Телевизора ако не го поддържа, все тая. Иначе и на мен ми е интересно Apple ако пуснат новия хардуер есента, дали ще има поддръжка.
Преглед за печат
Телевизора ако не го поддържа, все тая. Иначе и на мен ми е интересно Apple ако пуснат новия хардуер есента, дали ще има поддръжка.
Естествено. Тъй като тв производителите тази година вече вдигнаха цените, явно ще го пазят за "десерт" за догодина, да могат да оправдаят новите увеличения. Друг въпрос е как въобще ще се имплементира в началото. Както и ти отбеляза, първата година, че даже и две, най-вероятно ще е някаква мижава работа, тип "бета" версия (#Hubavo e no ne e gotovo). Усещам как Samsung ще се възползват от ситуацията за да дръпнат с едни гърди напред. Освен ако и те не решат да ъпгрейдват.
Трети ден съм с ролетка в ръка ...
Как покупка на ТВ може да доведе до покупка на нова секция . Изхвърляне на стара с огромен брой книги. Основен ремонт на стаята, включително паркет. Струва ли си това физическо и финансово усилие за някакви инчове?
След 20.08 ще стане ясно. Нужно е колективно решение .... Засега избора е между ТCL 65C8L или до LG OLED55 G5 или G6. Все още искам приличен модел на Sony. Но както казват руските блогери "Струват колкото крило на Boeing ".
Нали ако беше олед, щеше да е в ниския ценови клас? ;) Иначе G5 и G6 са страхотен избор. Щом има бюджет, китайското недоразумение го изключете въобще като опция. Ремонта на стаята ако е заради телевизора, лично за мен е лудост, но всеки луд с номера си :) От 50" скочихте на 65". Цената на Sony трудно може да бъде оправдана, но кеф цена няма. Щом обмисляте G6, очевидно и Sony няма да ви бутне. Като се има предвид, че е доста вероятно това да са последните модели от бранда преди сливането с китайците, може да се окаже оправдана покупка.
Накрая ще е нищо или нещо 50' от Метро.;)
Със сигурност няма да е от Емаг. Дойдоха ми две поръчки с различни неща от това което съм поръчал. А може и да съм късметлия .. Поръчвам Самсунг и дойде Сони. :cool:
Най добре LG, Samsung или Sony в зависимост каква операционна система искаш. Все ще намериш Пари за едно 55 инчово Sony Bravia 5 или 7. Те са евтини тия 55 инчовите.
https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1785302409
Цитат:
Производителите на телевизори залагат изцяло на 98-100-инчови телевизори
29 юли 2026 г. | Плоски панели | 1 коментар
TCL поведе атаката, бързо последвана от Hisense. Сега всяка голяма марка телевизори се втурва в сегмента от 98 и 100 инча, което спомага за намаляване на цените.
Отне много години, за да достигнат 55 и 65-инчовите телевизори разумни ценови нива, но през последните години скокът от 75 на 85, 98 и 100 инча се случи забележително бързо.
Първият достъпен 98-инчов телевизор се появи през 2022 г. от TCL. Това последва бума в продажбите на телевизори, който отшумя след пандемията. С неизползван производствен капацитет, TCL CSOT – която съкращава панелите – започна сериозен тласък към големи телевизори с размери 98 и 85 инча.
Още на следващата година беше отчетен огромен ръст в продажбите на големи телевизори на всички пазари. Същата година Hisense пусна на пазара първия достъпен 100-инчов телевизор.
Останалите са наваксали
Оттам нататък нещата се развиха бързо. Samsung и Sony навлязоха на пазара с достъпни 98-инчови телевизори през 2023 г. На следващата година се появиха още по-евтини опции, а TCL по-специално значително разшири портфолиото си от 98-инчови телевизори, обхващайки от бюджетни до премиум модели.
През 2024 г. LG се присъедини към компанията с първия си 98-инчов LCD телевизор, който стана достъпен само в избрани региони, а година по-късно с първия си 100-инчов LCD телевизор, който е по-широко достъпен.
През 2025 г. пазарът беше наводнен с 98 и 100-инчови телевизори от множество по-малки марки.
