Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
Здравейте, пак съм аз :D
Снощи си гледахме нетфликс с жена ми и вече ми дойде в повече блуминга на иначе хубави телевизор Sony 65xg9505, който ни служи вече 5-6 години и работи без забележки. Вътрешно ми се иска също да порасне до 75 инча - гледа се от 2.8 - 3м. Въпросът е с какво актуално мога да го заменя, без да товаря излишно бюджета, но и да имам малко уоу ефект от новия. Гледам TCL 8 серия много ги хвалят и е моментно на 1900 франка при нас, но 99% ще го намалят на черен петък. Колко са добри минилед или да търся олед?
Гледа се в стая с контролирано осветление, ютюб, филми през коди, ссд, малко телевизия и нетфликс.
Нямам фиксиран бюджет, но не ми се харчи rзлишно, винаги съм търсил оптималните варианти цена/качество при всяка покупка.
Винаги съм получавал добри насоки от форума, надявам се отново някой да удари едно ,амо с малко акъл.
ПС. Попаднах на нов Philips 77OLED908 2023 модел, не отварян, мострен или върнат със стандартна 2г гаранция от голяма локална верига за 1800 франка, около 3620-50 лв. Чудя се дали да отнеса един...
Някой да има поглед върху бързината на работа при LG C5 с Gen2 ? Дават го само 2.5гб рам, колкото китайците C6/7/8 с Пентоник 7.
Дали цикли като китайската маркa при ХДР и при честа смяна на приложения? Или да се гледа към G5 по петъците....
Ако ги имаш парите, със сигурност взимай G5. От 2-ра серия насам си имат осезаема разлика м-у моделите и ако го ползваш по предназначине, няма да съжаляваш. Иначе и С серията е много добра.
Някои неща не са ясни за G серията:
1.Не е ли с гаранция против прегаряне?
2. Коя версия е с матов и коя с лъскав екран?
3.В БГ с един тунер ли е? Може ли да прави PIP и запис от тунер?
4.Пише DTS X , но не го поддържал от таблицата.
5.С едно дистанционно ли идва?
Цитат:
Първоначално публикувано от
brotzki
Някой да има поглед върху бързината на работа при LG C5 с Gen2 ? Дават го само 2.5гб рам, колкото китайците C6/7/8 с Пентоник 7.
Дали цикли като китайската маркa при ХДР и при честа смяна на приложения? Или да се гледа към G5 по петъците....
Не съм сигурен че С6 е с пентоник, липсват някои екстри от тези чипсетове като AX/WIFI 6 , може и нарочно да са ги изключили, за да бутат хората към по скъпия C7.
Цитат:
brotzki
Това за зациклянето при HDR съдържание наистина ли е вярно?? Тъкмо бях се насолил към TCL 8-ма серия!?
Цитат:
brabusbg
Това за зациклянето при HDR съдържание наистина ли е вярно?? Тъкмо бях се насолил към TCL 8-ма серия!?
На Youtube имам предвид. Ако не превърташ става. Започнеш ли да превърташ, сменяш приложения,започва да "лепи" неприятно и става бавен. Сякаш рам не му стига.
G серията е с 5 години гаранция на панела. Матов екран при LG няма и не е имало, това е само при Samsung. За PIP и за тунера не съм сигурен, но това лесно може да се провери в спецификациите на модела. DTS има само в 3-та и 4-та серия. За жалост от тази година пак решиха да орежат лиценза, както беше допреди 3-та серия. Дистанционното е едно - стандартното magic remote на LG. Бързината и HDR обработката при G и С серията са на най-високо ниво. LG позлват свои процесори, които стават все по-добри с всяка изминала година. Погледни някое ревю на моделите в нета. На нашия С1 в спалнята, при някои тежки 4К HDR клипове в тубата се е случвало да зацикли, но все пак и модела е стар. При новите не би трябвало да има проблем.
Цитат:
brotzki
На Youtube имам предвид. Ако не превърташ става. Започнеш ли да превърташ, сменяш приложения,започва да "лепи" неприятно и става бавен. Сякаш рам не му стига.
Ужас, моят стар Самсунг който е на 10 години не прави така :(