2 Прикачен файл(ове)
Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
kayl
Какво ще рече орязана подръжка на UHD сигнал.
Не е ли реално UHD при този модел.
UHD е,
4K UHD ултратънък телевизор, работещ под Android™ 49PUS7150/12 | Philips
http://toengel.net/philipsblog/wp-co...rview_2015.png
PHILIPS 49PUS7150 - 123 cm, fiche technique, prix et avis consommateurs
но имаше ограничения при възпроизвеждане на такъв сигнал през USB порта(с флашка) и май не поддържаше кодек VP9. Нещо уж работеха по въпроса..
Виж какво пишат в съпортфорума - напиши в търсачката модела 49PUS7150
http://www.supportforum.philips.com/...hp?51-TV-Forum
Цитат:
djzmei
Здравейте, малко със забавяне но успях да си взема LG 55EA970 изглежда много добре и съм доволен от избора.Искам да попитам има ли нужда от калибриране на картината и някакви допълнителни настройки ?
Честито и дълго време да му се радваш :Drinks: Почти няма нужда от корекции.
LG 55EA9800 Curved OLED TV Review - Reviewed.com Televisions
Ти си вторият собственик на Oled телевизор във форума. Един съвет - Пази го от дълго стоене на статичен образ. Oled страдат от Image Retention - отпечатване на образа.
С това се закача на стена
http://tab-tv.com/?p=12378
https://www.verkkokauppa.com/fi/prod...ct-description
EM 97 - обърни внимание на отпечатването на рекламната лента с прозорчетата в ляво до рамката
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18194&stc=1 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18195&stc=1
Тест OLED-телевизора LG 55EA980V: сгущалась тьма / Stereo.ru
WOLED TVs: All About That White Subpixel
Срокът служба на Oled панела е 30 000 часа - това са 10 години.
LG Display's CEO Discusses Q4 2011 Results - Earnings Call Transcript | Seeking Alpha
Някои пишат, че спадането на яркостта с времето на служба е по-бързо отколкото при плазмените телевизори.
OLED Technology and Flat Panels General - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
LG 55EA9800 55" OLED Owner's thread - Page 170 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Цитат:
Black Level Issues
I found another problem with the 55EA9800 that is at least as serious as the poor white field uniformity.
The default brightness setting of 50 crushes black quite a bit. The technically correct setting is 58 (the below-black stripes are invisible and the just-above-black stripes are visible).
Although 58 is the ideal setting, this raises the black level по существу to about 0.03 nits. Assuming 120 nits at 100% video that's only a contrast ratio of 4000:1. You can get by with a brightness setting of 56. At that level an 18 digital stripe is still clearly visible. This gives a black level reading of 0.012 or 10,000:1.
It seems that infinite contrast can be achieved only by clipping black.
Tom Huffman
ChromaPure Software/AccuPel Video Signal Generators
ISF/THX Calibrations
Springfield, MO
https://hi-tech.mail.ru/review/LG_55..._OLED-rev/#a01
Цитат:
vl7
Благодаря hristoslav2,
този последния също ми беше попаднал в полезрението. Днес един приятел съвсем ме обърка - препоръчва ми за почти същите пари по-голям TV покриващ нуждите ми - SONY KDL-40R450C. Та питанката сега е дали да заложа на LG-32lf650v заради това, че като е 3D би трябвало да е с по-добри показатели или понеже не мисля да гледам 3D филми да избера по-големия екран?
Ако ще го ползваш само за телевизия - става
R45C Full HD LED телевизор | R450C / R455C Series | Sony BG
Олед производителите активно водят разработка нов метод за създаване на RGB олед дисплеи, които ще бъдат с 43% по-евтини от WRGB панелите и в бъдеще ще изпреварят по себестойност даже LCD. Panasonic участва най-активно.
Solution Process Panel, Cheaper To Produce than LCD
Самсунг представиха свой олед
Samsung Display Shows OLED/LCD Confidence in IMID
Избора ми на телевизор се оказва доста труден.
може ли да дадете мнение за следните модели които съм набелязал.
PANASONIC TX-49CX740E Ultra HD 3D LED
PHILIPS 49PUS7150 Ultra HD 3D LED
LG 49UF8507 3D Ultra HD LED -- предлага се с magic remote
SAMSUNG UE-50JU6400 Ultra HD LED
Явно търсиш UltraHD, с IPS матрица..тогава бих добавил и този SONY-KD-49X8309C.