Тази година Philips пуска на пазара първия си 100-инчов телевизор като част от серията си „The One“ – интерпретацията на Philips за телевизор с най-важните функции. Това говори много за това колко зрял е станал този пазар.
Поне за 4K. Забележително е, че по-голямата част от 98-инчовите и по-големи телевизори все още използват 4K панели, а не 8K, въпреки че размери на екрана като тези са местата, където по-високата резолюция би започнала да има практичен смисъл.
Разпространението на големи телевизори върви ръка за ръка с бързо падащите цени. Големите телевизори се превърнаха в търсена стока и по време на Черния петък. Например, един от 98-инчовите модели на TCL достигна цена от 1000 долара за Черния петък миналата година .
Водени от Китай
Тези пускания на пазара на практика оставят Panasonic като единствената традиционна телевизионна марка без модел с голям екран. Телевизионният бизнес на Panasonic наскоро беше придобит от китайската Skyworth , така че е вероятно скоро нещо да се случи там. В края на краищата, големите панели идват от Китай.
Във всички случаи това са LCD телевизори – не непременно с miniLED или RGB LED. Качеството на картината варира значително от най-евтините до най-скъпите модели. LG предлага 97-инчов OLED телевизор, но той остава непропорционално скъп четири години след пускането на първото поколение.
TCL CSOT произвежда всички 98-инчови LCD панели за всяка марка. 100-инчовите панели се произвеждат от BOE и HKC, също в Китай.
Колко големи могат да станат телевизорите?
Ускоряващата се тенденция към големи телевизори се дължи отчасти на стратегическия тласък на производителите на LCD телевизори, които губят пазарен дял от OLED в сегментите от 55, 65 и все по-често 75/77 инча. Увеличаването на размера е един от отговорите, където OLED все още не е толкова конкурентен по отношение на цената.
Тази тенденция също така измества по-голям дял от производството на дисплейни панели от Южна Корея и Тайван към Китай. Япония вече е изместена от цените.
Това се отразява и на пазара на проектори, тъй като телевизорите като цяло предоставят много по-добро качество на картината, включително HDR изображения.
Въпросът е къде свършва това? Какво идва след 100 инча? Някои производители на телевизори вече са наложили 115-инчови LCD телевизори, а 130-инчови модели се очаква да последват по-късно през 2026 г. В един момент обаче физиката взема връх. Има практическо ограничение за това колко голям телевизор може да се побере през входната врата, в хола или в мазето.
Телевизорите, по-големи от 130 инча, може да се сблъскат с провал, освен ако индустрията не започне да мисли за алтернативи. Сгъваемите телевизори първоначално не се наложиха, но идеята не е изоставена. Индустрията експериментира и с модулни LED дисплеи от вида, използван в кината, но те все още са много скъпи и не са лесни за настройване. Може би всичко ще свърши някъде съвсем различно – например VR очилата, способни да виртуализират дисплеи с размер над 1000 инча.
Имам въпрос към знаещите във форума ...
LG OLED48C6
SAMSUNG QE-48S90H
От клипа по долу за американския пазар се слага RGB Panel
https://www.youtube.com/watch?v=m6Fni6fX4DI
На 1.12мин.
Тези които се продават у нас с какъв панел са?
Още по темата https://www.youtube.com/watch?v=u7kHf9mBzQ4
На 9.17мин
Всички 48 инчови Samsung са с WOLED. Поне така казва изкуственият интелигент.
Моят е Samsung QE-48S90FAEXXH.
Като знаем, че LG произвежда панелите им, предполагам, че и C6 e със същия.
https://i.postimg.cc/crdc2GrF/0-02-0...649d624622.jpg
Едва сега видях, че е произведен в Унгария...
На С6 за нашия пазар мисля, че се води RGWB. Такова мазало стана с тия олед дисплеи последните няколко години, че трябва постоянно да се проверява. Нали уж скочихте на 55/65", сега пак ли се върнахте на по-малките диагонали? А и както вече споменахме, олед дисплеите под 55" са с намалена яркост и там за препоръчване е LCD (според нуждите и начина на гледане).
Тези друго казват https://www.youtube.com/watch?v=3jdznJtDDGc
На 0:55 мин.
Типът дисплей написан ли е някъде на достъпно за клиента място?
Или трябва да си носим лупа, за да гледаме пикселите?