Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
brave
При Mini-LED технологията трайното прогаряне (burn-in) на екрана или задържането на статично изображение практически не съществува като реален проблем. За разлика от органичните OLED дисплеи, Mini-LED използва традиционни LCD панели с миниатюрни диоди за подсветка, което ги прави изключително устойчиви.
Аз затова си взех Sony Bravia 5 която е Мини Лед. Точно поради тази причина.
И LCD материците прогарят от статични изображения ! Да, не е толкова податливи както при OLED-те но не за на 100% защитени от този проблем.
И това с трайно прогаряне на ОЛЕД матриците е силно преувеличено, особено за новите панели на LG и Samsung, да случва се , но само при екстремнa експлоатациa.
В смисъл гледане на един и същи канал с дни, седмици, може би месеци, да най вероятно логото на канала ще прегори, но .. това са редки, крайни случаи.
Щом и на жестономичен прави пробив, който е само на определени предавания, гаси лаНбите като гледаш:lol:, че и те могат да прогорят панела.
Всеки олед гори. На охраната S90D казаха, че е цъфнал като гледали телевизия. На тъмно се виждала рамката на програмата за видеонаблюдение.:BigGrin
Сега имат S90C с добър екран (малко часове) и изгоряло захранване в склада.
Ще ползват двата оледа за части, пък може да му сменят панела или захранване, ако им се занимава.Но не ми се вярва.:BigGrin
Взимай миниледа да ти е мирна главицата.
Не знам у нас как от 3 броя нието един не изгоря, а най-дъртия е от 2019 :) Тая охрана с олед телевизор дето я споменаваш, да не е охраната на Маджо или Пашата :BigGrin При всички положения, някой доста дащен ще е, че да се изръси толкова за будката :BigGrin
Цитат:
brotzki
Щом и на жестономичен прави пробив, който е само на определени предавания, гаси лаНбите като гледаш:lol:, че и те могат да прогорят панела.
Всеки олед гори. На охраната S90D казаха, че е цъфнал като гледали телевизия. На тъмно се виждала рамката на програмата за видеонаблюдение.:BigGrin
Сега имат S90C с добър екран (малко часове) и изгоряло захранване в склада.
Ще ползват двата оледа за части, пък може да му сменят панела или захранване, ако им се занимава.Но не ми се вярва.:BigGrin
Взимай миниледа да ти е мирна главицата.
Видеонаблюдение/охрана.. отново това са екстремни примери ! Тези телевизори най вероятно не се гасят по 24/7 и показват едно и също, естествено че ще прегори... аз лично имам професионален Sharp LCD 60" дисплей, който е проектиран да работи 24/7 по витрини, показвайки реклами, лога и промота, и пак в единия ъгъл има следа от перманентно прогаряне.
Дай да вземем тоя с изгорялото захранване и да го оправим ;) ще им дадем 50-100 евро, ако е поне 55/64 инча.
И на мен следващия ще е MiniLED като му дойде времето...
Единствено държа да е от 120 Hz нагоре...
Въпреки безкрайното черно- OLED не е за мен...
Благодаря ви!Явно ще е Mini Led
Остава чуденката SONY или TCL
Може би ще е SONY ама препоръчайте модел до 1500 евро
- - - - - - - - - -
Благодаря ви!Явно ще е Mini Led
Остава чуденката SONY или TCL
Може би ще е SONY ама препоръчайте модел до 1500 евро
Цитат:
CubanLinx
Не знам у нас как от 3 броя нието един не изгоря, а най-дъртия е от 2019 :) Тая охрана с олед телевизор дето я споменаваш, да не е охраната на Маджо или Пашата :BigGrin При всички положения, някой доста дащен ще е, че да се изръси толкова за будката :BigGrin
На Цъки и Цаки халето. Вашите екземпляри много ги пестите откъм време и яркост. Гаси да не се хАби. ;)
Искаха олед поради гледане и под ъгъл.
Писал съм няколко пъти по темата - нищо не се пести, гледа се когато и колкото ни е кеф. На най-дъртия има закачена и пс5. Понякога не се играе с месеци, но има моменти, в които се играе с часове. Естествено не работят и като радио точка де. По принцип ми е мерак и за някой висок клас мини лед да видя какво толкова ги хвалят, но си мисля, че след олед няма да съм очарован. Освен може би от високата яркост.
Цитат:
brave
Филми от Телефона на Телевизора не пускам това не го правя.
.
Между 55' и по-голямите размери има ли някаква разлика в панел, процесор и тн?
Дали има нещо орязано.
Процесор и Рам са еднакви на всички. Само в Панела има малка разлика.
55" -
65" - VA
75" - HVA(CSOT)
85" - VA
98" - HVA(CSOT)
Цитат:
brave
Процесор и Рам са еднакви на всички. Само в Панела има малка разлика.
55" -
65" - VA
75" - HVA(CSOT)
85" - VA
98" - HVA(CSOT)
Мерси, точно 55' е оразян. Отпада, жалко за мощта му .
Ако някой ще гледа на тъмно, Bravia 5 не е подходящ, заради малкото зони и сериозен blooming, което се отразява и на контрастта. Наистина няма как да се сравнява с C8L в това отношение, а и не само в това.
Цитат:
casal
Ако някой ще гледа на тъмно, Bravia 5 не е подходящ, заради малкото зони и сериозен blooming, което се отразява и на контрастта. Наистина няма как да се сравнява с C8L в това отношение, а и не само в това.
C8L и останалите тцл-ли са слабички - бавни with 2.5GB of RAM and ~48GB of storage space. , а и са на цената на Сони. ;)
И това не е много сигурно, докато не се пробват един до друг. Иначе предполагам и други хора ще се чудят между двата модела, и поне им казвайте в какво се състоят всички разлики между тях, за да не звучи като консултант в техно верига:BigGrin
Зависи от гледната точка - аз пък го виждам че Сони таксуват премиум цена за посредствен панел:)
Човекът с Bravia 9 от линка, който дадох споделя че не е толкова зле положението с C8L, даже Pentonic 1000 в Сонитата може да се задъхва на места, дори и с повече рам памет. А и стабилността на wifi връзката нещо им куца.
Не че съм фен на някоя конкретна марка, но да сме обективни все пак и хората които четат да са добре информирани:)