Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
Привет! Моля за съвет за избор на телевизор. Бюджет 1300лв. Размер 50-55". За предпочитане андроид. За телевизия, филми, youtube.
Най -важна е картината.
Не съм се спрял на нищо. Заглеждал съм TCL 50C735/635/, SONY KD-50X82KAEP, Philips PUS8807
Благодаря предваритело и весели празници!
От тези само philips е 100Hz, в случай, че това е от значение.
Ако искаш Sony от X85 серия са 100Hz.
Здравейте,пак съм аз,Мира.Първо искам да благодаря на всички ,които отговаряха на моите въпроси.
Значи последно съм се спряла на сонито ,което бях пуснала като линк 1.Записах си като вариант,предложението на Gena_bs,също за сони,макар и с онова гадното нещо,което не ми харесва.Реших да погледна и този вариант,може би защото гена май ми е градски,ако това бс означава бургас де.Също и заради моделния номер,не че разбирам много,може да ми се смеете пак,няма проблем,но според мен 92 е по ново от 90.Както и да е,ще погледна и двата и на място ще преценя.Също мисля да погледна на живо и другите предложения на моя познат,а може би и различни други тв.Но съм се спряла на тия модели.
Още веднъж благодаря на всички.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
aladinbg
LG 43UP75003LF - модел 2021
LG 43UQ70003LB - модел 2022
Samsung 43AU7092 - модел 2021
Sharp LC-43BJ5EB - модел 2019/2020
това са базови бюджетни модели, които не препоръчвам за светло помещение.
Кои модели (може и други марки) би препоръчал за светла стая ?
https://forum.setcombg.com/image/png...AAAElFTkSuQmCC
Ако телевизора е разположен така, с горните базови модели ще има ли проблеми ?
- - - - - - - - - -
Цитат:
aladinbg
Кои модели (може и други марки) би препоръчал за светла стая ?
Ако телевизора е разположен така, с горните базови модели ще има ли проблеми ?
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=40030&stc=1
Разположение на телевизора.
Скоро търсих съвет за нов телевизор в бъдещият си дом и в крайна сметка се спрях на 55 инчов OLED. Не бързам с покупката(те и строителите не бързат), може би ще изчакам да видя какво ново ще излезе през 2023г. По предложение на hristoslav2, и след четене на доста ревюта, изборът се ограничи между LG C2(G2) и PANASONIC TX-55LZ1500E. Впечатлен съм от панасоника, но защо в България никъде не се продава, освен в 1-2 магазина на Технополис, предполагам мостри на доста заработени часове? Да не говоря за възможността да го видя на живо, в Бургас. Някой има ли пряко впечатление от модела (LZ2000 е същият, но с допълнителна звукова система)?
Цитат:
nemirna
но според мен 92 е по ново от 90.
По-ново не, но по-висок клас да.
Все още продължавам да твърдя, че никой не ви е обидил, за разлика от вас - нас. ;)
Подигравки няма как да не очаквате при положение, че държите да ви се предложи добър модел телевизор и след като това се случва, в последствие се оказва, че вие си ги избирате по стойките им...
Моля без лични обиди във форума.
mod. edit
а другите?или само аз
Мисля,че за всички ще е по-добре да се доверите на приятеля ви- консултант и да купите каквото той ви каже.
nemirna
Мира, в първите постове на темите за отделните марки, съм обяснил как се разчита моделният код. При някои марки, годината на модела се обозначава от буква, а при други се обозначава от цифра.
Телевизор се избира по качество на картина, безпроблемна работа и софтуерна поддръжка. Някои наблягат на операционната система...диагонала се определя от дистанциата на гледане.
Напиши от каква дстания гледаш и с какъв бюджет разполагаш, за да ти предложим оптимални модели за твоите изисквания.
nemirna, тук може да получите съвет относно техническата/инженерна част на дадена техника.
Няма как няколко стотин (а и повече) участника във форума да на едно мнение (без значение ваше, мое или на Иван/ка) кое как изглежда.
Прост пример - аз харесвам хладилника да е инокс, вие черен, а Иван/ка бял.
Те така, с добри чувства, и успех в избора!
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
hristoslav2
09/2022, Полша
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=40032&stc=1
nemirna
След вчерашният пост, админа ми е свалил наказанието. Мога да получавам съобщения, но май не мога да пиша и отговарям. Писах ти на лични - но не ми го отчита в изпратени съобщения.
Цитат:
aladinbg
Зависи накъде сочи прозореца - ако е на юг или изток, определено телевизора ще ти изглежда леко тъмен.
север, запад - няма проблем.
Цитат:
hristoslav2
Зависи накъде сочи прозореца - ако е на юг или изток, определено телевизора ще ти изглежда леко тъмен.
север, запад - няма проблем.
явно не си живял в западна стая, в която слънцето влиза през прозореца :cool:
доколкото съм забелязал почти не се срещат стаи, ориентирани към идеалните посоки на компаса - винаги има някакво отместване, което обикновено е полезно за живущите
Цитат:
cocomaz
Привет! Моля за съвет за избор на телевизор. Бюджет 1300лв. Размер 50-55". За предпочитане андроид. За телевизия, филми, youtube.
Най -важна е картината.
Не съм се спрял на нищо. Заглеждал съм TCL 50C735/635/, SONY KD-50X82KAEP, Philips PUS8807
Благодаря предваритело и весели празници!
Някой със съвет! Спрях се на 55" размер. Повечето с този разер са с IPS матрица /ако има значение/
Предложете нещо, моля.
Цитат:
cocomaz
Някой със съвет! Спрях се на 55" размер. Повечето с този разер са с IPS матрица /ако има значение/
Предложете нещо, моля.
Който и да е LED LG 7/8 серия, ако не държите да е OLED.