Страница 259 от 641 ПърваПърва ... 209249257258259260261269309 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,871 до 3,885 от общо 9614
Like Tree2463Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Question Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

Привет,

Търся 55" телевизор до към 3500 лв и в крайна сметка се спрях на 4-те по- долу, но не мога да избера между тях.
    LG OLED55C9PLA
    PANASONIC TX-55GZ1500E
    SONY KD-55AG9
    SAMSUNG QE-55Q90R

Критериите ми са качество на картината, общо качество(липса на проблеми), умнотия и свързаност - да мога да гледам всякакво интернет съдържание, да браузвам лесно през дистанционно или iPhone приложение, да гледам клипове и снимки от телефон, DLNA и т.н.
    Ще гледам главно филми и спорт, геймърски характеристики не ме вълнуват, към звук нямам чак такива претенции.
    Не мога да се ориентирам доколко са от значение поддържаните стандарти - някои имат Dolby Vision, други HDR10+, какво няма да мога да гледам ако някое от тях го няма? PANASONIC-a има и двете но пък смарт-а му май не е толкова смарт.

Общо взето съм се ориентирал към OLED, но до колко е сериозен проблема с т.нар. "screen burn" - ако примерно работи 6-7 часа на ден, мога ли да очаквам някакви дразнещи ефекти след 5-6 години?

Благодаря за всякакъв акъл!

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

peter_nn
    Май отиваш към Sony AG9...
    Има малко филми в стрииминг услугите които са с HDR+, мнозинството са в DV.
    Последното зависи от начина на употреба. Не гледай една и съща програма всеки ден. Сменяй периодично съдържанието...
    Прочети втората част на този пост
    https://forum.setcombg.com/panasonic...tml#post919711

4. Member
    Тук е от
    Nov 2019

Всичко е много хубаво около удивителното качество на OLED технологията,
    но долните предупреждения я обезсмислят с постоянното робуване и съобразяване с такъв род телевизори! Това си е скъпо струващ 100% стрес, по-лош от лоша тъща!!
    Толкова ли са зле нещата при OLED към днешна дата 2020?

Правила, които ще са ви от полза в борбата с прогарянето:

● Изключвайте телевизора само от дистанционното! В никакъв случай от контакта - освен ако не отсъствате за дълъг период от време.
    ● Ако токът у вас често спира - вземете си UPC за телевизора.
    ● Не заспивайте гледайки телевизия ! Активирайте в менюто таймера за изключване - автоматичен стендбай - 2 или 4 часа
    ● Не оставяйте статични изображения като например часовник на дисплея.
    ● При сигнал с аспект на картината 4:3, настройте съотношението на картината на [4:3 пълен екран] (Търсене по предназначение -> Гледане -> За най-добра картина)
    ● Не прекалявайте с увеличаването контраста на картината. Ако е възможно, задайте контраста си по-нисък. При повечето потребители, контрастът настроен на 84, което е подходящото ниво, използващо тестови модели, но тази настройка вероятно увеличава риска.
    ● Настройте яркостта на OLED телевизора си, на ниско ниво, възможно най-ниското, което все още е удобно за гледане. Колкото по-висока е настройката на яркостта, толкова по-бързо ще се отпечатат статичните елементи в картината. Възможно е да не е напълно "безопасна" настройка.
    Понижаването на яркостта ще ви помогне, особено когато гледате съдържание, което причинява отпечатване на изображението. Изборът на режим на по-тъмна картина, подобно на кино режима, вместо Vivid, има същия ефект. Трябва само да направите това, когато гледате нещо, което причинява отпечатване на изображението, като видео игра за 6 часа всeur oek, или 24-часова новинарска телевизия.
    ● При гледане на телевизия с ярко лого или информационни ленти - сменяйте програмата на всеки 2 часа (първите 100 часа работа - през 1 час).
    ● Избягвайте да гледате картина с черни ленти отгоре/отдолу(Cinema bars) по дълго от 3-4 часа, както и такава с аспект 4:3. Все пак може да зумнете картината.
    ● Активирайте настройката за пестене на енергия. Тази настройка, регулира яркостта въз основа на осветеността в помещението.
    ● Уверете се, че опцията за изместване на картината(Pixel orbiter) е активирана. Тя може или не може да предотврати или да намали риска от изгаряне.
    ● Намалете максимално паузата на банера в менюто (настройки на дисплея) - примерно 2 секунди
    ● Задайте в менюто - радио режим - 5 секунди
    ● Задайте в менюто - страничен панел - Low
    ● Винаги изключвайте телевизора с дистанционно управление и оставете телевизора винаги включен в контакта. Това позволява да се изпълняват, цикли на компенсация, докато телевизорът е в режим на готовност, което помага да се изчисти временното задържане на изображението и евентуално да се намали рискът от изгаряне.
    ● Не ползвайте OLED телевизор, като монитор за игри по-дълго от 2-3 часа на ден. Който играе по 5, 7, 8 часа на ден е изгубил контрол над живота си..
    ● Ако го ползвате като монитор за PC:
    - Автоматично скриване на лентата на задачите = разрешено
    - Черен скрийнсейвър след 2 минути неактивност = активиран
    - Ограничете времето на ползване като монитор, до 40% от общото време на ползване на телевизора.
    ● Купете удължена гаранция, която покрива конкретно проблема. Гаранцията на LG не покрива прогарянето.
    ● Ако трябва да гледате съдържание с ярко оцветени, статични лога / графики като канали за новини, помислете за използването на настройките за съотношението на разстоянието "за всички посоки", за да мащабирате и да преместите статичните елементи на екрана.
    ● Не инсталирайте телевизора на място, при което върху дисплея може да попада директна слънчева светлина!
    Stoqnov Veselin одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    Стара Загора

