Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
kirilmanika
Здравейте,
Изборът на ТВ отново се оказва сериозно предизвикателство.
Искам да помоля за съвет, бюджетът е 1100-1200 лева, предпочитан размер 46-50 инча. Не държа на никакви екстри, не искам 3D. Единствено качество на картината търся. Ще се използва за филми на 95% от външен media player.
Из брошурите ми попадна
PHILIPS 49PUH4900, но доста от мненията тук са, че за момента 4K не си заслужава. До колкото разбрах е 50hz, но за този бюджет може би няка как да очаквам повече.
Другия модел, на който съм се спрял е
LG LED 49LF632V и тук цената е същата с тази на PHILIPS 49PUH4900 - 1100лева. Предимствата (тук може да съм в голяма заблуда, моля, поправете ме, ако греша) са наличието на смарт функции, заради които има по-сериозен процесор, което спомага за опресняването на картината.
Приемам всякакви предложения и препоръки.
P.S. Интересно е и предложението за
PHILIPS 55PUT4900 на цена 1200 лева, имайки предвид, че разстояние е 3 метра няма ли да бъдат малко в повече 55".
Предварително благодаря.
За перфектна катина -
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...0C-LED/p/16060
Здравейте, един приятел си продава телевизора http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...3D-LED/p/14970 , като му търси около 700 лева. Телевизора е в гаранция, закупен е месец април, тази година. Бихте ли споделили мнението си заслужава ли си да го взема, щото за 50- тка ми се вижда доста добро предложение. От друга страна нямам никакви впечатления от тази марка, така че приемам всякакви отзиви и коментари .
Ако наистина ти е приятел:).....и телевизора няма някакви скрити дефекти.....няма какво да чакаш...:)...
или....аз ще го взема за офиса да гледаме мачовете:)....иначе модела е от миналата година....
А били споделил как е телевизора относно качество на образа , не ме интересуват никакви други характеристики, като смарт, 3Д и всякакви такива екстри. Имам си достатъчно добър смарт тв бокс с андроид , така че за мен от значение е качеството на картината
Телевизора има супер качествена картина,естествено при добър входящ сигнал...аз имам такъв ,но с по малък екран и съм много доволен.
Виж му дистанционното....дали ще ти хареса,че е леко тъпо направено....но пълно щастие няма
Цитат:
tianos
Здравейте, един приятел си продава телевизора
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...3D-LED/p/14970 , като му търси около 700 лева. Телевизора е в гаранция, закупен е месец април, тази година. Бихте ли споделили мнението си заслужава ли си да го взема, щото за 50- тка ми се вижда доста добро предложение. От друга страна нямам никакви впечатления от тази марка, така че приемам всякакви отзиви и коментари .
Това е миналогодишен модел 2013/2014 - турски Vestel, ребрандиран като Sharp. Има някои софтуерни проблеми..За подробности попитай в темата за Шарп.
Цитат:
kirilmanika
Здравейте,
Изборът на ТВ отново се оказва сериозно предизвикателство.
Искам да помоля за съвет, бюджетът е 1100-1200 лева, предпочитан размер 46-50 инча. Не държа на никакви екстри, не искам 3D. Единствено качество на картината търся. Ще се използва за филми на 95% от външен media player.
Из брошурите ми попадна
PHILIPS 49PUH4900, но доста от мненията тук са, че за момента 4K не си заслужава. До колкото разбрах е 50hz, но за този бюджет може би няка как да очаквам повече.
Другия модел, на който съм се спрял е
LG LED 49LF632V и тук цената е същата с тази на PHILIPS 49PUH4900 - 1100лева. Предимствата (тук може да съм в голяма заблуда, моля, поправете ме, ако греша) са наличието на смарт функции, заради които има по-сериозен процесор, което спомага за опресняването на картината.
Приемам всякакви предложения и препоръки.
P.S. Интересно е и предложението за
PHILIPS 55PUT4900 на цена 1200 лева, имайки предвид, че разстояние е 3 метра няма ли да бъдат малко в повече 55".
Предварително благодаря.
Цитат:
iveto
Цитат:
ruuni9
Благодаря за отговорите.
Ако изборът се сведе до следните модели, как бихте ги класирали и всъщност кои от моделите са с реални 100hz.
Както казах ще се използва с външен media player предимно за филми и рядко за спорт.
LG LED 49LF632V - 1100 лева
Sharp, 49" (125 cм), LC-49SFE7451E - 1000 лева
SONY KDL-48R550C - 1129 лева
PANASONIC TX-50CS630E - 1300 лева
Sony Bravia KDL-48W705C 1215 лева
LG 50LF561V 1100 лева
Здравейте, ще си купувам телевизор с диагонал 40" това на което най-много държа е картината и да е андроид на който може да си смъкна Twitch tv, sopcast и с две думи да е отключен андроид. Нямам никакви наблюдения над пазара, затова всякакви мнения ще са ми от полза
Цитат:
Petur Kirvikov
Здравейте, ще си купувам телевизор с диагонал 40" това на което най-много държа е картината и да е андроид на който може да си смъкна Twitch tv, sopcast и с две думи да е отключен андроид. Нямам никакви наблюдения над пазара, затова всякакви мнения ще са ми от полза
Сони нямат 40" модел с андроид....имат от 43" и нагоре,така че, остава Филипс 6-та серия ...ако държиш да точно 40"
Цитат:
kirilmanika
Имам съмнения за вторият...но не съм уверен. От другите в списъка, нито един не е 100Hz.
https://forum.setcombg.com/sharp-%D1...tml#post711233
Панасоника е 100Hz и доста хора го препоръчват. Мисля че от изброените единствено той си заслужава.
Значи не съм разбрал правилно. Добре че не се спрях на този модел, защото мислех че е 100Hz.
Цитат:
hristoslav2
CS630 е 50Hz + BFI
Според прочетеното тук (400 Hz BMR при Full HD TV, би трябвало да означава 100 Hz панел), в други форуми и личните ми впечатления, мисля че е 100 Hz. Може би неволна грешка? :Drinks:
Здравейте,
Искам 55-ца , с пасивно 3д до 2000 лв. Какво бихте ми препоръчали?