ще се опитам, макар че мнението ми е субективно:
1. HU7500 е извит!
2. Пак повтарям - извит е...:)
3. 60H7000 - 200Hz с ultra clear покритие на панела. Sharp матрица:)
Цитат:
pilot
1. HU7500 е извит!
2. Пак повтарям - извит е...:)...
Да не би да се бъркаш с HU8500?
Цитат:
pilot
1. HU7500 е извит!
2. Пак повтарям - извит е...:)
3. 60H7000 - 200Hz с ultra clear покритие на панела. Sharp матрица:)
Не е извит. Нито един от тези не е извит.
Цитат:
podredko
Да не би да се бъркаш с HU8500?
Мда, HU7500 беше само UHD. Както и да е, аз съм си за 60H7000.
- - - - - - - - - -
Цитат:
NikolayIvanov
Според мен си остани твърдо на него.
NikolayIvanov oт ония мърлячи Техномаркет не купувай нищо. Всичката им стока е или дефектна или са мостри, които продават като нови, а служителите са от постоянния контингент на Курило. Има изписани тонове страници в нета от недоволни клиенти. C тия промоции си чистят боклуците. В Технополис е същата дупка, но една идея по добре :BigGrin
Благодаря за отговора.
Плейър нямам, ХД програми за сега също нямам много.
Като цяло клоня към 65HU7500, главно заради размера. Ако не си струва разликата в цената спрямо 60H7000, предлагат и 65H6400 пак за около 2800 лв. Поне ще е по-голям. Едва ли има голяма разлика между 7000 и 6400?
И може ли някой да сподели, с какво H7000 е по-добър спрямо HU7500 или обратното. Някаква обосновка която би могла да ми помогне да избера.