Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Aз също харесвам добрата картина, но като се сетя как съм робувал на плазмата, въобще не искам да се връщам към тези времена.
Сега с ЛСД-то ми е песен, гледам си го на максимален контраст, не ми дреме, че ще гледам някой 2 часов филм по кабеларката или че ще го забравя да работи, сиреч въобще не го мисля.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Сидеров
Неравномерна подсветка и блуминг ме дразнят много повече от хипотетичния бандинг който се забелязва само на заливки .
Няма да се обяснявам , аз съм взел моето решение , така и 99% от ентусиастите ,които харесват добрата картина.
Е, тия лозунги... Добрата картина е разтегливо понятие. Пак казвам - от 11 години ползвам телефони с ОЛЕД екрани. Малки на размер, но достатъчни, за да знам за какво става въпрос.
"Евентуалният" бандинг не се вижда само на заливки и го знаеш. Всеки може да прочете по чуждите форуми и да си направи своя избор.
Неравномерна подсветка с local dimming аз нямам. Който и цвят да пуснеш има изключителна равномерност. Блуминг - има. При sdr - незабележим, а аз го търся умишлено. При hdr в тъмна стая особено има. Няма спор. Обективен съм и на черното бяло няма да кажа. В никакъв случай не казвам, че fald телевизорите са перфектни. Обаче и ОЛЕД-ите съвсем не са. И да го дондуркам като бебе... Мне.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Цитат:
Rakeem
Aз също харесвам добрата картина, но като се сетя как съм робувал на плазмата, въобще не искам да се връщам към тези времена.
Сега с ЛСД-то ми е песен, гледам си го на максимален контраст, не ми дреме, че ще гледам някой 2 часов филм по кабеларката или че ще го забравя да работи, сиреч въобще не го мисля.
Робувал си ? ;) Страхът е голямо нещо...
Може да гледаш 5-6 часа една и съща програма. Важно е да не го правиш всеки ден - да гледаш същата продължително.
LG 55CX - Sony XE85
http://i.imgur.com/DxAxNub.jpg
Виждаш ли разликата в черното ?http://i.imgur.com/ZAUDE5h.jpghttp://i.imgur.com/WqsO4vY.jpg
Определено при картини с черен фон и някакъв обект по средата оледа смазва. Ако и гледаш под 45 градуса съвсем го смазва. Я дай сега една снимка със сив фон на двата фронтално.
Ъъъъ, а реално кога и за колко точно гледаш сив (празен) екран (хептен пък няма да питам защо ;) ) ?
Реално не гледаш, ама дефакто проблемите се виждат и на тъмен фон при РЕАЛНО гледане. Ама знам ли, може в чужбина да им продават дефектни бройки, а вашите да са limited edition.....
Това никога не съм го разбирал. Игнорирането на проблемите не ги прави да изчезват.
Белият фон поне добре ли е? Или и такъв не гледате.....
Аз преди 9 години много се кефех на ягодка на черен фон на моето Galaxy S2. Е, реално не гледам ягодки на черен фон в тъмна стая, ама дефакто беше яко....
Няма как lcd да има същата дълбочина на картината. 60-100-200-400 зони просто не са равни на 8+ мил зони. Иначе високите класове lcd-та вече се справят долу горе добре с черното, но няма да има много развитие още с тази технология.
Цитат:
style34
Защото?
Защото ако цял ден, всеки ден стои на един и същ канал и телевизорът бръмчи за фон, какъв е смисълът да се взима скъп телевизор, като това "бръмчене" може и евтиният да го прави...
главният проблем не са телевизорите и техното качество, а че няма какво да се гледа на тях-умрели от страх журналя и водещи, безумно тъпи предавания, филми повтарящи се до припадък.. Спорта го няма,а футбол без публика е като секс без жена...
Да гледам филми от флашки ми омръзна, а и те на 80% са боклук... Както се казваше-едно време, с гъши пера-златни слова, а сега-с златни пера-гъши слова.....
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
Някой искаше снимка на бял фон под ъгъл....не мога да дам в момента, но няма проблем. При гледане на IPS под ъгъл, ъглите на дисплея ставата леко виолетови.
