Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор (инфо в първите постове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
integrale
Мога да го тествам там… някакви бързи насоки ? Не съм специалист в облстта :) по скоро ще гледам нова и бтв
дадох ти линк с тестове в предният си пост
ето сравнението между двата модела, че съм объркал линка горе
https://www.lcd-compare.com/index.ph...LGOLED55C15=on
Цитат:
todorneg
И аз мислех да взема lg c1 но в технополис пуснахме филм на филипс oled 855 и на lg-то и за мен картината на филипса беше по-добра. Сега съм малко объркан. Моля някоѝ коѝто притежава от тези модели да даде отзив плюсове и минуси. Моделите на филипс не са така обсъждани и оставам с впечатление, че не са добри телевизори.
до миналата година изоставаха, но тази са наваксали. за това гледай моделите завършващи на 6
https://www.lcd-compare.com/index.ph...HI65OLED706=on
https://toengel.net/philipsblog/2021...-bis-1000-eur/
Цитат:
hristoslav2
Взех товаhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9d1cb6a21a.jpg
Страхотна картина по моите разбирания! Има ли решение за суб на Бг от нетфликс за тези ЛГта?
Нещо интересно което мога да му сложа ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Честито.Не знам дали има по-хубаво от твоя тв-р,но знам ,че няма как да го познаеш.Както виждаш и експертите които по цял ден сравняват едно до друго и с уреди казват,че разликите не се виждат.
Субтитри на бг в NETFLIX има,но на много малко филми.И няма нищо общо с LG .
Ако английския ти е труден има и много на руски.
..
Не знам какво интересно можеш да му сложиш:BigGrin.
За още толкова пари(малко повече даже) за ресивер и тонколони 7.1(5.1) и ще е по-интересно:BigGrin.
Цитат:
inches9
Честито.Не знам дали има по-хубаво от твоя тв-р,но знам ,че няма как да го познаеш.Както виждаш и експертите които по цял ден сравняват едно до друго и с уреди казват,че разликите не се виждат.
Субтитри на бг в NETFLIX има,но на много малко филми.И няма нищо общо с LG .
Ако английския ти е труден има и много на руски.
..
Не знам какво интересно можеш да му сложиш:BigGrin.
За още толкова пари(малко повече даже) за ресивер и тонколони 7.1(5.1) и ще е по-интересно:BigGrin.
Имам доста приличен ресивър сони и едни Танойчета… всичко среден клас на кабел, но си мисля за нещо по модерно с блутут
Блутуут може да е модерно, но си е далеч от прилично аудио - просто/мързеливо удобство за слушане от време на време...
Иначе - честито и приятно гледане!:Drinks:
Добре казано Светльо! Сериозен звук през bluetooth забравете.
Sent from my Note10+ using Tapatalk
Цитат:
integrale
Имам доста приличен ресивър сони и едни Танойчета… всичко среден клас на кабел, но си мисля за нещо по модерно с блутут
По-модерно не знам дали ти трябва,ама е добре да премислиш това което ти казва колегата.
Новите ресивери не им е предимството,че можеш да слушаш музика чрез блутут,а че може да го командваш чрез приложения(много удобно),а всичко си е на ресивера(USM музиката и радиостанциите).
Говорим за ресийвър и bluetooth , къде отиде на слушалки... И аз ползвам bluetooth слушалки, кво общо има тва с 5.1 звук на филм?!...
А това, че качеството в bluetooth е орязано също спрямо тея с кабел е отделна тема! Дори "hifi" ldac на Сони не може да докара CD 1400 кбита, а е макс 990 и то с условия, за да няма прекъсвания на музиката. Та в момента качеството на кабела bluetooth не може да го мине. Толкоз.
Sent from my Note10+ using Tapatalk
Когато блутутът се ползва за трансфер на дигитални файлове, които в последствие се конвертират от дак-а в аналогов формат, разликата е незначителна, особено за хора, които не ги тресе психосоматичната аудиофилия.
Все пак, когато прехвърляме нули и еденички, няма какво толкова да се обърка.
Та спокойно може да се ползва блутут за музика, вече качеството зависи от техниката.
За маниаците, ето: https://www.cambridgeaudio.com/row/e.../dacmagic-200m
Цитат:
brotzki
Пълна глупост! Блутут е смарт и е насочена за телефони, слушалки, гривни.... Звук и функции перфе. Е, все има някой да сложи 2 метра кабел в джоб или под килим;)
Какви смарт функции телевизор - слушалки и ресивър - on и off, play/stop ;)
Колега, пусни някоя снимка на В1 в светла стая . Има ли як бас? Ако - не, има евтини системки за простраствено доозвучаване.
Звука е доста пространствен и качествен. Още не съм го усилвал заради жената но… ще си сложа колонките :) кабелите не ме притесняват за центъра и основните. По скоро за съраундите бих взел блутут… но покрай жената започнах да гледам филмите тихо :)
Цитат:
integrale
… но покрай жената започнах да гледам филмите тихо :)
При това положение сте за блутут слушалки :)
Така съвсем между другото каква стойка за стена да му взема на този лукс Олед ? За да седи възможно най плътно до стената
Цитат:
integrale
Така съвсем между другото каква стойка за стена да му взема на този лукс Олед ? За да седи възможно най плътно до стената
https://zora.bg/product/118105