И какво? Няма го другаде на адекватни цени ли?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5256145df4.jpg
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Преглед за печат
И какво? Няма го другаде на адекватни цени ли?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5256145df4.jpg
Адекватната цена на този телевизор към днешна дата е 2000-2200 лв. Но нали сме с най-висока покупателна способност в целия ЕС, що да ни щадят. В същото време Е9, който ме заинтригува като малко по-добра алтернатива на C9, изчезна като червения пипер през 1971 г. и не се видя повече.
Местният пазар е огледален образ на държавното ни управление - и двете съществуват само на хартия.
Как реши, че това е адекватната цена? А не 1500 лева, например?
Аз ще купувам 9505 и наистина в английския Амазон е 200 лв. по-евтин от тука. Но LG-то и в Амазон (немски и английски) и в други английски сайтове е даже по-скъп от тук.
САЩ няма да ги гледаме. Там винаги и всичко е било много по-евтино.
Окей, признавам, че не погледнах цените към днешна дата по европейските магазини. Явно навсякъде са му вдигнали цената, вероятно въползвайки се от хаоса около корона вируса. Така или иначе има явна спекула точно с този модел. За други не знам и не ме интересува особено, освен близнакът му с по-хубавия саунд - Е9, който както вече казах, го скриха като допингов тест на олимпийски игри.
С9 само преди месец, плюс-минус седмица (не записвам точни дати), можеше да се намери у нас за около 2200 лв. А за почти двойната цена малко по-горе какво ще кажеш? Намираш ли я за нещо нормално?
Това обаче беше цена на Emag, които сега не го предлагат! Високата цена е на друг търговец, който вероятно и преди това е продавал на същата цена. Да се има предвид. Явно и на тази го купуват :)
Така е - и аз го гледах около 2200-2300 преди време. Иначе не знам точно каква им е логиката за двойната цена. Едва ли някой ще се излъже. Спекула явно има, но тя е от производителя директно или от официалните дистрибутори (по-малко вероятно).
Имайте предвид, че и производителите не видаги дават еднакви цени. Когато даден модел има застой в продажбите свалят цената и от там търговците въпреки по-ниската цена си запазват печалбата, като разликата се поема от производителя.
Специално LG не веднъж са имали странна политика... за различни търговци в една и съща страна са давали различни цени.
Емаг от друга страна често продават на нула там причината е коренно различна и по никакъв начин не е свързана с пазара на техника.
Какво значи "продават на нула"?
търговеца да спечели "нула" пари от тази продажба
Служителите не са едиственият разход - има много други направления.
Голям онлайн търговец като Емаг сигурно има месечни разходи като за стотици слуижтели само за поддръжка на сайт, бекофиси, бази данни и прочее.
Иначе гледах разни статии от преди 2 години, че конкретно емаг са имали около 2000 служители и 800 души ИТ екип (предполагам и съпорт влиза в него).
Технополис - 3000 (към 2018), като в тях май влизат и служителите на Практикер (защото и двете са собственост на 1 холдинг), болшинството по-ниско квалифицирани (касиери, консултанти).
Та реално разходите за служители на Емаг може и да са повече.