Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
Здравейте, предстои ми покупка на телевизор 40/42/43 инча за втора спалня(няма да е основен и ще се гледа от гости )
Бюджета ми е макс 500лв.
Някой от тези заслужава ли си?
Philips - 40PFS6000 или TCL - 43S59K или Hisense - 40A4Q, 40
Приемам всякакви предложения!
Цитат:
Първоначално публикувано от
DanailG
Здравейте, предстои ми покупка на телевизор 40/42/43 инча за втора спалня(няма да е основен и ще се гледа от гости )
Бюджета ми е макс 500лв.
Според мен този си струва, ама е 549лв
HISENSE 43 E7Q PRO
Препоръчайте нещо 42-50" , бюджет до 1000 лева. Сега имам едно 3-годишно TCL , но му е много бавно менюто и ме дразни много
Цитат:
DanailG
Бюджета ми е макс 500лв.
https://www.emag.bg/televizor-lg-led.../pd/DG76LL3BM/
Цитат:
stefarata
Препоръчайте нещо 42-50" , бюджет до 1000 лева. Сега имам едно 3-годишно TCL , но му е много бавно менюто и ме дразни много
Закачете му бокс. Иначе е от трън, та........
Здравейте,
моля за препоръка, търся 55" за спалня и 45" за хол, кабеларка се гледа рядко, повече youtube, сериали, филми, стрийминг от медиа сървър.
Препоръчителен бюджет, около 1500лв за 55" и около 1000 за 45".
Цитат:
ppettioooo
Здравейте,
моля за препоръка, търся 55" за спалня и 45" за хол, кабеларка се гледа рядко, повече youtube, сериали, филми, стрийминг от медиа сървър.
Препоръчителен бюджет, около 1500лв за 55" и около 1000 за 45".
45" няма. Най-близките са 43 и 46"
Ако в спалнята гледате на тъмно, може да погледнеш OLED моделите
https://www.pazaruvaj.com/p/philips-...98/#overviews/
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...D-OLED/p/11388
ако ли не
https://www.technomarket.bg/televizo...le-tv-09235377
и за хола
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...ni-LED/p/11069
Вече е ясна 70% от моделната гама на Семсун за 2026 година
https://forum.setcombg.com/samsung-%...B8-2026-a.html
Препоръчайте ми модел, при който има най-малка загуба на качество при гледане под ъгъл.
Изисквания:
До 50".
Без олед и минилед.
Благодаря!
Търсите някой 43" с IPS/ADS панел - миниЛЕД е технология за подсветката и може да ви само от полза, ако се вмества в бюджета.
Такива модели са общо взето рядкост, по-голяма вероятност - в 55".
С IPS/ADS обикновено вървят и други недостатъци, но ако не се гледа на тъмно или с не съвсем светло - стават.
С това изискване сте си точно за 48" ОЛЕД .
В момента съм с извит Самсунг от 2016, който е перфектен в това отношение. Никаква разлика при гледане под ъгъл. Затова сметнах, че може да има и други модели, без да има нужда да си продавам бъбрека :laugh:
Едва ли е перфектен с VA панел..., но щом сте доволни вижте как са сегашните VA (и моите стари модели с VA са значително по-добре от сегашните не топ клас).
При 43" е почти невъзможно да се намери с добър панел. При 50" трябва проверка, че доста от моделите са с евтини VA (то при 50" няма друг освен VA) с по 4 домейна и отчайващи ъгли.
Намират се и от по-добрите с по 8 домейна, но си трябва проверка на място - последният дето купих е с такъв 50C805. 48" ОЛЕД-и се намират за около 1600-1800лв
Интересува ме само и единствено за гледането под ъгъл. Това е нещо което ми се налага да ползвам често. За другите неща ми е ясно - добър сигнал - добра картина, скапан сигнал (телевизия) - скапана картина, без значение технологията.
За 1 год пробвах 5 телевизора, и 5-те ги върнах:
3 минилед - 2 хайсенса (u7 и u8) и един Самсунг....
1 олед - LG C4, ъгъла беше добре, но имаше друг дефект...
и 1 кюнед LG, най-зле от всички...
Както писах, ако търсите само добър ъгъл - някой 55" с IPS/ADS и се примирявате с всички други кусури.
50" са само VA и доста от тях от най-евтиния и лош тип.
43" 0 намират се няколко модела с IPS/ADS, но трябва да се проверява на място в някое "техно".
Какво не ви хареса в ОЛЕД-а на ЛГ?
п.п. тая година 55" U8Q на Хайсенс са с IPS, по спомен и някой от моделите на Филипс в тоя размер бяха само такива. За другите марки не се сещам кои модели бяха. Май най-ниската серия 3 на Сони също бяха с ADS
Цитат:
rym
Интересува ме само и единствено за гледането под ъгъл. Това е нещо което ми се налага да ползвам често.
1 олед - LG C4, ъгъла беше добре, но имаше друг дефект.....
Никой LCD телевизор не може да постигне зрителният ъгъл на OLED. Какъв дефект е имал този LG C4 ?
Цитат:
hristoslav2
Никой LCD телевизор не може да постигне зрителният ъгъл на OLED. Какъв дефект е имал този LG C4 ?
Единият HDMI не работеше добре с ЕОН бокса, насичаше. Купих го разопакован....
Едит:
Имам една пенсионирана Тошиба купен 2009, 32". Днес реших да го пусна само за проба. Даже не бях сигурен дали ще тръгне, тръгна. Ми и на него ъгълът му перфектен. Никаква промяна.
Защо новите (изключвам ОЛЕД-а) са толкова зле в това отношение? Заради размера ли...