Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
Точно пък английския щепсел ли е напредък, според теб?
Нещо да кажеш за отделните кранове за топла и студена вода "imperial standard"?
Аман от чуждопоклонници!
Твоят ТВ не е произведен у нас, а в т.нар. Европа, утвърден, практически в целия свят.
Не съм чул LG да окомплектоват щепселите си специално за БГ. Само, за да дразнят потребителите.
Има всякакви щепсели и у нас.
Купуваш си един "качествен" UK кабел, режеш му "супер" щепсела и слагаш стандартен ШУКО ъглов.
Втори вариант - сменяш контакта с английски. Стига да намериш такъв, разбира се!
Трети - удължител английски към ШУКО.
Следващият път просто си купуваш стойка, която има достатъчно място до стената.
А най-добре, не слагаш захранващите контакти зад мебели!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
Точно пък английския щепсел ли е напредък, според теб?
Нещо да кажеш за отделните кранове за топла и студена вода "imperial standard"?
Аман от чуждопоклонници!
Твоят ТВ не е произведен у нас, а в т.нар. Европа, утвърден, практически в целия свят.
Не съм чул LG да окомплектоват щепселите си специално за БГ. Само, за да дразнят потребителите.
Има всякакви щепсели и у нас.
Купуваш си един "качествен" UK кабел, режеш му "супер" щепсела и слагаш стандартен ШУКО ъглов.
Втори вариант - сменяш контакта с английски. Стига да намериш такъв, разбира се!
Трети - удължител английски към ШУКО.
Следващият път просто си купуваш стойка, която има достатъчно място до стената.
А най-добре, не слагаш захранващите контакти зад мебели!
Ами не знам дали ме разбрахте точно. Кабел като кабел, ама направен смислено, ъглов, с предпазител. Това написах, вие разбрахте, че съм харесал самият кабел. Странно, че и чуждопоклонник :). Еми старото ми LG не беше с такъв щепсел, нито ъглов, нито с предпазител вътре в самият щепсел. От Англия, Lg-то дойде точно с такъв захранващ кабел.
Рязането е най-лесният вариант, малко ми е странно обаче , да си купя телевизор и първото нещо да му отрежа кабела.
Относно стойката, Има място, ама защо да не е по-плътно? Идеята на стойката за стена е да се скрият кабелите. Затова съм сложил контакт, тръба съм пуснал в стената през която да минават hdmi, оптичният кабел и т.н. Няма мебели. Ако решите мога да ви снимам как стърчи в момента щепсела и разликата с ъгловият кабел. Нещо като разликата между техните кранове и нашите.
И въпроса ми е по-скоро дали може да се купи оригинален кабел в 90 градусов щепсел, или в краен случай ще мисля вариант за удължител или рязане, или и аз не знам какво.
Относно стойката, вчера ми излезе клип май на LG G4, инсталира го плътно до стената. Имам картина на стената която изглежда точно толкова дебела на стената като телевизора. Просто идеално.
Извинявам се ако въпросът ми не е за тук, но да попитам има ли във форума раздел купувам-продавам между съфорумци. А ако няма може ли да публикувам отделна такава с цел ако някой се интересува от тв, което мисля да продавам :)
Форума по принцип си има раздел "Продава". Не издържа а? Засърбяха те ръцете за нов тв :BigGrin На какво се спря?
Цитат:
CubanLinx
Форума по принцип си има раздел "Продава". Не издържа а? Засърбяха те ръцете за нов тв :BigGrin На какво се спря?
:BigGrin:BigGrin:BigGrin
Колебая се между:
LG 83'' C3-ка, която ми идва на цена от 4000лв.
Samsung 83'' S90D пак на 4000лв.
или с малко зор за Sony 83'' A80L с различни промоции и отстъпки между 5400 и 5900 (може бе няма да е заради цената)
Ако забелязвате са все стари модели - те на всички марки ревютата на новите модел са доста по-надолу като оценки (в rtings гледам основно) а като цени са х2
Иначе досега да съм взел но жената ми сложи ултиматум - да си сменя сегашния Samsung 85QN85B, който взех за 5000 преди година и малко САМО и подчертавам :punk::punk::punk: САМО ако го продам. Та затова търся последователи за моето начинание :lol::lol::lol:
RTINGS много промени правят в последно време. Не знам дали техните оценки са най-меродавни. Допускам, че може би е така. Samsung-a при румънците в момента идва на 3,9 с ваучера за 15%. Но мисля, че не е QD-OLED. Много са объркани нещата с техните панели. C3 май е по-добрата опция, освен ако не държиш на марка. За Sony ми се виждат много парите и не мисля, че цената е оправдана. Ти в момента можеш да земеш G4 с 1К надолу. А G4 със сигурност е по-добрия телевизор. Успех с продажбата на стария и да се похвалиш като има развитие :rockon:
Цитат:
CubanLinx
RTINGS много промени правят в последно време. Не знам дали техните оценки са най-меродавни. Допускам, че може би е така. Samsung-a при румънците в момента идва на 3,9 с ваучера за 15%. Но мисля, че не е QD-OLED. Много са объркани нещата с техните панели. C3 май е по-добрата опция, освен ако не държиш на марка. За Sony ми се виждат много парите и не мисля, че цената е оправдана. Ти в момента можеш да земеш G4 с 1К надолу. А G4 със сигурност е по-добрия телевизор. Успех с продажбата на стария и да се похвалиш като има развитие :rockon:
Благодаря!
Може би ще е С3-ката наистина, защото и като цена е добре и като ревюта също. За Sony-то наистина са много парите и ако успея да "скрия" някой лев от цената е по-добре G4-ка:BigGrin
Пускам тема в "Продавам" да я съживим малко:)
Аз всъщност се отнесох и забравих, че говорим за 83". За G4 имах предвид 77". Там при 83" вече отиваш на много пари и май няма смисъл. Явно С3 ти е играта. Sony-то ще е добре при всички положения, но не знам дали си заслужава спрямо цената на С3.
Тази година много трябва да се внимава с TCL телевизорите. Сменили а имената на цялата си гама , цените надути но спецификациите са занижени на повечето модели. Например TCL 55Q6C не виждам причина да е 1700 лв за 55 инча... освен че е 144zh.. ок, но 180 зони и е около 1000 нита? ДориC805 е по добър, да не говорим че за тази цена човек може да намери OLED вече.
Да, това е идея. Ще поръчам от Англия. Телевизора е TCL де. Контактите ми вкъщи са някакви мулти ЕУ нещо си. Може да включиш, американски, английски стандарт. Не са нужни преходници. Както казах, не ми се иска да режа кабела.
55c6k отдавна падна на 1000лв
може ли снимка на контакта?