Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
Slick Masterstick
На хартия не изглежда зле, но трябва да се види на живо
49" - 123cm 3D Full HD Smart D-LED TV with exceptional picture quality. - LC-49SFE7452E - 7450 series - Sharp EU
48.5" Sharp LC-49SFE7452E - Характеристики, спецификации
IPS матрица - не е за гледане в тъмно помещение....Още първата вечер след покупката трябва да се провери за неравномерна подсветка.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Борислав Тенджов
За мое голямо съжаление от тази сутрин Самсунга вече не е на промоция :(.Предложение за някой друг ТВ да имате?
PANASONIC TX-40CS630E
SHARP LC-43SFE7452E - важи същото като по-горе..
Днес бях до Технополис и пуснах видеото с японката на въжето на няколко телевизора (с различен диагонал, в зависимост от мострата):
Samsung J6300, Samsung J5500, Samsung JU
6400, Sony W805C и LG LF652V. На тези, които имаха настройка за подобряване на плавността на движението (всички без J5500), пробвах с включена и изключена настройка. С изключена намазваше на всички модели, с включено на "стандартно" само при J6300 и LF652V имаше подобрение и не дразнеше очите много, но при LG-то менюто работи адски бавно, направо изнервящо бавно, и реагира доста след като натиснеш бутон от дистанционното (това докато работи клипа от флашката), при сигнала от HDMI (предполагам и на цифровата ще е така) е по-бързо, но пак имаше известно забавяне. Изненадващо за мен на Сонито W805C направо насичаше картината (най-зле от всички, дори и с пуснато подобрение) и също доста бавно реагираше менюто с настройките. Забравих единствено да тествам Panasonic CS630 и/или DS630, но утре в обедната ако имам време ще отида. Засега клоня към Samsung 48J6300 като единственото, което не ми харесва е, че е curved и доста отразява и изкривява по-странен начин самите отражения в сравнение с flat, но може би се свиква и с това.
Как мислите, ако Panasonic 50DS630 се представи добре с видеото и не намазва много, дали си заслужава повече от Самсунга, на една цена са, а пък Панасоника е с 2" повече и е flat?
Странно за Сонито, с кой плейър го пробва? Питам защото съм пробвал с подобни клипове и няма проблеми.
И друг път сме писали, но - точно тоя клип е доста тежък и ако има насичане е голяма вероятността за проблем при самото четенe на клипа - затова и може би има по-голямо забавяне в менютата на някои тв . По-добре ако има вариант го пусни от YouTube (или свален по-лек вариант), а доколкото знам при Сони има и някои тънкости в самата настройка .
Виж ако има и "потребителски" настройки с двете стойности (намали трептене/намали размазване - обикновено при корейците) .
Специално при миналогодишния 49СХ740 самите настройки на Панасоник не дават много добър резултат с тоя клип и размазване/избистряне на детайлите по блузата , докато в почти всички други ситуации (бързи сцени, спорт) се справя доста добре ..., така че имай го предвид и тествай и с други клипове/сигнали .:Drinks:
При новите телевизори тоя тест с японката на въже не важи. При всички насича. Най-добре тествай, някой футболен мач.
Също може да пробваш филм с високо качество и бързи сцени (бойни/състезателни).
Някой ще даде ли линк на тази японка в тубата да си тествам моето Сони?
Здравейте,
Бихте ли ми помогнали в избора на телевизор.
Стаята е тъмна,ще се гледа от два метра най-вече спорт(80% футбол) и филми.
Оператора е нет1(от всички програми гледам само 25 от които 20 са HD ако това има значение)
От прочетеното до тук моя избор би трябвало да е sony 43w809c ако греша моля поправете ме
или ми предложете и други вариaнти бюджета е 1200-1500лв.Благодаря предварително!
4к в момента 43w8307/5.. Иначе добър избор
И аз трябва да избирам тв за футбол,но с ограничението от около 600лв.Няма смисъл да гледам по-големи от 32-ки,но поне да е 100hz.
Новите модели дали ще излязат в близките дни? Незнам дали е задължително да е full hd в този размер.Имам 10-15дни за оглеждане.
Мерси!
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Може и да не съм прав, но мисля че от поне 21-2 години няма 32" модел със 100хц панел ...
Разликата от повечето 32" до някои 40/43" не турски/китайски модели е към 100-150лв от посочените от теб 600лв , така че може да помислиш и в тая насока (примерно 40J5000, 43LF5400...) :Drinks:
Добре се, 32LF650 не ли 100hz?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk