Здравейте,
Искам да помоля за малко помощ при избора. Телевизорът ще се ползва предимно за гледане на кабелна телевизия, малко игри на PS4 и филми (до момента съм ги пускал по HDMI от лаптоп-а). Попрочетох малко по темата тези дни и като гледам доста препоръчвате моделите на Sony 55W809C, както и Panasonic 55CX700E, но имам няколко несигурности и въпроси:
- За Sony-то някой се беше изказал, че Upscaling-а на SD сигнал не бил хубав. Това така ли е? Има ли някой преки наблюдения?
- Също така не съм сигурен дали да е 55 инча или може би 50. Ще се гледа в горе долу нормален хол в панелка - някъде около 2.5-3 метра разстояние. Срещнах противоречиви коментари - някои казват че твърде голям ТВ за малко разстояние и SD канали не било добре, други твърдят че колкото по-голям ТВ-то толкова по-добре.
- Upscaling-a на 4К телевизор на SD сигнал по-зле ли изглежда, отколкото на Full HD телевизор? Ами за гледане на HD канали?
- Също така в едно Ревю за Сони-то пишеше, че имал проблем с яркостта и в стая с прозорци на светло не се виждало хубаво.
- За Панасоник-а четох, че имал по-малък зрителен ъгъл, както и звука му не е ок (което се оправя с един хубав саундбар, така че не е кой знае какъв проблем)
Принципно не държа толкова на разните екстри като 3Д, 4К, смарт функции и тн. но ако ги има и работят добре ще е само плюс. Както виждате имам доста колебания, а едва ли ще мога да ги сравня и двата модела на едно място. Разбира се отворен съм и за други предложения, стига да си струват парите - гледах и някакви модели на Самсунг, но като че ли там приемливите модели са по-скъпи. Като цяло не съм претенциозен твърде много, но не искам да правя компромиси с нещо, което после ще ми се набива на очи. За бюджет не съм мислил много - предполагам около 2000 лева телевизорите предлагат най-доброто съотношение цена/качество, но ако не си харесам нищо за тези пари мога да додам до около 3К.
Благодаря предварително за мненията.