Зависи от човека, който го ползва :D Нагледъл съм се и съм се наслушал на всякакви истории вече. Има хора с по 9000+ часа на панелите си без проблеми има и такива, които уж гледат даден канал само по 30 мин на ден и телевизорът им е развил бърн ин. Вече спрях да ги слушам и просто му се наслаждавам, което е и правилното решение понеже ще разбера дали с моя начин на ползване ще имам проблем евентуално като ъпгрейдна с друг олед.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2019

Да не забравяме, че "истината" при различните хора е различна. Казваш на някой виж-виж това пред очите ти, а той пита какво и къде е. Въпросът е принципен и скъпо струващ за да има толкова условия от които всъщност, самото непрекъснато съобразяване обезсмисля удоволствието от такава стока.
    espace одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    Стара Загора

Затова и не ги мисля вече. Ползвам си го както аз смятам за нормално и съм доволен.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2019

Дапитамнещо одобрява това.

10. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

И аз да се включа с това, че не се съобразявам и не го мисля. Просто начинът ни на ползване на телевизор вкъщи е такъв, че не му "вреди". Обяснявах на приятели какво е предимството на OLED тв и никой не се впечатли, нищо че дори и на живо съм го демонстрирал. Но като им уточних какви евентуално "зли" неща могат да се случат при неправилна употреба се оказа, че едва ли не съм се прецакал да дам толкова пари, пък той да има такива недостатъци. Затова пък единият скоро ме пита за съвет и си взе LG 75UM70, защото просто искаше голям телевизор, като ми каза, че е и много доволен от OS и колко е бърза (в сравнение с предния му Sony 55XE70). Така че някои хора няма да забележат предимствата на дадено нещо, но пък веднага ще реагират остро към недостатъците му. Аз пък не бих дал много пари за телефон, щом още ползвам P8 Lite вече над четири години.
    svetlio1, Frogst и Дапитамнещо харесват това.

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Тоя филм някои вече сме го играли с плазмите ... и още им се кефим
    vasettoo и Дапитамнещо харесват това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Аз си мисля, че плазмата като технология е пусната на пазара като завършен изцяло продукт. Докато в момента всичко се тества за сметка на потребителите и се развива в движение. В крайна сметка дали OLED ще достигне някога нивото на разработка на плазмата или просто ще отиде в небитието не е ясно.
    Маркетолозите още не са решили.
    Stoqnov Veselin одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2019

Очертаващи се победители на CES 2020:
    https://www.techradar.com/best/best-...n-in-las-vegas

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Аз си мисля, че плазмата като технология е пусната на пазара като завършен изцяло продукт. Докато в момента всичко се тества за сметка на потребителите и се развива в движение. В крайна сметка дали OLED ще достигне някога нивото на разработка на плазмата или просто ще отиде в небитието не е ясно.
    Маркетолозите още не са решили.
    Не е точно така - 20 години развитие са си сериозен период за плазмите - моята е от последните поколения. Можеше и още да постигнат, но еколозите им е..ха мам.та ...
    Поста ми беше в смисъл, че тогава бяха същите "драми" и предупреждения , но качеството на картината си заслужаваше "неудобствата" за ползване. С ОЛЕД е абсолютно същото, че и са вече доста по-устойчиви на "проблеми"
    Дапитамнещо одобрява това.

16. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от peter_nn Виж публикацията
    Привет,

Търся 55" телевизор до към 3500 лв и в крайна сметка се спрях на 4-те по- долу, но не мога да избера между тях.
    LG OLED55C9PLA
    PANASONIC TX-55GZ1500E
    SONY KD-55AG9
    SAMSUNG QE-55Q90R

Критериите ми са качество на картината, общо качество(липса на проблеми), умнотия и свързаност - да мога да гледам всякакво интернет съдържание, да браузвам лесно през дистанционно или iPhone приложение, да гледам клипове и снимки от телефон, DLNA и т.н.
    Ще гледам главно филми и спорт, геймърски характеристики не ме вълнуват, към звук нямам чак такива претенции.
    Не мога да се ориентирам доколко са от значение поддържаните стандарти - някои имат Dolby Vision, други HDR10+, какво няма да мога да гледам ако някое от тях го няма? PANASONIC-a има и двете но пък смарт-а му май не е толкова смарт.

Общо взето съм се ориентирал към OLED, но до колко е сериозен проблема с т.нар. "screen burn" - ако примерно работи 6-7 часа на ден, мога ли да очаквам някакви дразнещи ефекти след 5-6 години?

Благодаря за всякакъв акъл!
    3500 лв. са много пари за 55''.Почти нищо повече няма да видиш от LGB9,който е към 2000(и до месец ,вероятно под 2к.
    Не си писал дистанцията от която ще го гледаш.Ако имаш место и гледаш от 3,50+м,също виждам,че мислиш за ''burn...'' виж това(75''PANASONIC GX940), в момента не е ''на промоция''.Също очаквам скоро под 4к(лв.!.

Долните 2 снимки показват нагледно как се вижда (и как трябва да се вижда един тв-р)Първата се доближава до това,което виждам от 2,70 на моя 55' за 3600лв.(ама преди 3+години цените бяха други).
    .

А ето и извадки, с кратки и ясни пояснения.

БЮДЖЕТ

''Вероятно сега мислите нещо от рода на „Моят диван е на 3m от телевизора ми, което според диаграмата означава, че имам нужда от 75-инчов телевизор. Това е безумно!“.

Да, ако искате да се възползвате от пълния капацитет на по-високи разделителни способности, това е идеалният размер. Това ни води до основното ограничение за повечето хора: бюджетът.''

''заключение
    Препоръчваме ъгъл на зрение от 30 градуса за смесено използване. Като цяло препоръчваме също да си купите 4k телевизор, тъй като изборът на 1080p е станал доста ограничен и липсват модерни функции като HDR. За да разберете лесно какъв размер трябва да купите, можете да разделите разстоянието си за гледане на телевизор (в инчове) на 1.6 (или да използвате нашия калкулатор за размер на телевизора по-горе), което приблизително е равно на ъгъл от 30 градуса. Ако най-добрият размер е извън бюджета ви, просто вземете най-големия телевизор, който можете да си позволите.''

https://edigital.bg/led-televizori/p...evizor-p687899

https://www.rtings.com/tv/reviews/by...e-relationship
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от cable; 10-01-20 в 21:15.

17. Novice
    Тук е от
    Jan 2020
    Живее в
    Плевен

Здравейте,
    Бихте ли споделили мение за този телевизор: https://www.technopolis.bg/bg/Televi...2M-LED/p/10417
    Принципно си търся ТВ с поне FullHD и от 32 до 43 инча заради мястото за инсталиране,както и бюджет до около 500лв. За предпочитане е да притежава изход за слушалки (за да го свържа към домашното кино) за съжаление моделите на LG които разгледах нямат такъв.... предложете нещо от този клас и да е със СМАРТ функции.. Благодаря предварително.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Варна

Aко домашното ти кино има HDMI вход, можеш да го свържеш към HDMI порт с ARC (audio return chanel) и няма да ти трябва изход за слушалки.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе