Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
eclips
За 20лв няма да го тънчиме, те до към 350лв е ок. То реално диагонала не ме бърка дали е 19" или 32", важното е да подкарам приложението на Булсата. На този телевизор ще се гледа по 1 макс 2 часа на ден.
Еми.. важно да ти е андроид.. другото не е от значение ! Маркови телевизори като Сони и Филипс за тези пари няма да намериш, така че... гледай да е с андроид, за да може да инсталираш приложението.
Ако толкова държиш на 24" , ето един, дали е хубав или не нямам и идея : Телевизор KIVI 24H750NB, 24", HD, Google Android TV, Черен - eMAG.bg ,
Телевизор Toshiba 24WA2B63DG ANDROID SMART (zora.bg)
Колегата горе е дал 32" така че и той става.
Цитат:
Gena_bs
Да, тук вече имаме FULL HD, така че може би е най подходящ.
На 24" дали е FHD или HD няма никакво значение
Благодаря на всички за препоръките!
Спрях се на 32" Тошиба но с FullHD.
https://zora.bg/product/32la3b63dg-android-smart
Главно заради стойката. Другите модели са с крачета и излиза извън масичката.
Малко встрани от конкретен избор, но днес бях в една от големите вериги.
Голяма част от телевизорите бяха с невероятна картина, погледнах няколко OLED-а на LG и Sony. Супер бяха. Но помолих един служител да ми понеже как би изглеждала телевизионна картина. Ами отчаях се. Хем HD канали, хем им виждах пикселите.
Досега съм ползвал 48", но в по-голямо помещение.
Сега вероятно ще взема 55", но картината е с ужасно качество. Привключиха на Eurosport 4k и що-годе ставаше, но предвид това, че оператори предлагат 3-4-5 канала с такова качество, не знам какво да правя.
varum
Пикселите няма как да ги видиш, освен ако не забиеш нос в дисплея...По-скоро е имало проблем със сигнала или настройките - шум в картината или увеличена острота. Колкото и добри да са алгоритмите за мащабиране/ъпскейл, при преобразуването на SD или HD в UHD, контурите леко се размиват. Често към писал тук, че OLED е за качествен сигнал(UHD blu-ray) и не е подходящ за гледане на телевизия. Не че не става за телевизия, просто не се използват пълните му възможности. Пиши на кой модел си се спрял.
Честно казано съм изненадан колко приемливо изглеждат т.н. HD канали на местна цифрова кабелна тв по коаксиален кабел на наскоро купения Сони Олед 55А83К. Но наистина гледам малко ТВ (спорт) и повече стрийминг услуги и 4к торенти.
Кабелната телевизия винаги ще има по добър сигнал. Имам булсатком, сателитна телевизия, там за HD сигнал с високо качество забрави. Дори през b-box .. е OK, но някиои HD канали, битрейда и фреймрейда може да се постави под въпрос, за останалите доставчици не знам но, пак при мен кабелната телевизия, при HD каналите има най висок битрейд.
Това да избираш между LG C2 и Philips PUS8807 или Hisense U8GQ e все едно да избираш между Мерцедес S-класа и ГОЛФ 3-ка :D Филипса ако изкючим амбилайта, друго няма с какво да се мери спрямо останалите два.
U8GQ колкото и да я ярък, два пъти по ярък от C2, дори не е близо до качеството и контраста на OLED-a , за това е важно с какъв бюджет разполагаш защото е нелепо да ставняваме телевизори които имат 1000-1300 лв разлика.
Цитат:
varum
Нямам точно фиксиран бюджет. Въпросът е дали си заслужава да се вземе LG C2 за 1000 лева отгоре, при все че през 90% от времето телевизорът ще се използва за кабелна телевизия, а явно качеството ще е компромисно.
Значи е по-добре, ако е Bulsat да не е през b-box, а директно кабела да си е към телевизора? Тогава връщането на каналите, ако има нужда от такова, ще е през b-box app-a?
Да, има значение - OLED-а си е Oled!
Цитат:
nemirna
Защо не обясниш, защо има значение в посочения случай? Само объркваш допълнително човека. Като си казал А ,кажи и Б. Или ти само това знаеш...ОЛЕД, та ОЛЕД, без значение на другите фактори.
Доминатора си е прав ! ОЛЕД-а си е ОЛЕД.. но и ти си прав че реално няма лесен отговор !
Има много фактoри които ни карат или пречат да препоръчаме OLED пред останалите телевизори, или по скоро да изразим мнение с което колегата който се интересува, може да се съобрази или не, защото мнението на всеки един от нас, колкото и да е обосновано на цифри, статистики и параметри, голяма част ще е изградено на лични предпочитания, впечатления и пристрастия.
МНОГО се изговори за ОЛЕД-а срещу LCD-та в тази тема, и като цяло аз вече лично почвам да се повтарям и все по рядко се намесвам в подобни дискусии. Но в случая... е малко абсурдно да сравняваме OLED от 2022-ра, висок клас с обикновени LCD телевизори от среден клас (Philips PUS 8XXX), като Hisense е дори от 2020-21-ва, макар че е с висока производителност най вече от към яркост и приличен конраст от 5000:1 при VA панелите, а и не знам за кой Филипс от 8-ма серия колегата е гледал, защото и той може да се окаже стар модел.
Ами колегата е написал това- през 90% от времето телевизорът ще се използва за кабелна телевизия, а явно качеството ще е компромисно. За какви ОЛЕД висок клас говорим,за какви контрасти...Естественно ,че си прав в по-голямата част,но мисля че в случая е безмисленно.Или колегата да даде повече подробности, при които вече да се прецени.
Цитат:
nemirna
Ами колегата е написал това- през 90% от времето телевизорът ще се използва за кабелна телевизия, а явно качеството ще е компромисно. За какви ОЛЕД висок клас говорим,за какви контрасти...Естественно ,че си прав в по-голямата част,но мисля че в случая е безмисленно.Или колегата да даде повече подробности, при които вече да се прецени.
Да, но пък от друга страна LG C2 процесора за обратобка на картината е много добър, може би един от най добрите за 2022-ра, така че ще се справя добре с обработка на съдържанието с ниска резолюция и качество, за разлика от Hisense и Philips , например.
На картко, ако иска да спести пари и ако ще ползва ТВ-то в силно осветена стая, ако ще го гледа централно, Hisense е избора, при всичко останали е LG C2.