Най-добре, опиши какво точно търсиш и искаш да има в телевизора + максималният бюджет.
Цитат:
hristoslav2
Явно търсиш UltraHD, с IPS матрица..тогава бих добавил и този SONY-KD-49X8309C.
Най-добре, опиши какво точно търсиш и искаш да има в телевизора + максималният бюджет.
Да може би от там трябваше да тръгна.
Параметрите които търся 49-50" Ultra HD 3D Екран. Бюджет около 1800 лв. Основно ще се гледа некодирана кабелна цифрова телевизия и филми от мрежов сторидж, и youtube.
Благодаря много hristoslav2 за отговора и за съветите.
Христослав, Относно ОЛЕД Тв - казват, че трябва да се пази от вода - какво ще рече това, да не се залее с вода или даже и с влажна кърпа не можеш да го бършеш?
Доколко трябва да се пази от вода?
Понеже обмислям да купя LG EC9300.
Цитат:
kayl
Да може би от там трябваше да тръгна.
Параметрите които търся 49-50" Ultra HD 3D Екран. Бюджет около 1800 лв. Основно ще се гледа некодирана кабелна цифрова телевизия и филми от мрежов сторидж, и youtube.
Ето две предложения, които влизат в бюджета ти
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...3D-LED/p/15475
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-L...HD-LED/p/16214
LG 2015 - UHD 3D моделите започват от UF8XX и нагоре
Gamme TV LG 2015 - line-up - LCD Compare
Panasonic 2015 - UHD 3D моделите започват от CX700 нагоре
Gamme Panasonic LED 2015 - line-up - LCD Compare
Не предлагам Семсун, понеже UHD 3D моделите започват от JU7000 нагоре
Gamme Samsung LED 2015 - line-up - LCD Compare
не предлагам и Сони, понеже UHD 3D моделите започват от X8505C и нагоре
Gamme Sony LED 2015 - line-up - LCD Compare
Цитат:
bossorange
Христослав, Относно ОЛЕД Тв - казват, че трябва да се пази от вода - какво ще рече това, да не се залее с вода или даже и с влажна кърпа не можеш да го бършеш?
Доколко трябва да се пази от вода?
Понеже обмислям да купя LG EC9300.
Не трябва да се полива и мокри, понеже водата е най големият враг на органичните светодиоди. В случай че панела има нарушена херметичност....
Best TVs of 2015 - Reviewed.com Televisions
Цитат:
kayl
Избора ми на телевизор се оказва доста труден.
може ли да дадете мнение за следните модели които съм набелязал.
PANASONIC TX-49CX740E Ultra HD 3D LED
PHILIPS 49PUS7150 Ultra HD 3D LED
LG 49UF8507 3D Ultra HD LED -- предлага се с magic remote
SAMSUNG UE-50JU6400 Ultra HD LED
Аз за сега съм доволен от Самсунга.Няма 3Д като опция.Некодираната ТВ ще ти е зор ако го избереш(вижда се като на снежинки един вид-дразнещо за мен).Доста кофти картина...Иска си цифрова поне според мен(HD каналите са рай за окото :) ).За сега гледам филми от флаш и хард,никъв проблем с възпроизвеждането и качеството(поне за моето око-аматьорско).Гледах и доста клипове от Youtube също нямах проблем и лаг,макар и рутера да е на долния етаж.Поздрави и успех в избора :)
Re: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Значи без да е нарушена херметичност, няма опасност? На самия екран повърхноста не е уязвима, може да се бърше с мокра кърпа? Благодаря ти, Христислав
Цитат:
Ilqnski
Аз за сега съм доволен от Самсунга.Няма 3Д като опция.Некодираната ТВ ще ти е зор ако го избереш(вижда се като на снежинки един вид-дразнещо за мен).Доста кофти картина...Иска си цифрова поне според мен(HD каналите са рай за окото :) ).За сега гледам филми от флаш и хард,никъв проблем с възпроизвеждането и качеството(поне за моето око-аматьорско).Гледах и доста клипове от Youtube също нямах проблем и лаг,макар и рутера да е на долния етаж.Поздрави и успех в избора :)
Привет, благодаря за инфото.
Кабелната ми е цифрова но няма кодиране/защита. В затворен комплек съм и не я защитават с карта.
За сега клоня към LG 49UF8507 или PANASONIC TX-49CX740E според мнението на hristoslav2.
Остава ми едни важен въпрос от функционално естество.
