Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
9505 си е чудесен телевизор. Оправете му настройките и си го ползвайте с кеф. Не би ми минало през ума да го заменя с измислените китайски боклуци. Ако очаквате WOW ефект, едиснтвения начин е да увеличите размера. Щом не ви е належаща смяната, по-добре си карайте с 9505 докато работи, а след него живот и здраве го мислете. До тогава може и наистина да има някаква по-съществена разлика в технологиите при новите модели, която да си заслужава замяна/ъпгрейд.
Яркостта е настроена фиксирано на някакъв нисък процент, а локал диминга е на максимум. Настройките са според някакви препоръки, които съм правил още щом купих телевизора, но когато се пусне съдържание 4к или Нетфликс и се активира долби вижън свети всичко около субтитрите или нещо светло на тъмен фон. Налага се всеки път ръчно да намалям яркостта на 15 за да е добре, защото Долбито надува всичко на максимум. Телевизора е хубав, но блуминг ефекта се забелязва, особено като се гледа на тъмно, иначе нямаше да искам да го сменям. :confused:
Варианта явно ще е да го сменя с 75/77 олед, но пак отиваме на Сони висок клас, защото андроида ми е приоритет и не ми се занимава с андроид боксове.
Днес ми се появи някаква черта на един стар телевизор, така че непланирано ще трябва да купя нов…
Премерих, следва да мога да събера 65-инчов. Досега там имаше 42 инча, така че се чудя 65 или 55, и двете са много над сегашното, 65 ще има някои неудобства със събирането.
Гледам филмчета, рядко мачове.
Не съм претенциозен - в съседната стая имам lg c2 oled, в тая изпушилия 42-инчов Филипс на 10+ години. Лг то е по-хубаво, но и Филипса върши работа…
Та моля, дайте няколко предложения за прилични модели? Като цена - ще ми се в диапазона 1500-2000лв, няма смисъл да се изхвърлям, надали ще го оценя.
ПП - за спалня е, разстояние от което се гледа 3-3.5м.
Аз си поръчах този и е в бюджета ти:
https://www.emag.bg/televizor-lg-ole...m_content=link
55 инча ми е ОК за спалня. В дневната има 65 инча, който вече ми малее защото го гледам от 5-6 метра и по рядко от дивана (3 метра), но май също няма да мога да ъпгрейдна, защото имам ограничение в мястото и не съм сигурен че ще се събере по голям. Бих се радвал на 75 ако влезе, ако не - здраве да е.
Цитат:
Първоначално публикувано от
С.Мезинов
Яркостта е настроена фиксирано на някакъв нисък процент, а локал диминга е на максимум. Настройките са според някакви препоръки, които съм правил още щом купих телевизора, но когато се пусне съдържание 4к или Нетфликс и се активира долби вижън свети всичко около субтитрите или нещо светло на тъмен фон. Налага се всеки път ръчно да намалям яркостта на 15 за да е добре, защото Долбито надува всичко на максимум. Телевизора е хубав, но блуминг ефекта се забелязва, особено като се гледа на тъмно, иначе нямаше да искам да го сменям. :confused:
Варианта явно ще е да го сменя с 75/77 олед, но пак отиваме на Сони висок клас, защото андроида ми е приоритет и не ми се занимава с андроид боксове.
Щом ще е висок клас Sony, единствения вариант е 77" Bravia 8 II или 77" A95L (предишния модел) ако има останали бройки някъде. Но цената ще е солена, дори и след намаление. Интересно ми е при вас какви оферти ще пуснат сега покрай намаленията. Би трябвало да са по-добри, отколкото тези у нас.
Цитат:
kod
Днес ми се появи някаква черта на един стар телевизор, така че непланирано ще трябва да купя нов…
Премерих, следва да мога да събера 65-инчов. Досега там имаше 42 инча, така че се чудя 65 или 55, и двете са много над сегашното, 65 ще има някои неудобства със събирането.
Не съм претенциозен - в съседната стая имам lg c2 oled, в тая изпушилия 42-инчов Филипс на 10+ години. Лг то е по-хубаво, но и Филипса върши работа…
Та моля, дайте няколко предложения за прилични модели? Като цена - ще ми се в диапазона 1500-2000лв, няма смисъл да се изхвърлям, надали ще го оценя.
В момента има Samsung 55S85F и по точно с последните букви FAU, което е панел QD-OLED в Зора, така е и обявено на сайта им че последните му букви са FAU дали е така на живо не знам, не съм ходил в магазина. Цената е 1999лв. Мисля че е добър избор.По тестовете много го хвалят но нека много по запознатите колеги да изкажат мнение. Само крачетата му не ми харесват но имат две положения за монтаж тесен и широк.
Цитат:
kod
LG OLED55C5 (65C5) , LG OLED55G5 ще ти се види скъп
а ако се напънеш -> Samsung QE-65S90F (не поддържа Dolby Vision и при такъв филм възпроизвежда основният слой HDR10)
И така, как можете да разберете какъв тип OLED панел има един телевизор Samsung?
Както миналата година, ключът е в буквите в пълното име на модела:
- FAE = WOLED (напр. QE77S90FAEXXH);
- FAT или FAU = QD-OLED (напр. QE77S95FATXXH, QE55S85FAUXXH).
Нека ви напомня, че в моделите от 2024 г. това бяха съответно DAE и DAT.
Благодаря.
Виждам, че само OLED препоръчвате.
Ако трябва да избирам между Samsung 55S85F и LG C5 - кое смятате е по-добре да взема?
Някаква препоръка за по-евтин -TCL 55C71K как е?
Във форумите, ако не си вземеш OLED, не си батка :BigGrin. Обикнвоено пишат ентусиасти, които са склонни да се бръкнат за най-доброто на съответната цена, но за масовият потребител по-важен е параметърът качество на картината/цена. В общи линии, всичко опира до това какъв ще е бюджета, пък и има случаи потребителят просто да не иска OLED... TCL C7K е нелош вариант, когато бюджетът е по-скромен (в доста видеоревюта го слагат до LG C5... ясно че, че LG-то е напред с материала, но на каква цена, спрямо китаецът) . Иначе аз ако щях да вземам OLED бих гледал LG-тата (C5 или G5).
Не става въпрос дали си батка или не. Говорим за качество. Много зависи естествено от експлоатацията. Ако се гледат много филми и се държи на качеството на картината, вече е доказано, че по-добро от OLED към момента няма. Вкъщи сме с 3 броя и не бих погледнал друго, докато не се пръкне по-добра технология. Ако ще се позлва за фон, кака Мара да има там нещо да и бучи по цял ден на един канал, то тогава естествено, че няма смисъл от OLED.
М-у 55S85F и LG C5 аз бих взел LG-то. Ако държите на QD-OLED панела, изчакайте намаленията и се напънете за S90F или S95F. Само трябва да проверите размерите и вида на панела спрямо тях. За S90F не съм сигурен дали изобщо имат QD-OLED, а при S95F мисля, че само 65" са с такъв екран.
Цитат:
CubanLinx
М-у 55S85F и LG C5 аз бих взел LG-то. Ако държите на QD-OLED панела, изчакайте намаленията и се напънете за S90F или S95F. Само трябва да проверите размерите и вида на панела спрямо тях. За S90F не съм сигурен дали изобщо имат QD-OLED, а при S95F мисля, че само 65" са с такъв екран.
Тук ме обърка :)
Не че знам разликата м/у QD-OLED и WOLED, но според написаното разбрах, че QD-OLED е по-хубаво.
И че серийни номера с FAU / FAT означават QD-OLED, а с FAE - WOLED.
Това е продуктовия фиш на S85 в Технополис:
https://img.netpeak.net/kod/1762859085904.jpg
Целият модел е QE55S85FAU. Не означава ли това, че е с QD-OLED, въпреки, че е 85?
QE-55S90F който препоръчваш пък е QE55S90FAE, тоест с WOLED.
Та... за да си изясня :)
S85 FAU или S90 FAE е по-хубаво :)?
То разликата в цената е поносима - само 100лв.
LG C5 е още 100лв нагоре.
S95 и G5 са с 50% по-скъпи - директно ги изключвам и се ориентирам към C5 (2200лв), S85 FAU (2000 лв) или S90 FAE (2100 лв) - което кажете.
Или... TCL C7K (1400лв) ако ме хване скръндзата :)
https://techmart.bg/televizor-samsung-qe55s85fauxxh Не знам и аз съм пред същата дилема но установих, че страшно ме дразни ъгъла на гледане на TCL-а в стаята на синът ми, сравнявайки го неволно с плазмата в хола, дори без да го гледам само като влезна в стаята и го погледна отстрани ме дразни.
TCL C7K 55' в ЕМАГ е 1299 ,но някой споделят ,че в румънския ЕМАГ е бил под 1000лв и изчаквам да видя в Петък.
Жалко че нямат промоцията 2+3г на гаранцията както в технотата
В Емаг може да си купиш още години гаранция - в случая за + 145 лева още 2 години :). Демек - оскъпява се. Ако помня добре, наскоро 55C7K беше с -10/15% ваучер, та ако не на черен петък, после може да има редовни седмични намаления....
Цитат:
Borislav Mitkov
TCL C7K 55' в ЕМАГ е 1299 ,но някой споделят ,че в румънския ЕМАГ е бил под 1000лв и изчаквам да видя в Петък.
Жалко че нямат промоцията 2+3г на гаранцията както в технотата
A как поръчвате от румънският ЕМАГ. Аз съм питал и СПИДИ и ЕКОНТ- казват ми - трябва да ни дадете адрес от който да вземем пратката в Румъния! Същото трябва да дам и на ЕМАГ и .....