При покупка на OLED задължително освен сиви заливки, се пуска и една бяла за проверка на Tint(в превод - нюанс) дали част от дисплея има някакъв цветен нюанс - розовее или зеленее. Това е производствен дефект и не може да се оправи, както неравномерността с преминаване на 1-2 почистващи цикъла. При откриване на Tint, връщате телевизора обратно на търговеца.
Цитат:
-Shark-
Две години не ти омръзнаха да плюеш по OLED :) луд умора няма..и не виждаш блууминга при Сонито
Собственикът не прави правилно сравнение на модели с една и съща технология на дисплея...или поне аналогични що годе модели(XG9505 и GZ2000) на едни същи настройки и кадри. С какво и при какви настройки еснимано..
Сам признава че
- обработката на картината при Сони е по-добра (с което съм напълно съгласен и в същото време, съм против всякаква намеса в оригиналният видеоматериал)
- страхотната реализация на DV / HDR на Panasonic което е по-добро от това на Sony
HG95 е с по-висока осветеност(яркост) а мнозинството хора си падат по по-ярките образи с пренаситени цветове - личи си по избора им в магазина..то и за това, там телевизорите са настроени в съответният рекламен режим - Shop...
Панасоник и Сони използват процесори от един и същи производител MediaTek, но различни модели, тъй като Медиатек произвежда серийно модели за телевизори с архитектура предназначена за Андроид. Поради това, за Панасоник са поръчкови - с промени. Техните идват с една година закъснение. Моделът който използват тази година в Сони XH9000 ще го видим в Панасоник другата година в JZ1000 / 2000..и съответната обработка на картината.
https://www.mediatek.com/products/en...ent/digital-tv
Виж сравнение на Sony XH95 с LG GX
Цитат:
coverstar
главният проблем не са телевизорите и техното качество, а че няма какво да се гледа на тях-умрели от страх журналя и водещи, безумно тъпи предавания, филми повтарящи се до припадък.. Спорта го няма,а футбол без публика е като секс без жена...
Да гледам филми от флашки ми омръзна, а и те на 80% са боклук... Както се казваше-едно време, с гъши пера-златни слова, а сега-с златни пера-гъши слова.....
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
И аз до това убеждение съм стигнал, даже ще спирам абонаменти към HBO и подобни.... то един спорт остана да гледаме вкъщи само.
Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk
1 Прикачен файл(ове)
И какво да кажем. За да се доближи до OLED правят на скъпиите LCD /XG95/ як процесинг на сигнала, а от там идват и други проблеми.LCD е технологоя , първоначално създадена за статични изображения и за да се пригоди към динамично съдържание се почва с разните там обработки . Същото важи и за черния цвят.За подсветките не ми се и коментира, нещо което най-много ме е дразнело.Direct led-замъглени ъгли, Edge led-прозира по крайщата.Clouding основно при Samsung, DSE , IPS-лилавее, VA- слаби ъгли,Blooming и други. LCD нямат ли проблем с изгорели и заседнали пиксели? Нямат ли бандинг, гоустинг? И за това , за мен най-меродавно сравнение между LCD и OLED e в gaming режим.И там ,за да се доближиат до response и input lag на ОЛЕДА , се изключва или свежда до минимум всяка обработка и получавш картина като на някой VESTEL за 500лв.Черното просто изчезва като цвят.И като мръднеш 30 градуса от иделната позиция на гледане , се сещаш какво става.И това на цена около 2000лв. като за малко повече взимаш OLED , а на която и марка да е картината е сходна.Бая трябва да ме е надухал вятъра да дам такива пари за LCD. А който гледа 10-12ч. един канал на ден , не му трябва безпроблемен телевизор а такъв психиатър.
И пак , повтарям преди 10г. така реваха по форумите за плазмите. След това изчезнха от пазара и останаха само LCD-та, и трябваше да се примириш с това. Имам две LCD та , след плазмата и сравнение няма. Чак сега OLED-a предлага нещо по-добро.
Тва не съм го чел някъде, казвам от опит.
Цитат:
hristoslav2
Две години не ти омръзнаха да плюеш по OLED :) луд умора няма..
Нещо си се объркал, нямам нищо против ОЛЕД.