Имам филми на NAS(мрежов диск), които share-ва папки, като обикновен windows share. Въпроса ми е дали телевизирите в частност горните два, могат да browse-ват този вид share и да възпроизвеждат видео файловете там.
Цитат:
bossorange
Значи без да е нарушена херметичност, няма опасност? На самия екран повърхноста не е уязвима, може да се бърше с мокра кърпа? Благодаря ти, Христислав
В никакъв случай мокра! Има опасност за потече вода надолу и да достигне дешифраторите в долната част на панела.
Можеш но с леко влажна кърпа.
Цитат:
kayl
Имам филми на NAS(мрежов диск), които share-ва папки, като обикновен windows share. Въпроса ми е дали телевизирите в частност горните два, могат да browse-ват този вид share и да възпроизвеждат видео файловете там.
Има DLNA програми за тази цел
DLNA - медийни сървъри
Digitimes: LG to soon decide on expanding its Gen-8 OLED fab in a $3.5 billion investment | OLED-Info
Kayl послушай съвета на колегата hristoslav2.Той и още други колеги ме насочиха към хубави модели ТВ-та,и даже бях на крачка от покупката на Panasonic-a(много ми хареса картината спрямо останалите),но ме спря единствено това че тазгодишните не четат тези ДТС кодеци.Ако не беше това да го бях взел на секундата...може би след някоя и друга година пак ще пробвам с тази марка,и дано имам повече късмет тогава.
Успех с избора !
Цитат:
Ilqnski
Kayl послушай съвета на колегата hristoslav2.Той и още други колеги ме насочиха към хубави модели ТВ-та,и даже бях на крачка от покупката на Panasonic-a(много ми хареса картината спрямо останалите),но ме спря единствено това че тазгодишните не четат тези ДТС кодеци.Ако не беше това да го бях взел на секундата...може би след някоя и друга година пак ще пробвам с тази марка,и дано имам повече късмет тогава.
Успех с избора !
Изчетох manual-те на двата модела PANASONIC TX-49CX740E и LG 49UF8507, и почвам на клоня към Panasonic(отделнио са го пуснали в Технополис на промоция), но това което казваш за DTS, не е добре. Повечето ми филми са с такава кодировка на звука. За LG-to дават че подържа DTS.
Накарая ще преценя само по самата картина на телевизора и ще продължа да си ползвам отделния плеър.
Здравейте,
и аз като колегата kayl съм пред същата дилема... Моделите на които съм се спрял към момента са същите които сте изброили + Samsung UE48JU6400 и едно Sony с Андроид 50". Не съм хич в час с тоя тип техника и за сега изброените модели съм ги гледал само в нета за да се ориентирам горе-долу... Днес и утре ще отскоча до магазините да ги гледам и на живо. Ако окажете и вие малко помощ няма да е лошо... :) Мисля другата седмица да закупя някой от изброените модели, като определящо ще е съотношението цена-качество в диапазона 1400-1800 лв. Ще се чакат намаленията другия петък и да видим кой модел колко ще го намалят. Към момента клоня най-много към Панасоника и заради 5 годишната гаранция. Тея кодеци които коментирате, че ги няма, не ми е много ясно на кое биха се отразили негативно... Друго което ме притеснява е, дали гледам правилните размери... разстоянието ми е 2.5 - 3 метра ?! Преди време в един приятел гледах от същото разстояние едно 50'' Сони FullHD и не ми хареса. Прекалено близо ми идваше и картината ми се струваше размазана. При UHD си нямам на идея как ще е?!? Моля за малко помощ и от ваша страна....
boris007 за разликите между UHD/FullHD да ти кажа като ги гледах на място един до друг ми се стори че UHD вади по светла картина от другия.Вероятно заради голямата резолюция... знам ли.Колегите ще ти обяснят нагледно.
За големината на ТВ.. аз съм с 55'' JU6400 и го гледам от 3.5-4м и ми е супер(даже на моменти се чудя какво ли щеше да е с 60'' :) )Според мен мисля че ще ти е добре този размер ТВ спрямо разстоянието(48-50).
За кодеците..няколко страници назад ми обясниха че се съдържат в почти всички филми с качество над 480p,и ако речеш да гледаш филм с такова,няма да има звук.Това е поне което разбрах ако се подкара под флаш или хард.Не разбрах дали ще мине номера ако се пусне през DLNA,но ще не съм наясно с тая екстра.
п.с. напиши за какво ще ползваш ТВ-то за да може колегите да знаят какво точно да ти препоръчат.Поздрави и успех в избора :)